מה יותר מוכר, לשים את כל המחיר במחיר המוצר ולעשות משלוח חינם

Oded2604

New member
מה יותר מוכר, לשים את כל המחיר במחיר המוצר ולעשות משלוח חינם

או לפרסם את המחיר שלו ולהוסיף מחיר משלוח?

francolana

New member
אין לזה תשובה חד משמעית

תשקול את היתרונות והחסרונות
מוצרים קלים שבדרך כלל הקונים קונים יותר מיחידה אחת, יכול להיות שעדיף לפרסם מחיר משלוח ולתת הנחה יפה על קניה של יותר מפריט אחד
מוצרים כבדים לעומת זאת אולי לא כ"כ משתלם לתת הנחה משמעותית במחיר המשלוח ולכן יש יתרון בגילום עלות המשלוח בתוך העלות הכוללת
גם לסוג המוצרים, הערך שלהם והיצע יש חשיבות. מוצרי סין זולים- כמעט תמיד יש עדיפות למשלוח חינם.
אני משתמשת בשתי השיטות ולא ראיתי יתרון משמעותי לשיטה אחת על פני השניה כששינית את השיטה במוצר כלשהו, אבל אני לא מוכרת בכלל מוצרי סין זולים

Amiram_e

New member
תמיד כדאי לבצע A/B TESTING

אם יש לך מגבלה פנוייה של ליסטים, פרסם את אותו המוצר , פעם עם מחיר ומשלוח חינם, פעם שנייה (עם כותרת טיפה שונה) עם מחיר מופחת ומשלוח.
תוכל לבחון איזה ליסט מוכר יותר ולקבל תשובה לשאלתך.
אין פה מדע מדוייק.

trilliane

Well-known member
מנהל
מצד אחד, כולם אוהבים משלוח חינם; מצד שני, המחיר ייראה יקר

אם מחיר המשלוח משמעותי (ביחס למוצר או בכלל) ודווקא הפיצול עושה סדר לקונה ומראה לו שהמחיר הסופי לא יקר לחינם והמוצר דווקא זול וכו'.
&nbsp
כמו כן בגילום מחיר המשלוח אתה צריך לעשות ממוצע בין מדינות שונות ולכן מי שאליו המשלוח זול יותר ישלם יותר וזה פחות ישתלם לו (ועל מי שמזמין למדינה כמו אוסטרליה אתה עלול לשלם יותר). במקרים כאלה יש לדעתי יתרון בכך שהקונה מקבל מחיר משלוח ריאלי למדינה שלו. אתה יכול כמובן להציע יותר מסוג משלוח אחד, למי שמעוניין לשדרג (אבל זה נכון גם אם המשלוח הבסיסי הוא חינם).
&nbsp
עוד יתרון במחיר משלוח, כפי שנכתב מעליי, הוא היכולת לאחד חבילות. אם אתה מצהיר על מחיר מוזל לפריט שני ואילך זה מעודד לקוחות (לפחות את חלקם; עליי זה עובד
) להזמין עוד יחידות מאותו מוצר ו/או לבדוק מה עוד הם יכולים להזמין ממך, כדי לנצל את עלות המשלוח שהם כבר משלמים.
&nbsp
אחרון חביב, אם הלקוח ירצה להחזיר לך את המוצר מסיבותיו שלו (לא בשל מוצר שלא כמתואר) יהיה לך קל יותר להחזיר לו את עלות המוצר בלבד (אחרת אתה מחזיר לו את מלוא התשלום ומפסיד, או מקזז מההחזר את עלות המשלוח ואז לקוחות עלולים להתווכח וכו').
&nbsp
בשורה התחתונה צריך גם לזכור שלקוחות רבים (כמוני) מסדרים את התוצאות לפי מחיר (סופי) ואז זה לא באמת משנה... (זה כן משנה לי אם אני מזמינה מארה"ב, למשל, ואז משלוח מקומי תמיד זול יותר משמעותית ולכן במקרים רבים אני לא מזמינה ישירות לישראל; אבל אם אתה שולח רק מישראל זה לא רלוונטי לך).

למעלה