מה יותר קשה

gesus

New member
קייטרינג ובגדול!!!../images/Emo54.gif

השבוע התחלתי לעבוד בקייטרינג שהמליצו לי פה בפורום. לפני 5 שנים בערך כשהייתי צעיר (17) משום מה היה לי כוח לעבוד בזה כל לילה ועוד בשביל שליש מהשכר.השבוע כשעבדתי שם היה לי כל כך קשה! וזה לא שהכושר הגופני שלי ירד,הוא דווקא עלה,אבל כל הזמן חשבתי על זה שבשביל 22 ש"ח לשעה אני יכול לעבוד בשליחויות ולצאת ל-2 משלוחים בשעה ובסוף עוד לעשות יותר מ-22 לשעה.אתמול למשל,ב-4.5 שעות עשיתי 130 ש"ח,לא רעה בשביל עבודה שרוב הזמן אני יושב במיזוג ושותה קפה. מלצרות זה גם יכול להיות קריעת תחת אבל ברוב המקומות עובדים בסבבה והעבודה פחות מונוטונית מאשר בקייטרינג.במלצרות שאתה גם נמצא בקשר עם הלקוח ולא מרגיש כמו פועל. לדעתי,כדאי לך מאוד לעבוד במלצרות,מה גם שזו עבודה פחות שוחקת שאפשר לעבוד בה 7 פעמים בשבוע (אני הייתי עושה במשך כמה חודשים יותר מ- 200 בחודש).

get well

New member
אני מעדיפה מלצרות כי זה פחות

רישמי..ואין (בד"כ) מדים וכאלה... האנשים מוכרים ולא מתחלפים כל פעם.. אבל אני בטוחה שגם לקייטרינג יש יתרונות פשוט לי לא יצא לעבוד בקייטרינג..

gesus

New member
יתרונות לקייטרינג?../images/Emo54.gif

קשה לי לחשוב על יתרון שיש רק לקייטרינג ולא למלצרות. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו וגם זה לא בטוח זה האפשרות לעבוד בכל מיני מקומות בארץ ולא להיות תקוע במקום אחד,אבל זה גם חסרון כי לפעמים הקייטרינג סוחב אותך לאיזה חור במרחק של שלושת רבעי שעה נסיעה לכל כיוון ובלילה כשאתה כבר מת מעייפות אחרי האירוע עוד גוררים אותך לכל מיני כתובות של שאר המלצרים וכל זה מבלי לשלם לך על "התענוג" של הנסיעה. ועוד דבר קטן,גם דוחסים אותך בדר"כ לאוטו מסכן עם עוד 4 מלצרים בלי מזגן מה שיכול להיות סיוט לא נורמלי בקיץ. מקווה שהבנת את הפואנטה!

gesus

New member
אני אנמק../images/Emo54.gif

נתחיל בהקמה:צרי לסדר שולחנות,כיסאות,מזנונים,דקורציה וכו'.הדברים האלה כל כך כבדים שבא לך למות. באירוע עצמו:כל סועד אוכל לפחות ב-3 צלחות וכל שולחן שותה כמה קארפים טובים של שתיה,מה שאומר ריצות למטבח ולפינוי שיכול להיות בקצה האולם/הגן מה שגורם לך לרצות למות. פירוק:אחרי שאתה כבר גמור מעייפות צריך לפרק את כל מה שהקמת לפני האירוע-שולחנות,כסאות,מזנונים,דוקרציה וכו'.הדברים האלה כל כך כבדים שבה לך למות. לכל הסיוט הזה מתווספים המדים:חולצות מבד מחמם (דווקא כשכל כך חם!),סינר שכל הזמן דורכים עליו ונעליים אלגנטיות שחורות שגומרות לך את הרגל בסוף היום עד שבא לך למות. בקיצור,הפואנטה כאן היא שאני הייתי מעדיף למות מאשר שוב פעם לעבוד בקייטרינג

Ordinary Girl

New member
קייטרינג...

זה באמת קשה ...האמת שלא מלצרתי אבל...בקייטרינג יש את העניין שאין משמרות אלא יום עבודה ארוך ומייגע, בהרבה מקרים בחוץ, האנשים משתנים כל פעם (למרות שהיתרון הוא שאחרי כמה פעמים אתה מכיר את רוב האנשים ולמזלי זכיתי לעבוד במקום עם המון אנשים נחמדים לאללה), צריך לפתוח כסאות ואחכ לסגור וגם לפרק שולחנות....האזור גדול יותר מבמסעדה (תלוי במקום, אבל רוב הזמן), גם בקייטרינג לא מרוויחים לפי שעות שזה טוב או רע...תלוי...אני למשל מקבלת 210 ש"ח ללילה שזה בין 10-14 שעות ככה שזה משתנה... -דפנה-

Ordinary Girl

New member
אגב,

היי אני חדשה כאן...ו...קוראים לי דפנה...אני התחלתח למצלר לפני בערך חודשיים ו...זהו... -דפנה-

get well

New member
ברוכה הבאה דפנה../images/Emo8.gif

אני האמת הייתי אמורה לעבוד בקייטרינג כעבודה נוספת אבל זה באמת נראה לי מתיש והיא הזהירה אותי שזאת עבודה פיזית רבה. בכלל אני וסחיבות לא הולכים ביחד. למזלי איפה שאני עובדת לא צריך לקפל שולחנות וכסאות.

tea spoon

New member
זה לא משהו מוחלט.

אין קשה יותר וקשה פחות, כי בכל מקום הדרישות שונות. בכלל, להתחיל להתווכח על מה יותר קשה / שווה / נחשב, מנסיוני, מוביל רק לצרות. דעתי האישית היא שיותר *כיף* למלצר, כי מכירים את המקום הרבה יותר טוב, יוצרים קשר הרבה יותר עמוק (אם אפשר להגדיר אותו כקשר בכלל) עם הלקוחות, יש הרבה יותר מקום לטאצ' אישי, ולא ניסיתי אף פעם קייטרינג ככה שאני לא יכולה לצדד בו. :) מה שכן, נראה לי שבקייטרינג נוצרת מעין אחווה בין העובדים, ששונה באופי שלה מזאת שבין המלצרים. קשה לי להסביר, ואני לא מדרגת את האחוות השונות. :) אה, וגם אני בטוחה שלקייטר הרבה יותר קשה פיזית. ושאלה משלי - יש סיבה לשאלה שלך? אתה שוקל לבחור באחד מהתחומים?

למעלה