מה יכול לגרום להיפוך פערי הכוחות ?

shalomnshlom

New member
מה יכול לגרום להיפוך פערי הכוחות ?

בואו נניח שלאב אמיד יש בן ששוכב צמח אך בהכרה ומדבר וזקוק לאביו. לאב האמיד יש ילדים נוספים וכולם מאותה אישה, אך האב האמיד מסרב להכיר באותו בן ששוכב מרותק למיטת בית חולים וזקוק לתמיכתו של האב. האב לא תמך בבן זה לעולם אלא רק התעלל והיכה את בנו מאז שבנו נולד, גם כשהבן היה בריא מאוד, וגם כשהבן היה ילד קטן אז אבא זה לא מילא חובותיו כלפיו והתעלל בבנו והיכה אותו ללא סיבה אלא מתוך הנאה. כאמור, לאב יש הרבה כסף, ואילו הבן עני ותלוי בזולתו (מרותק למיטת בית חולים). כך המצב נמשך 30 שנה. ואז הבית חולים רוצים לשחרר את הבן לבית כלשהו, ויוצרים קשר עם האב שמסרב לקבל את בנו ומסרב להכיר בבנו. יש כאן פערים כי בעל המאה (האב האמיד) הוא בעל הדיעה. לאב האמיד יש הפרעת אישיות הקרויה הפרעת אישיות אנטי-חברתית כאשר אישיות זו מזינה את האגו הנפוח שלה מהרכוש. והשאלה היא כיצד בעל מאה יכול להיות מנוטרל מרכושו (דירות שקיבל בירושה) ? כיצד למרות שהבן לא מתפקד ולא יזכה בלוטו לעולם, כיצד בכל זאת, פערי הכוחות שקיימים בין האב האמיד (בעל המאה) לבין הבן העני יכולים להתהפך ?

פתרון החידה...

תקן אותי אם אני טועה, הבן זה אתה. האבא מתעלל, אלים, בעל הפרעת אישיות אנטי-חברתית ובנוסף על כל הצרות גם עשיר. ובכן, אתה לא תוכל לנטרל אותו מרכושו כמו שציינת, אלא אם כן הוא גנב ממך את הרכוש.... המצב נמשך 30 שנה.... מה פירוש, את הבית אפשר לעזוב בגיל הרבה יותר צעיר. אז נכון שלא קל, וצריך לשלם שכירות וגם למצוא עבודה, אבל זה חלק מהעניין. אל תספור את הכסף שלו, כי כך הוא ממשיך לשלוט בך. אתה הבן העני רק כשאתה משווה את עצמך לעושרו של אביך. אם אביך מסרב להכיר בך, תתחיל להכיר בעצמך. תצא לחיים עצמאיים, ואל תצפה ממנו לכלום. ולמה אתה לא מתפקד? אם יש בעיות, תפנה לגורמים שיעזרו לך. לא לאביך!!! מה פרוש מדבר וזקוק לאביו? - אנא תפתור את החידה, ותספק עוד פרטים.כי לא ברור איך בן זקוק לאביו אם האבא הזה מתעלל בבנו מתוך הנאה!ומה בדבר קרובי משפחה אחרים? אמא, אחים אחיות? ומה בדבר בת-זוג? חסרים חלקים חשובים בפאזל.

האבא הוא העני ולא אתה

לאחר התשובה שנתת לי לגבי הירושה אני מבינה שאתה גם בעל לב-טוב, וגם בעל הבנה לא קטנה במשפטים. הזכרת איזה קושי בלמידה, אתה יודע היום מאד מודעים לנושא הזה ויש עזרה ותמיכה בהמון מקומות, אתה פשוט חייב לעשות משהו עם עצמך!!! דוד המלך בתהילים שואל את השאלה ששאלת, וזו שאלה פילוסופית קיומית של צדיק ורע לו רשע וטוב לו. אין אנו מבינים חשבונות שמים, איך לאדם רע יש כל כך הרבה, ואדם טוב כל כך סובל. זה נסיון לא קל, ועם הרבה רצון אפשר לעמוד בו. החכמה היא שתראה כמה דברים טובים יש בך, תחזק את עצמך, ותתקדם הלאה. ובאמת, לפעמים דרך נפלאה לעשות זאת היא פשוט להתחיל לעזור לאחרים...בהצלחה.

למעלה