מה יותר עדיף...

מה יותר עדיף...

יש כל כך הרבה כתבות, הרצאות, סיפורים... אני מבולבלת!!! אני יודעת שסוכר לבן לא בריא כי הוא מעובד. עכשיו גם אחריי הכתבה בידיעות או מעריב מסתבר שגם סוכר חום לא בריא ואפילו טיפונת מעובד... בגדול אני יודעת שעדיף ללא סוכר כי הגוף שלנו מקבל את כמות הסוכר המתאימה לו ממוצרי מזון אחרים אותם אנו אוכלים כמו לחם וכדומה... השאלה שלי היא כזאת: האם עדיף סוכרזית על סוכר חום ואם כן אז האם יש הגבלה של כמות לגוף??? אני פריק של בריאות לכן הכל כ"כ חשוב לי. אשמח לתשובתכם. מיה המבולבלת.
 
ממתיקים

באם מדובר בצורך לחיסכון קלורי כמובן שאין לצרוך לא סוכר לבן ולא חום. אם ניתן לשתות ללא המתקה כלל -עדיף. אם את משתמשת בממתיק- עדיף הממתיקים החדשים על בסיס אספרטם או הסוכרלוז .
 

Ana1 9

New member
שאלה

אני צרכנית נוראית של סוכרזיתים.. אני לא אוכלת סוכר, פירות אלו המקור היחידי של לסוכר. ככה בעצם אני מרשה לעצמי לאכול קצת יותר פירות. העיניין הוא שאני "אוכלת" 7 שקיות סוכרזיטיםביום, ו5 מעדנים דיאטטים ללא סוכר על בסיס סוכרזית יום יום. זאת צריכה מוגזמת ? או שזה כן מוגזם ? אני פשוט חייבת מתוק ואין לי מושג איך לצרוך את זה אחרת כי אני כל הזמן שומרת בעיניין הסוכר ואין לי מקור אחר..(וסטיביה זה עיניין יקר מאוד ולכן אני לא יכולה להרשות לעצמי בייחוד בכמויות שאני צורכת) למה עדיף אספרטם מאשר סכרין? -אני שמה לב שבחנויות מוכרים ממתיקים מאותה חברה שמכילים שילוב של אספרטם עם סוכרין שגורם למתיקות יותר גבוה, וגם מכירה בנפרד אבל בשניהם יש הגבלה דומה על הצריכה. למה אספרטם עדיף על סכרין? -ושמעתי שיש ממתיקים כהליים שבעצם הם טבעיים , קצת פחות מתוקים מסוכרזית רגילה, אבל כן חסרי קלוריות, מתוקים ופחות מסוכנים, ניתן להשיג את זה איפשהו? -סוכרלוז הבנתי שזה לא ממש ממתיק מושלם.. בייחוד כי זה מוצר די חדש ואומרים שזה כן עושה איזשהם שינוי בתאים או משהו כזה והעיניין הוא שמלבלבים את הצרכנים ובחברה אחת רשום שצריך לאכול מזה בהגבלה ובאחרת רשום שאפשר ללא הגבלה כי זה לא מזיק,. למרות שההגבלה די קלה, ז"א די קל לא ליצרוך כמות כל כך גבוה שתפגע בגוף, זה אומר שכן יש בזה משהו לא בריא, לא?
 

goanin

New member
תשובות

אספרטיים וסכרין מסֻכנים לבריאות מאד! יש להעדיף אספרטיים, אבל בכמות מזערית ביותר. תוציאי את הסוכרזית מהבית שלך! תעשי לעצמך טובה. הממתיקים הכהליים אינם חסרי קלוריות. יש להם ערך קלורי השווה לפחמימה. הם מתוקים פחות מסוכר. הם עדיפים על סוכר ועל הממתיקים המלאכותיים חסרי הקלוריות, כי הם לא מעליםן את רמות הסוכר והאינסולין בדם, ולכן לא גורמים להשמנה באופן ישיר. בעניין הסוכרלוז - ההערכה היא שהוא לא מזיק כלל וניתן לצרוך אותו בלי הגבלה. אבל זו רק הערכה. צריך לחכות לתוצאות של כמה מחקרים כדי לבדוק אם הוא בסדר. בכל מקרה הוא עדיף על כל ממתיק מלאכותי אחר, נכון לעכשיו. בקיצור -- פחמימות רב כהליים. סוכרלוז. להשיג בחנויות "מיֻחדות", של טבע ותוספי תזונה.
 

Ana1 9

New member
איזה באסה!

אני לא יכולה סוכר, ואני חייבת מתוק בפה. הלכתי לחנות טבע ששם הציעו לי מעין טיפות של צמח הסטיביה, אבל הבעיה שבקבוקון קטנטון עולה 56 שקלים!! אפשר לסיים אותו תוך שבוע בצריכה הכי רגילה שיש ובהתקמצנות. אפילו קניתי שתילי סטיביה, אבל זה סתם לא שווה כלום, מוכרים שתילונים קטנטנים שבכל אחד מהם יש איזה כמה עלים מסכנים, תוך שלושה ימים הכל גמרתי. התחלתי ללכך עשב כמו עז, ביזבזתי כסף, אכלתי רעל, ושום דבר לא שווה מבין כל האפשרויות.
 
למעלה