מה יכול לגרום לזה? איזו מין חיה מוזרה?

סילבי9

New member
מה יכול לגרום לזה? איזו מין חיה מוזרה?

יש לי מחסן מחוץ לבית, ששנים - (מעל 10)השתמשתי בו גם כמזווה.לשמור מזון יבש סגור היטב, שלא היה מקום בבית. (אין הרבה מקום במטבח) .למשל שימורים , שמן , ולפעמים אורז , פסטה, או תה למשל. בחודשים האחרונים פתאום התחלתי לגלות חבילות כגון פסטה ואורז וכו', מחוררות - אבל לא אכלו מהן, אין שם חרקים , או ביצים או הפרשות. המוצרים האלו היו ארוזים בתוך תיק מבד מאד חזק ואטום תיק לפיקניקים כזה - ממש חזק, כל פעם זרקתי את המוצרים וחשבתי שאולי זה עכבר קטן שתהינו מאד איך הוא חודר לתיק הסגור.ושמנו לו מלכודת. אחר כך כשהקפדתי עוד יותר לסגור , ולהקיף כל דבר כולל התיק בעוד ועוד ניילום, גיליתי יום אחד את התיק עצמו מכורסם, כמובן זרקנו הכל. קניתי מיכל פלסטיק אטום ויקר ושמתי בו , בינתיים מעט מוצרים וחלקם בתוך ציצנות פלסטיק אטומות. בנוסף כמובן שמתי מלכודת עכברים , ששום עכבר או חרק לא נלכד בה. היה ארוע שאותו מזיק אנונימי חורר לי קופסת שקיקי תה, אטומה לגמרי , לא אכל רק פורר כמה תיונים , בנגיסה דרך הקופסה... היום גיליתי צינצנת חדשה ואטומה של טחינה, שעמדה לא בתוך קופסת הפלסטיק, באתי לקחת אותה הביתה וגיליתי חור זעיר בתחתית, כמובן שהטחינה נשפכת. לא אכלו מזה, ואין שום חרקים או הפרשות או משהו שרואים, כאילו מישהו בודק "אם טעים לו"...אני שוברת את הראש איזה חיה מעוללת את זה? ואיך היא צצה בחודשים האחרונים ועד היום מעולם לא הציקה לנו?
וכמובן איך להפטר ממנה. פרט לשממיות - לא רואים שום חיה אף פעם במחסן - לא ביום ולא בלילה.
מה זה יכול להיות? אני חוששת שאם נגסו בצינצנת הטחינה - יש מצב שזה יקרה גם לקופסת הפלסטיק הגדולה האטומה שקניתי במקום התיק ז"ל. קשה לי להאמין שזה חרק. הביסים בתיק היו כמו של מכרסם , לא חורים קטנטנים, אלא חור רציני יותר.בטחינה דווקא חור קטן . כל המוצרים הללו לפחות לאף האנושי - אין להם כלל ריח של אוכל, אבל יתכן שהחיות בכל זאת מרגישות ריח?

חרקי מחסן ו\או מכרסמים

הי סילבי.
חרקי מזון יכולים לחדור דרך שקיות של האריזות המקומיות כגון פסטה או אורז, לדוגמא ישנם חרקים שאוכלים אורז במצבו הגולמי והיבש, ואורז הוא הרבה יותר קשה מאותה שקית אריזה, כך שאין צורך להתפלא איך חרק חדר את שקית האריזה, לפעמים החורים שהם עושים הם מאוד מזעריים כך שאי אפשר לראות את אותם חורים מבלילהתאמץ.
ולכן מומלץ להעביר את המזון היבש לאריזות קשיחות יותר כגון צנצנות זכוכית, או אריזות פלסטיק קשיחות יותר.
במקרה שלך יכול להיות שמדובר בשני מזיקים, גם בחרקי מזון שנכנסים אל תוך האריזה, ואולי גם במכרסמים כגון עכברים , שנוגסים במארזים מבחוץ.
תיק בד הוא לא אריזה אטומה ,וגם לא אריזה קשיחה מספיק עבור חרקים ובטח שלא עבור מכרסמים.
לא הבנתי למה ציפית שחרקים ייתפסו במלכודת העכברים??

דבר נוסף, גם אם במשך שנים לא נכנסו אלייך מזיקים כגון חרקי מזון או מכרסמים, זה לא אומר כלום לגבי העתיד, זה לא תעודת ביטוח לכל החיים, עד היום לא נכנסו ומהיום הם כן יכולים להכנס.
בקשר לשאלה שלך על כושר הרחה, לבעלי חיים יש חוש ריח הרבה יותר מפותח מאיתנו בני האדם, ומה שעבורנו בכלל לא נחשב לריח, עבורם יכול להיות מקור למשיכה.
מעניין לדעת אם בתקופה האחרונה ראית כמויות של פרפרים קטנים אצלך במחסן, זה כנראה יעיד על כך שיש לך לך עש מזון במחסן.

סילבי9

New member
עוד משהו ברשותך

תודה על התשובה. איזו חיה עשויה לחורר את הטחינה (חור קטן בתחתית) ובכלל להתעניין בה? חרקים?איזה סוג? ומי עשוי להתעניין בתה?
בכל האריזות שחוררו עד היום , זה כאילו שלא אכלו מהן , אלא רק בדקו "אם זה טעים" ועזבו.
לשמחתי לא ראיתי ואין פרפרים קטנים, הייתי מבינה שיש עש.
בדרך כלל אם זה חרקים הם מטילים ביצים , ויש אחר כך רימות או פרפרים... ובאופן כללי רואים שהמזון "נגוע". מה שלא קרה כאן.
כמו שציינתי התיק הוחלף בתיבה אטומה גדולה מפלסטיק אטום ודי עבה, עם מנגנון אטימה, אבל לאחר שראיתי שנגסו (מי?) בפלסטיק של קופסת הטחינה, אני כבר לא בטוחה שזה אכן מספיק טוב. איזה עובי פלסטיק אמור להיות מספיק טוב?

איחסון כנגד מזיקים

אם מיכל הטחינה עשוי מפלסטיק קשיח, ובכל זאת כורסם , כנראה שיש לך בעיית עכברים או מכרסם אחר.
בקשר לאריזות ש"רק טעמו מהם" , יכול להיות שטעמו ועדיין נשארו בתוך האריזה ו\או הטילו ביצים במתוך האריזה במקום נסתר מהעין,
כמו כן יכול להיות שהביצים עדיין לא בקעו ולכן את עדיין לא רואה התפתחות של עשי מזון.

בקשר לשאלה אודות עובי דופן הקופסא, אין לי תשובה חד משמעית אבל כמובן שככל שהדופן תהיה עבה יותר, כך יהיה קשה למכרסמים לחדור דרכה.
אם יש לך אפשרות להעביר לקופסת פח\מתכת זה יהיה הפתרון האידיאלי .
וכמובן שאיחסון בתוך מקרר ימנע בעיית חרקים במזון, אבל כמובן שיש גבול מבחינה פיזית לכמות האחסון במקרר.

מקווה שעזרתי.

למעלה