מה יכול לגרום לשריר לקפוץ פתאום?

ננדין

New member
מה יכול לגרום לשריר לקפוץ פתאום?

כלומר להתכווץ לשניה בצורה בילתי רצונית וישר להרפות את הכיווץ? זה קורה לי ברגליים בHamstring וגם בכף יד בFlexor Pollicis Brevis (אני חושב...) שמידי פעם יש לי איזה פרק זמן כזה של כמה דקות שפתאום השריר מתכווץ מאוד מהר וישר משחרר מהר את הכיווץ (נראה כאילו הוא "קופץ") וזה חוזר על עצמו במשך כמה דקות (וכמובן שכל זה כאשר השריר בעמדה נטרלית ללא עומס או מתיחה שמופעלת עליו...) מה המקור של הכיוץ המוזר הזה? עצבי? הורמונלי? (זה מוגבר לאחר שאני עושה פעילות ספורטיבית אבל זה לא תמיד בסמיכות לפעילות ספורטיבית...) זה לא כואב או מפריע לי לתפקוד בצורה כלשהי (זה סתם מוזר לי...) אז יש לי בכלל טעם ללכת לבדוק את זה?

ננדין

New member
תוספות לגבי השאלה שלי

אני לא מחפש אבחון או טיפול דרך האינטרנט, אני רק מנסה להבין באופן תיאורטי וכללי בלבד במה מדובר והכי חשוב את דעתכם לגבי הצורך לגשת לאבחון וטיפול אצל גורם רפואי מוסמך מחוץ לאינטרנט... תודה מראש לכולם, רון

אבי כהן2

New member
תגובות גופניות לאורח חיים

מדברים שלמדתי ומנסיון אישי אני יכול להגיד לך שתופעות כמו שאתה מתאר (שבעבר היו לי הרבה) פעמים רבות מופיעות עקב שלמות אישית חסרה. מה הכוונה? אם היה משהו שרצית לעשות וויתרת עליו מסיבה כלשהי... אם הרגשת שאתה צריך להגיד משהו או להגיב על משהו ולא עשית זאת. תחושות אכזבה מעין אלה יוצרות את ה"מתח" שנוטים לדבר עליו כגורם למחלות מסוימות אך מתקשים להגדיר אותו. לפעמים למתח הזה יש סממנים גופניים כגון "טיקים" של שרירים. אם לא תחשוש לעשות מה שבא לך ולא תשמור דברים בבטן זה יעבור. ככל שלא תתכופף ותוותר על דברים שאתה מאמין בהם (גם הקטנים ביותר) ככה זה יופיע פחות ופחות. העניין הוא שכשאתה עושה מה שאתה מאמין בו ושמרגיש לך הכי נכון, נפשית ופיזית אתה תרגיש טוב יותר.

למעלה