מה יותר עדיף נוחות כלכלית או אהבה?

מה יותר עדיף נוחות כלכלית או אהבה?

בואו נצא מנק' הנחה שאהבה "נגמרת" כעבור כמה שנים (יעידו על כך המנוסים והוותיקים שבינינו), האם לא כדאי להנשא לבן/ת זוג עשיר/ה?

אישית אני מעדיף אהבה-

הסיבה היא: אהבה לא תמיד נגמרת... נוחות כלכלית, לא מביאה לאהבה או הבנה בין בני הזוג, זה דבר שיכול להתפרק הרבה יותר מהר מאהבה...

מיטללל

New member
אפשר פשוט להתאהב במישהו עם כסף..

אני כבר לא ממש מאמינה באהבה לעולמי עולמים אבל בחיים לא הייתי מתחתנת עם מישהו (מחוייבות לכל החיים) אם לא הייתי מאוהבת בו בכל כולי.. אני חושבת שהאנשים עושים את השיקולים האלו דוחים בצורה יוצאת מהרגיל. וסופם לסבול (לפחות בשאיפה..) ולגרום המון סבל לסובבין אותם. כסף נגמר. כסף זה רק כסף. כסף לא מבטיח אושר. בתחילת התגובה אמרתי שאני לא מאמינה באהבה לעד.. אבל אני רוצה להאמין שאם מתחתנים מהסיבות הנכונות האהבה נשארת. ואת התשוקה מחליפה אכפתיות. ויש עבר. ויש מסורת. ויש משפחה. ויש את ה"ביחד". ואלו דברים שבלי העוצמה של האהבה האהבה הראשונית לא יכולים להחזיק מעמז.

ZBlaster

New member
נוחות כלכלית אתה יכול ליצור בעצמך

אהבה נורא קשה למצוא לבד... בכל מקרה, בואו נצא מנקודת הנחה שאהבה היא לא מסגרת מגבילה, אז למה בעצם שהיא תיגמר? רוב הזמן כשאומרים שאהבה נגמרת זה כי נמאס או אי אפשר עוד או נגמר, דברים כאלה אני מאמין שלא באים ככה סתם, זה הרבה לפני שמתמסדים ונכנסים למסגרת של בית או משפחה או נישואין ובגלל זה אני לא רואה טעם להיכנס לקשר שהוא סתם או שיש הרהורים בכל מקרה, להינשא מתוך אך ורק עדיפות כלכלית זה דבר פסול בעיניי
Z-Blaster

אני דווקא חושב שעדיף מזומנים בכיס

אולי בעיני חלקכם אני אחשב לאדם חומרני כשאומר לכם שאני מעדיף מערכת יחסית מבוססת מבחינה כלכלית מאשר מושתת על אהבה עזה. לצערי הרב ישנם יותר מקרים של פרידות וגירושין מאשר סיפורי אהבה בודדים ונדירים שבאמת מחזיקים שנים ארוכות, מאז ומעולם היינו יצורים המונעים ע"י כוחות הגדולים מאיתנו. הייתי רוצה לחלום ולהאמין שיום יבוא ואפגוש את בחירת ליבי ואחיה עימה באושר עד עצם היום הזה. אבל ת'כלס והלוואי והייתי טועה זה לא כך. תקראו את המחזה של "רומיאו ויוליה" האהבה שלהם כביכול נצחית רק בגלל ששניהם מתו. וכמו שאומר אביב גפן גם הם היו נפרדים. לכן אם וכשאתחתן בתקווה מתוך אהבה עזה ואישתי תקום בוקר אחד ותאמר לי שהיא רוצה להיפרד אני אבין אותה ולא משנה גם זה יכאב לי וכמה שאנסה לשכנע אותה שלא, אבין אותה ובסופו של דבר לא אחזיק בה בכוח. כי אי אפשר לכבול אהבה. ואי אפשר לשלם עם אהבה את החשבונות.

למעלה