וזה לא מטריד אותך ש...
בארץ למשל בנות ובנים עוברים טיפולי שנייים כואבים ושמים גשר לכמה שנים רק כדי שיהיו להם שיניים ישרות ו"יפות"?
אם כבר, לפחות לגבי השיניים, נראה לי יותר טוב שהשיניים העקומות שיש לאנשים יראו חמוד מאשר שאנשים עם שיניים עקומות יתביישו בזה.
הרי באופן טבעי, מה לעשות, השיניים שלנו לא סרגל.
אז מתיחות פנים, ניתוחי חזה וגם גשר בשיניים זה דברים לא טיבעיים שאנשים (מסויימים) מעבירים על עצמם כדי להיות יותר מושכים.
אני לא רואה שום דבר רע בזה שמישהו יחשוב ששיניים עקומות (באופן טבעי), או חזה קטן (באופן טבעי) או קמטים על הפנים (באופן טבעי..), יהיה משהו מושך.
יש דברים שכמובן לי נראים לא מושכים בעליל, כל הצלחות בשפתיים וכאלה, אבל מי אני כדי להגיד להם שם למה להמשך.
וכמובן, אנחנו בסופו של דבר חיות וכמו אצל החיות, גם אצלנו, רגליים קשורות, האבסה וכו הם אלמנטים שבאים לידי ביטוי.
קחי את הטווס למשל. כוח המשיכה שלו נובע מערימת נוצות הזנב שלו.
במקרה גם לך זה נראה יפה, אבל כשחושבים על זה הגיונית, הזנב הזה הוא חטיכת מטרד רציני ובלי הזנב הזה, שמשמך אך ורק למשוך טווסות ולא לשום דבר אחר, בלי הזנב הזה החיים של הטווס היו הרבה יותר בטוחים וקלים. אבל דווקא בגלל זה הזנב מושך, כי הטווס מצליח לשרוד על אף הקושי בגידול זנב כזה ובהשרדות עם כזה דבר דבוק לתחת.
באותו אופן, אני חושב שלכל דבר שבאופן תרבותי מושך קבוצה מסויימת (ולא נגיד איזה סטייה של אדם בודד), יש לו סיבה מעבר שעושה הגיון.
למשל לבחורות השמנות עם סימני המתיחה בעור במאוריטניה.
הן נחשבות למושכות כיוון שמדובר במדינה מדברית ובתרבות מסויימת שבה שומן מעיד על עושר (במדבר - יש לך מה לאכול...) וסטטוס.
במקרה בארצות הברית שבה לא חסר מה לאכול, שומן לא כזה מושך ודווקא הרזות מושכות, כי להשמין זה לא בעיה.
אבל במדבר, להשמין זה דווקא כן בעיה
למה ביפן שיניים בולטות ורגליים עקומות נחשב למושך וחמוד...
באמת שאין לי מושג, באמת שלא.
אבל אני יכול להתוודות ולומר שאחרי שנה שם... איכשהו, גם אני מתחיל לחשוב ככה. אולי נכנסתי עמוק מידי למטריקס אבל חלק מההתנהגות של בחורות לא יפניות איכשהו נראה לי פתאום קצת ברברי. (לא כולן כמובן...)