מה יותר מסוכן? סיגריה או נרגילה?

דניאל51

New member
מה יותר מסוכן? סיגריה או נרגילה?

אני מעשן נרגילה פעם בשבוע.. סיגריה ניסתי 2 שחטות ונחנקתי ולא אהבתי את זה בכלל... מה יותר מזיק ומסוכן לגוף? נרגילה או סיגריה?

Ambitionz

New member
סיגריה

סיגריות אתה תעשן הרבה יותר מנרגילה אם תתחיל לעשן, זה יהפוך אצלך להרגל והתמכרות פסיכולוגית שקשה לצאת ממנה, ואח"כ התמכרות פיזית קשה בגלל שאחוז הניקוטין בסיגריה הרבה יותר גדול מאחוז הניקוטין בנרגילה, וניקוטין הוא סם נרקוטי.

Kps

New member
שטויות...

אי-אפשר להעריך את זה! יותר מסוכן ליפול מבניין בן 200 קומות על מדרכת אבן מאשר ליפול מסולם בן חצי מטר. יותר מסוכן להידרס על ידי רכבת מאשר על ידי ילד בן 3 על תלת אופן. נרגילות וסיגריות אי-אפשר להעריך מה יותר מסוכן - שתיהם לא בריא!

idoz

New member
נרגילה

מדענים כבר גילו כי שאכטה מנרגילה הרבה יותר מסוכנת משאכטה מסיגרייה. אני רק יודע שזה קשור למים שמגבירים את הזיהום. גם לנרגילה אפשר להתמכר. הטבק של הנרגילה שנמכר בשוק עומד כל היום בשמש ולכן הוא עתיד לשמש מצע טוב לגידול תולעים ולהתקלקל(-מתוך הרצאה בבי"ס)

forestdevil

New member
ואו ואו, אילו בלבולי ביצים.. זוועה!

מדענים לא גילו כלום, זה א'. אתה לא יודע כלום, זה ב' - המים לא מגבירים שום זיהום, אני אשמח לקבל ממך הסבר מלומד על איך שיטת קירור וסינון מצליחה לזהם עוד... ג'- (וזה השיא) זיבולי מח טוטאליים מה שרשמת על הטבק של הנרגילה. כי (והנה עוד חלוקה): א- הוא לא "יושב כל היום בשמש" ברוב המקומות, וגם אם כן אז הוא עדיין סגור באטימה (רואים שאיתה בחיים לא החזקת חפיסת טבק...), ובאטימה, ללא חמצן לא יכולים להתפתח חיים. לפחות לא על כדור הארץ... (גם המדענים שלך יודעים...) וב'- כי תולעים מתפתחות אחרי שהטילו ביצים במקום מסויים, הן לא מגיעות מהאויר (בור ועם הארץ). מי יכנס אל תוך ניילון אטום בשרינק ויטיל דווקא בסביבה חומצית כשל טבק את הביצים שלו?! לך לבית הספר שלך, שיגישו תביעה משפטית כנגד ה"מומחה" הזה שהרצה לכם... אולי עוד יצליחו לקבל את הכסף חזרה לפני מסיבת הסיום, כדי לקנות לכם ארטיקים. אור. (Ignorence is bliss)

idoz

New member
קישור לYNET

"רווחת דעה", אומר פרופ' סלע, "שכיוון שהעשן ותוצאי הפירוק שלו עוברים סינון דרך מים ותהליך של דיפוזיה (בעבוע), הטבק בנרגילה דליל יותר ואינו מזיק. אבל זו ממש טעות, כי גם אם ישנו אלמנט מזערי של פילטריזציה של המים, קיים נזק אחר: המים יוצרים לחות, דבר שמקל על מעבר העשן בדרכי הנשימה וגורם למעשנים לשאוף מלוא ריאותיהם. לחלוח העשן מגביר איפה את עוצמת שאיפתו. אם בעישון סיגריה נוצר גירוי בגרון, הרי שעישון נרגילה נעים יותר בשל הרטיבות, אך מסוכן באותה מידה ואפילו יותר". כנראה שבקשר לתולעים טעיתי. אני אומר את זה על סמך הרצאה ששמעתי.

יש בזה משהו...

אמר לי אחד המומחים הגדולים לפרקים בארץ, שעישון נרגילה פוגע בפרקים ובמיוחד בברכיים. חומר מסויים בעשן של הנרגילה, גורם לשחיקת יתר של הסחוס. התוצאות מורגשות רק לאחר כמה עשרות שנים של עישון. (דרך אגב: זה מה שגורם בין השאר להליכה המוזרה של הערבים הזקנים... פשוט הברכיים שלהם כבר לא עומדות בעומס...)

forestdevil

New member
אז ככה, (אני לא מאמין שאני הסנגור)

הזקנים האירופאים, המונגולים, היפנים, הסינים והאמריקאים גם כן סובלים מאותה הליכה... אין בטבק של הנרגילה שום דבר שאין בטבק של סיגריה, חוץ מסוכר ודיבשה. אני מאוד ארצה לשמוע הסבר אמיתי, עם עובדות, על חומרים, נזקים, חומרים כימיים שמגיעים אל הסחוס המפרקי, או מים שמגבירים זיהום. עד שלא אשמע כזה הסבר (ואני לא מדבר על הסברים שילדים מקבלים כדי לשטוף להם את המח בבית הספר, הסברים שבוגרים היו מתפוצצים מצחוק או משביתים את הנואם אם היו שומעים אותו), אני לא אשתכנע בכל השמועות שרצות. עוד דבר, בשנות הארבעים-חמישים היה גם כן חומר שנחשב למסוכן, לגוף וגם לנפש... היא היה כל כך מסוכן שאפילו הוציאו אותו אל מחוץ לחוק. קוראים לו סודה לשתייה. (בחיי) ואני מדבר על לפני 50 שנה, כולה....

אני לא יכול לספק לך הסבר מפורט....

אני פשוט לא זוכר.. הוא בא פעם אל אבא שלי וראה אותי מעשן. אז הוא התחיל הרצאה שלימה על נזקי העישון... ובין השאר הוא נתן לי הסבר מפורט על הנזקים לפרקים.. ובקשר להליכה, אני מדבר על מה שנקרא "הליכת או" (בדומה לאות האנגלית:O)או "הליכת איקס" (כשהברכיים מכופפות ומצטלבות...) אם יצא לי עוד פעם לפגוש את הנודניק ההוא אני יבקש ממנו הסבר קצת יותר מפורט...

למעלה