מה יחשב לנפקדות

kisslali

New member
מה יחשב לנפקדות

אולי יש מי שיודע. לבני "שפע" לקויות כמו הפרעת קשב, בעיית התארגנות ועוד ועוד. בשל כל אלה השנים בבית הספר הותירו אותו מותש ובעל דימוי עצמי די נמוך. גם בצבא הוא לא ממש הצליח להתמודד בגלל הלקויות ואחרי כשנה איבד כל מוטיבציה להתמודד. התעקשתי שלא ינשור מהצבא. הוא נשלח בבסיס גדול בדרום הרחוק. למרות נתונתיו האישיים (עבר מבדקי טייס לפני הגיוס) הוצב מייד במטבח.הוא מסרב בכל תוקף להיות טבח והמפקד שם הודיע לו שבאופן מעשי זה או להשתחרר על פרופיל נפשי של 21 מהצבא או להיות טבח עד לשחרור וכל זה כדי שאחרים לא יחלמו על לעזוב את המטבח מרצונם... בנתיים הוא בבסיס מסרב לעבוד במטבח ובכל בוקר מודיעים לו מחדש שהוא נחשב נפקד. מתקשרים אלי הביתה לשאול איפה הוא לעיתים בלי להזדהות וכל זה כשאני יודעת במפורש שהוא בבסיס. שאלתי בנציב פניות בצבא אם אפשר להחשב נפקד כאשר החייל בבסיס ולא הסכימו לענות לי מבלי שאמסור את פרטי המפקד. חוששת להחמיר את ההתעמרות בבני ושואלת אתכם מה דעתכם? חייל יכול להחשב נפקד אם הוא בבסיס? תודה מראש, ללי

s h o o s h a

New member
נפקדות ועריקות

נפקדות = היעדרות משירות של תקופה עד 14 ימים עריקות = היעדרות משירות לתקופה של מעל 14 ימים מכאן, להבנתי, כל עוד בנך שוהה בבסיס הוא אינו נפקד. מצורף אתר שעשוי להועיל

oshiko

New member
נראה לי כמו ניצול ציני ...

יש לנו משתתפים בפורום שהם אנשי מקצוע לגבי החוק הצבאי ולגבי זכויות וחובות חיילים - עו"ד קוזניץ ועו"ד פישר - אני מקווה שהם ייתנו כאן את דעתם המקצועית. מנקודת מבטי הפחות מקצועית, זה נראה לי כמו ניצול של מצב מסויים של חוסר ברירה מצד החייל, כדי לעשות לטבח חיים יותר קלים או להוריד תורנות מטבח אחת (או בעברית פשוטה - תפסו פראייר). האיום בנפקדות, על פניו, נראה כמו סתם הטעייה ואיום שאינם בסמכותם של המפקדים. אם החייל בבסיס - זה לא נפקדות. במקרה הגרוע זה סירוב פקודה לבצע תפקיד מסויים. מעבר לכך - הגישה של לנצל מישהו כדי לסתום חורים עד סוף השירות במקום לטפל בו ולשלוח אותו לקורס מתאים היא גישה שצריך להתלונן עליה. אני מציע לדרוש את שמותיהם של המפקדים האחראים, ולפנות לנציב הקבילות ואולי גם לכתובת הצה"לית לפניות הציבור. יש בפורום קישור למספרי טלפון ופקסים. כאמור - מחכה לדעתם של המומחים.

תיקון טעות

עד 45 ימים - נפקדות. מעל 45 ימים - עריקות. החוק שונה בנקודה הזאת. מעבר לכך, אני מצטרף לתשובתו של בני. הדברים עולים במפורש מלשון החוק.

סמדר בנ

New member
נשמע ספור קשה

על פניו, אם בנך בבסיס הוא לא נפקד, מקסימום הוא מסרב פקודה. האם ניסה להגיש טופס 55? מה יש לך להפסיד ע"י נתינת פרטים לנציב פניות הציבור - הרי גם ככה בנך סובל. אולי אם יתערב גורם מוסמך, המפקדים שלו יזהרו יותר.

צר לי

kisslali שלום, לצערי מבחינה משפטית בנך אכן נחשב כנפקד. חוק השיפוט הצבאי מגדיר עבירה של היעדר מן השירות גם כ"היעדרות מהמקום שהוא חייב כדין להימצא בו אותה שעה", על כן, עקרונית, אם הוא לא נמצא במטבח, מקום בו הוא חייב להימצא, ניתן לראות כנפקד. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

oshiko

New member
מה לגבי שיבוץ קבוע?

הרי ברור שהמצב של תורנות מטבח מתמשכת, בלי שום תפקיד אחר, הוא בלתי נסבל מבחינת החייל. ברור גם שזה נוח למפקדיו הזוטרים לנצל אותו ולחסוך מחייליהם האחרים תורנות מטבח אחת. האם אין זו חובתו של הצבא לדאוג לחייל לקורס או שיבוץ קבועים על פי כישוריו? האם יש קייס לתלונה בעניין הזה?

למיטב הבנתי זוהי לא תורנות אלא

הוא תופקד כטבח לכל דבר ועניין. במקרה זה עליו למלא טופס 55 לשינוי יחידה/תפקיד/מקצוע. תקן אותי אם אני טועה והבנת שזוהי רק תורנות מתמשכת... בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

oshiko

New member
גם טבח צריך קורס ...

יש אפילו "קורס שפים". ללי תוכל לומר האם הוא עבר קורס כזה. אם לא - אני מניח שלא היו מפקידים בידיו את האחריות היותר יצירתית של הכנת המנות, אלא את עבודות התורנות של קילוף תפוחי האדמה ושטיפת הכלים.

אם הוא לא עבר קורס

אז סביר להניח שאתה צודק. אני כבר רואה באופק את תגובת הצבא לעניין (וכולנו יודעים מה היא... ) אבל צריך באמת יותר פרטים לגבי ההצבה, האם הוצב שם כעובד כללי האם הוצב כטבח, מה הוא עושה כל היום, למי הוא פנה עם הבעיה שלו (האם "נתקע" אצל רס"ר הבסיס או המשיך הלאה) וכו'. במידה וללי תענה אולי ניתן יהיה לכוונה טוב יותר.. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

kisslali

New member
הוא לא עבר קורס

אבל זו בהחלט הצבה קבועה. הוא הוצב כעובד כללי כמובן ולא כטבח ומצידם שיבלה את השנה וחצי הבאות בסחיבת ארגזים. המפקד (סרן) הגדיר את זה ככה: "למען יראו ויראו אתה נשאר טבח עד השחרור או פורש עכשיו עם פרופיל נפשי של 21, את המטבח פה לא עוזבים". גם לי בטלפון הוא אמר שעוד לא המציאו חייל שרוצה או מסכים להיות טבח בבסיס הזה. ולדעתי מה שאמר לבני בעניין הסעיף הנפשי נכון מאד מבחינתו. הוא מתייצב במטבח כל בוקר שיראו אותו ואת שאר היום מעביר במגורים או בשק"ם, ביקש ראיון עם מפקדת הטייסת וקיבל סירוב ביקש להשפט על סירוב פקודה והמפקד גיחך ואמר שעדיף סעיף נפקדות. ואני שואלת לדעתכם כהורים, לא עדיף להשתחרר על 21? מה בדיוק תתן לו תעודת שחרור של שירות במטבח שנה וחצי? והמון תודה על התשובות, ללי

ללי שלום

דבר ראשון והכי חשוב - לא להתייאש. חייל לא בוחר את הסעיף עליו הוא נשפט ועל כן אין מוצא בכיוון הזה. אם זה כפי שאת אומרת, והמפקד אכן אמר את שאמר, אולי שווה לדבר עם קפ"צ (לדעתי האישית עדיפים מנקח"ל) שינסו לפנות למפקדים בבסיס ולברר ה הבעיה שלהם איתו ולמה הם מנסים להקשות עליו. לפעמים טלפון אחד מהם פותר הרבה בעיות. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

kisslali

New member
תודה וכל הכבוד לך!

ולו רק כי אתה האדם הראשון שענה באופן חד משמעי, אפילו בצבא לא הצליחו לתת לי תשובה... אני מסכימה בקשר לקצין פניות הציבור ואכן אפנה. נדמה לי שהמפקד לקח צעד אחורה מאז שהבן שלי מצא סיבה לאיים בקבילה, מצד שני זה רק הוסיף שמן למלחמת הכוחות. הבהרתי לבן שהוא חייב להיות נוכח במטבח, גם אם הוא לא עובד כדי שלא יואשם בנפקדות ובנתיים הוא שם. אני מקווה שהדרך החוצה תהיה קצרה ואין לי ספק שהוא ימצא אותה. שוב תודה על הנסיון לעזור ועל הידע הרב, ללי

אלינב

New member
פתרון אפשרי

לבקש מרופא היחידה הפניה לנוירולוג. סביר שעם שלל הבעיות שיש לו בהחלט אפשרי שהנוירולוג יתן לו פטור מעבודות מטבח או הורדת פרופיל זמנית לשחרור מהצבא למספר חודשים וכשיחזור כבר ישובץ במקום אחר ובתפקיד אחר. חשוב להציג לרופא היחידה והנוירולוג את כל המסמכים הרפואים הרלוונטים. בהצלחה !

kisslali

New member
זה כנראה יהיה הכוון

היום הוא בדרך לנוירולוג בבסיס שלו, כמובן בלי מסמכים. אני מקוה שיגיע ביום שישי (האזכרה של אביו ואחיו) ואז אתן לו עותקים שימסור לרופא היחידה ויבקש הפנייה נוספת, הפעם גם אני אנסה להגיע לנוירולוג ע"מ לדבר איתו. תודה על העיצה ללי

סמדר בנ

New member
באמת צר לי

אני מבינה שבנוסף לבעיות של בנך יש לכם גם מצב משפחתי לא קל - אז אולי תנסו להעביר אותו שישרת קרוב לבית (כמובן אם זה מה שהוא רוצה) - לפחות הוא לא יהיה תקוע בבסיס רחוק.

למעלה