מה יותר קשה?

רותם 1717

New member
מה יותר קשה?

מי מהאתגרים הבאים יותר קשה - הטור דה פראנס או הפאריז-דאקאר ?

לא נראה לי שקיים בכלל מקום להשוואה

הפאריז דקר, מתיש. אבל כל פלוץ יכול להעמיד כלי רכב שעומד בקריטריונים ולהשתטף. אבל להגיע למצב שאתה בכלל מסוגל לרכב 3000 פלוס ק"מ באופניים, ועוד ב3 שבועות בלי להתעלף, זה כבר לא כל אחד יכול לעשות, אה כן, ובדרך לטפס 2 רכסי הרים, חשוף למזג אויר. והנה, לא כל המתחרים בטור בכלל יכולים לסיים, בשלב הרים הראשון והלאה, הרבה מאוד יפרשו. ולא מתקלות מכאניות כמו בכלי רכב

aFish

New member
למה תמיד חייבים

לקטול אחד בשביל להאדיר שני. צדקת שאמרת שאין מקום להשוואה אבל למה להשתמש בביטויים שליליים "כל פלוץ" וכד'. האנשים המשתתפים במרוץ דאקאר אינם צעירים שאתמול קיבלו רשיון ואינם נהגים מנוסים שקמו בבוקר ואמרו בו נעשה את הדאקאר. אפשר לראות את זה בסרטים שמשודרים מדי שנה על המרוץ ועל המשתתפים הישראלים. רמת המאמץ הנדרשת בשני המרוצים היא אדירה ושונה לחלוטין אבל גם במרוץ שטח כמו הדאקאר הלחץ, העומס והקשיים אדירים והיו מפילים את אוב האנשים לקרשים. מספיק להבין את רמת ההתמודדות שהאנשים צריכים לעבור באפס שינה כמעט, תקלות מכניות ותנאי שטח כדי לקלוט עד כמה קשה המרוץ הזה ויותר מזה קשה להשלים אותו. בוא ניתן כבוד לכולם כי פשוט מדובר על דברים שונים לחלוטין שממש לא כל אחד יכול ליטול בהם חלק בכבוד. אמנם ג'יפאים לכאורה אינם חשופים למזג האויר אבל אל תשכח כי הדאקאר כולל גם קטגוריית אופנועים ומעבר למזג האויר יש עוד מכשולים וקשיים רבים. ואני בכלל לא קרוב אפילו לתחום המוטורי....

צחי נ

New member
תיקון קטן

נסיעה בגיפ סגור בחום המדבריות שלפעמים מגיע ל 45 מעלות ובתוך הרכב ל 50 מעלות ויותר ללא מזגן שלגופך חליפה חסינת אש, קסדה וכפפות תאמין לי שמזג האויר בטור הוא גן עדן יחסית לתנאים בדקר ומזג האויר הוא פקטור חשוב הן לכלי הרכב עצמם והן לנהגים לגבי השאר מסכים איתך לחלוטין אין מה להשוות

צחי נ

New member
שחיה צורנית

נראה אותך מחייך כל כך הרבה עם אטב כביסה על האף

shangu23

New member
שחמט חופים...

נראה אתכם מתרכזים במהלך הבא עם הרעש של המטקות בראש...

אמיר פז

New member
צייד דרקונים

אין קשה מזה, לדעת ילדי הרכים. לדעתי, אם הקריטריון הוא שילוב של קושי פיזי ומנטלי - אין כמו טיפוס הרים, ואני מתכוון לטיפוס ה"עילית", על פסגות של 7 - 8 ק"מ.

למעלה