מה יותר סקסט מתוספת שיניים

innocence

New member
זה לא חדש

שינים עקומות על בנות נחשב מאוד חמוד ביפן.
אפילו שמעתי שמועות על ניתוחים דנטליים כדי לעקם את השיניים...

mishel s

New member
אני יודע שזה לא חדש

למעשה רוב הדברים שאנחנו כותבים פה לא חדשים :)

herouth

New member
אללה יוסתור.

רגליים עקומות, שיניים עקומות. כנראה שנשים בריאות ונורמליות מאיימות על הגברים שם.

mishel s

New member
מישהו (זר שגר המון שנים ביפן) אמר לי פעם

שאם אני רואה יפנית עם רגליים ישרות, זה אומר שהיא ספורטיבית.
כיוון שכל נסיון לרוץ כמו שצריך עם הזמן מיישר את ההליכה והרגליים :)
לא יודע אם זה נכון או לא, אבל היה הגיוני לי, או לפחות יש בזה משהו.

semuelf

New member
אם היא התחילה עם רגליים ישרות

אז היא כבר יכולה לרוץ יותר טוב מרוב הכיתה שלה.
הגיוני האחת כזאת תימשך לספורט.

בהתחלה

קראתי את זה "תוספת שהופכת שיניים עקומות לישרות". המוח המערבי שלי מתקן למה שנראה לו הגיוני. ולמען הסר ספק, לדעתי באמת יותר הגיוני אצלנו.

Mondsee

New member
אלוהים ישמור

אני לא מצליחה להבין מה מושך גברים יפנים, בחיי יש להם טעם מוזר.

mishel s

New member
הכל עניין תרבותי

במאוריטניה גברים נמשכים לבחורות שמנות ולסימני מתיחה בעור.
במקומות אחרים באפריקה בחורים נמשכים לנשים עם הצלחות היותר גדולות בשפתיים ובאוזניים וחזה נניח, לא מזיז להם כלום.

ברור שזה עניין תרבותי

ועדיין, יש דברים שנראים מוגזמים. נגיד זה נראה לי די סוטה שגברים בסין פעם נמשכו לרגליים קשורות, או גברים אירופאים למחוכים קיצוניים שהיו מקובלים במאה ה-19. הדברים האלה ביפן - רגליים ושיניים עקומות - לא עד כדי כך קיצוניים, כמובן, אבל עדיין זה קצת מטריד.

mishel s

New member
וזה לא מטריד אותך ש...

בארץ למשל בנות ובנים עוברים טיפולי שנייים כואבים ושמים גשר לכמה שנים רק כדי שיהיו להם שיניים ישרות ו"יפות"?
אם כבר, לפחות לגבי השיניים, נראה לי יותר טוב שהשיניים העקומות שיש לאנשים יראו חמוד מאשר שאנשים עם שיניים עקומות יתביישו בזה.

הרי באופן טבעי, מה לעשות, השיניים שלנו לא סרגל.
אז מתיחות פנים, ניתוחי חזה וגם גשר בשיניים זה דברים לא טיבעיים שאנשים (מסויימים) מעבירים על עצמם כדי להיות יותר מושכים.

אני לא רואה שום דבר רע בזה שמישהו יחשוב ששיניים עקומות (באופן טבעי), או חזה קטן (באופן טבעי) או קמטים על הפנים (באופן טבעי..), יהיה משהו מושך.

יש דברים שכמובן לי נראים לא מושכים בעליל, כל הצלחות בשפתיים וכאלה, אבל מי אני כדי להגיד להם שם למה להמשך.

וכמובן, אנחנו בסופו של דבר חיות וכמו אצל החיות, גם אצלנו, רגליים קשורות, האבסה וכו הם אלמנטים שבאים לידי ביטוי.

קחי את הטווס למשל. כוח המשיכה שלו נובע מערימת נוצות הזנב שלו.
במקרה גם לך זה נראה יפה, אבל כשחושבים על זה הגיונית, הזנב הזה הוא חטיכת מטרד רציני ובלי הזנב הזה, שמשמך אך ורק למשוך טווסות ולא לשום דבר אחר, בלי הזנב הזה החיים של הטווס היו הרבה יותר בטוחים וקלים. אבל דווקא בגלל זה הזנב מושך, כי הטווס מצליח לשרוד על אף הקושי בגידול זנב כזה ובהשרדות עם כזה דבר דבוק לתחת.

באותו אופן, אני חושב שלכל דבר שבאופן תרבותי מושך קבוצה מסויימת (ולא נגיד איזה סטייה של אדם בודד), יש לו סיבה מעבר שעושה הגיון.
למשל לבחורות השמנות עם סימני המתיחה בעור במאוריטניה.
הן נחשבות למושכות כיוון שמדובר במדינה מדברית ובתרבות מסויימת שבה שומן מעיד על עושר (במדבר - יש לך מה לאכול...) וסטטוס.
במקרה בארצות הברית שבה לא חסר מה לאכול, שומן לא כזה מושך ודווקא הרזות מושכות, כי להשמין זה לא בעיה.
אבל במדבר, להשמין זה דווקא כן בעיה :)

למה ביפן שיניים בולטות ורגליים עקומות נחשב למושך וחמוד...
באמת שאין לי מושג, באמת שלא.
אבל אני יכול להתוודות ולומר שאחרי שנה שם... איכשהו, גם אני מתחיל לחשוב ככה. אולי נכנסתי עמוק מידי למטריקס אבל חלק מההתנהגות של בחורות לא יפניות איכשהו נראה לי פתאום קצת ברברי. (לא כולן כמובן...)

Mondsee

New member
אם אתה נכנס להסבר אבולוציוני

אז דווקא לשיניים ורגליים ישרות יש יתרון אבולוציוני. סימטריה בכל עולם החי מראה על בריאות ואנחנו מתוכנתים להמשך לדברים שנראים בריאים.
דווקא ההמשכות ,כתוצר תרבותי, לדברים שעל פניו מצביעים על חוסר בריאות כמו רגליים עקומות מעוררים סימני שאלה כמו מה שחירות רמזה עליו.

mishel s

New member
צר לי אבל

גם שיניים עקומות וגם רגליים עקומות הן עדיין סימטריות.
אם רגל אחת עקומה והשניה לא, זה לא סימטרי, אבל סימטריה זה משהו שעובד על ציר, גם לערפד עם שיניים בולטות - עדיין יש סימטריה בשיניים.

וגם הבחורות עם הצלחות בתוך הפה - גם להן יש סימטריה. בדיוק כמו לבחורה בלי צלחת בפה.

מה שאנחנו קוראים לו שיניים עקומות למעשה לא משנה שום דבר מבחינת כוח ההשרדות שלנו, זה לא שמי שיש לו שיניים "ישרות" יכול ללעוס יותר טוב ממי שיש לו שיניים עקומות.
ובשיניים עקומות אנחנו די מתכוונים לניבים בולטים.
וניבים בולטים יש לא רק לנו, להרבה חיות יש ניבים בולטים והם לא עומדות בתור לרופא שיניים.
אולי קשה להאמין כי התרגלנו לזה אבל שיניים ישרות - זו סטייה שלנו בדיוק כמו מחוכים. לגוף שלנו באופן טיבעי אין שניים סרגל, בשביל זה יש רופא שיניים.
מבחינתי בחור/בחורה שהולך לרופא שיניים בגיל צעיר כדי לשים גשר ול"תקן" את השינייים שלו, זה עניין אסטטי לחלוטין ואין הבדל בין זה לבין אותה בחורה בקליפ עם תוספות ניבים.
רק שגשר זה סיפור של כמה שנים והרבה יותר כואב.
כשחושבים על זה ככה, הנורמה אצלנו יותר "אכזרית".

לדעתי

באמת, מיישרים שיניים אצלנו בצורה מוגזמת. לי ספציפית יש גשר, אבל אם זה לא היה עניין רפואי לא הייתי גורמת לעצמי את הסבל הזה.
אבל רגליים עקומות זה לא בריא, איך שלא תסתכל על זה.

mishel s

New member
אני לא בטוח

שרגליים עקומות פוגע בבריאות...
להגיד שזה לא בריא זה סתם מוגזם.
אף אחד לא מת מרגליים עקומות.
וחוץ מזה, אני לא חושב שבכלל צריך לקרוא לזה רגליים עקומות. שום דבר לא עקום בהם. אצלנו נוטים לזרוק את קצות האצבעות של הרגליים הרחק מהגוף, במקומות מסויימים זה מקביל לגוף ואצלם זה נכנס פנימה.
זה נובע מענייני תרבות ועצם זה שהם מסוגלים לעשות את זה נובע מכל עניין הישיבת סייזה שלהם ורגליים גמישות.
לך זה נראה לא בריא אולי כי את צריכה להתאמץ כדי להביא את הרגליים למצב כזה.

ללוליינים גמישי להתקמר אחורה ולגעת עם הידיים ברצפה מאחורי הגב זה עניין של מה בכך, לי ואני מניח שלרוב האוכלוסיה, זה דבר בלתי אפשרי.
אף אחד לא בא ויורד על הלוליינים שהם "לא בריאים".
הם גמישים, כל הכוח להם. (כמובן גמישות ייתר יכולה באמת להיות קצת לא טובה, נראה לי)

אבל בגדול, זה רק עניין תרבותי ולא עניין לא בריא.
גם הצלחות בפה של האפריקאיות, למרות שנראה לנו לגמרי מוזר, לא הייתי יכול להגיד שזה לא בריא, הן חיות עם זה וכשהן מתות, זה לא בגלל זה. זה לגמרי דוחה - אותי ואותך ועוד הרבה אחרים, אבל אי אפשר להגיד שזה לא בריא.

אני הייתי שם ניתוחים פלסטיים שנפוצים במערב ברמת סיכון בריאותי הרבה יותר גבוהה מלשבת מגיל אפס בסייזה וללכת עם רגליים מופנות פנימה.

herouth

New member
זה פוגם ביכולת התנועה ושוחק את העצמות.

עם כל התיאוריה ה"תרבותית" הגדולה שאתה מנסה לפתח פה, יש גם עניינים שהם פשוט אנטומיים. עצמות הרגליים אמורות לעמוד זו מעל זו. מי שיש לו רגלי X או רגלי O, כלומר עיקום לכאן או לכאן, חלוקת המשקל שלו על הרגל לא תהיה נכונה, וזה יגרום לקשיים בתפקוד.

תגיד "אני מכיר הרבה נשים יפניות שיכולות ללכת יפה מאוד". בסדר, אני מדברת על משהו סטטיסטי - ותמיד יש את זה שמעשן עד גיל מאה. תגיד שלא מתים מזה? בטח שלא מתים. מהרבה דברים לא מתים ובכל זאת הם לא בריאים, הם גורמים לאי-נוחות, יכולות מופחתות או כאבים לאורך זמן. היום גם מאיידס לא מתים (במדינות המערב). איזה טיעון זה?

זה שגם במערב עושים שטויות זה גם לא טיעון. למה ללכת עד ניתוחים פלסטיים? בוא נתחיל מנעלי עקב - השטות הגדולה ביותר שהומצאה מאז המצאת הנעליים (אגב, נדמה לי שהסינים הם אלה שהמציאו את נעלי העקב...).

אותי בכלל מה שמטריד זה שמרבית השינויים הקוסמטיים המכאיבים האלה הם לא שוויוניים בעליל. קשירת רגליים? לבנות. רגליים עקומות? רק ליפניות, לא ליפנים. שיניים עקומות? חמוד לבחורות. נעלי עקב? נשים. תיק קלאץ' שאפשר להחזיק רק ביד ובעצם משתק לך יד אחת? רק לנשים. אצעדות עם שרשרת דקה ביניהן שמגבילות את גודל הצעד ל"צעדים קטנים ויפים"? רק לנשים. מחוכים בגזרת שעון-חול? ל-נ-ש-י-ם.

זה לא עניין של יפני, או סיני, או מערבי, או הוטנטוטי. זה עניין של להכניס את הנשים לנישה מוגבלת, שלא מאפשרת לרוץ, לאכול, להשתמש בידיים, לסובב את הראש. יש כמה מנהגים כאלה גם לגברים, אבל רובם כאלה שמהווים "אתגר" ופחות כאלה שמהווים מוגבלות. וזה מטריד.

Manty

New member
מנגד... (לדיון כולו)

אני שמחה לבשר שלרבים מחבריהם של ילדי (כולל ילדי) יש גשר/טבעות וכי האורטודנטיה ביפן מאד מתקדמת.
אני מבינה ומסכימה עם ההגיון של מישל, אך לפי רופא השיניים שלנו יש פה גם משהו מעמדי. בשכונה ה おしゃれ שלנו מאד נהוג ליישר שיניים ולהשתמש בסתימות לבנות.
באזורים קצת פחות סנובים באמת שלא מייחסים יותר מידי חשיבות לצורת השיניים.

mishel s

New member
מעניין איך היה המצב אם

יפן הייתה נשארת סגורה למערב. יש מצב שזה השפעה מערבית, כמו הרבה דברים אחרים.
אני יודע שביפן יש אחלה רופאי שיניים, הייתי אצל אחד מהם :)
היה די מגניב אצלו.

למעלה