מה יכול למנוע ממחשב WIN10 לגלות ולראות התקני DLNA/UPNP באותה הרשת?

Vivaldi2021

New member
שלום

לפני חודש התקנתי win 10 pro 21H2 במחשב נייד חדש. לאחר מכן בצעתי עדכונים והתקנתי OFFICE וביצעתי גיבוי מלא עי REFLECT. בנקודת זמן זו, הכל עבד כשורה כולל התחברות לכל התקן זמין ברשת.

עבר חודש ובזמן הזה הספקתי להתקין המון תוכנות שאני עובד איתן - כ 250GB תוספת לדיסק C.

כל התוכנות עובדות בלי בעיה. אבל מסיבה לא ברורה, המחשב כבר לא מצליח לגלות התקנים ברשת ה LAN אליה הוא שייך, מלבד מחשבי PC מבוססי חלונות. אותם הוא מזהה ומחבר ללא קושי. אני יכול לנגן מוסיקה ממחשב אחר שיש בו שרת של ה MEDIA PLAYER אבל שרת TWONKEY שמותקן בו לא מתגלה עי המחשב הבעיתי. כמו גם כל שרת DLNA אחר שאינו מבוסס חלונות. למשל טלויזיה חכמה, סטרימר מבוסס לינוקס עם ROON (נגן מוסיקה), רסיבר קולנוע ביתי. כל אלו זמינים בכל המחשבים ברשת מלבד המחשב הבעייתי.

עברתי על כל מדריך אפשרי ברשת וכל ההגדרות תקינות. ניסיתי להסיר מנהלי התקנים ולהתקין מחדש או לשדרג, וגם לאפס הגדרות רשת. זה לא משנה אם הרשת היא LAN עם כבל או אלחוטית. הבעיה גלובאלית.

יש לציין שההתקנים שנעלמו אינו חסומים. לחלקם אני מצליח לגשת עי הזנה ידנית של כתובת ה IP. הם פשוט נעלמו מהחיפוש לא מופיעים שנכנסים ל NETWORK באקספלורר.

למשל, ה HARMONY HUB שזה מערכת שלט לבקרה חכמה, אינו מזוהה עי האפלקציה לחלונות, אבל עובד מצויין אם אני בוחר הזן כתובת התקן ידנית.

אין בעיה בחומת האש. ניסיתי גם לבטל אותה. שום מדריך פתרון בעיות ברשת לא עזר. אפילו הסרתי את אנטיוירוס.

אם אני מגבה את המצב הבעיתי עם כל התוכנות ומשחזר את ההתקנה מלפני חודש ללא כל התוכנות החדשות, הכל עובד מצויין ואני רואה את כל ההתקנים.

ממש לא בא לי לחזור להתקנה הזאת ולשחזר את כל העבודה של התקנות והגדרות של המון תוכנות.

האם ניתן לבצע TROUBLESHOOT לבעיה מאד לא שגרתית שכזאת? אני מוכן לשלם לתמיכה מרחוק, בתנאי שאני לא שוב אפול על תכנאי שבזבז לי שעה בנסיונות שווא לבצע פעולות שיש במדריכי הרשת ולא הצליח (בדק שכל השרותים הרלוונטיים לרשת פעילים והם כן...)

אני גם בטוח שאם אני חוזר לאחור ומתקין הכל מחדש, מן הסתם אם תוכנה מסויימת גרמה לבעיה הנל, הבעיה תתרכש שוב... אני צריך למצוא פתרון עי איתור ההגדרה או מנהל ההתקן הבעייתי.

יש כאן מומחה רשת וחלונות שיש לו מושג איך פותרים בעיה כזאת? אני מוכן לשלם עבור תמיכה מרחוק.

תודה

Vivaldi2021

New member
ניסית לאפשר פרוטוקול SMB 1.0 למערכת? אם לא העזר בקישור ->

כן. זה כבר מאופשר. כפי שרשמתי, ניסיתי כל פתרון שניתן למצוא בחיפוש בגוגל. מה גם שאין לי בעיה לראות מחשבים אחרים המריצים חלונות ברשת. הבעיה היא עם שאר ההתקנים שכל מחשב אחר רואה ורק אחד לא. אני מצרף תמונה הכוללת השוואה של מה רואים אם נכנסים ל NETWIRKS עי אקספלורר במחשב תקין ובמחשב הבעייתי. בכל המחשבים האחרים באותה הרשת אני מקבל גישה לכל התקן שיש ברשת. במחשב הבעייתי בתמונה למטה אני רואה רק מחשבים מבוססי חלונות, כולל את שרתי המדיה שלהם. שאר התקני UPNP DLNA בלתי נראים, אם כי, אין בעיה לגשת לממשק ה WEB שלהם עי הקלדה ידנית של הכתובת שלהם בדפדפן.

גם שאני מנגן YOUTUBE. בכל המחשבים יש לי את האיקון של ה CAST ואם אני לוחץ עליו, אני יכול לבחור מבין רשימה ארוכה של התקנים שניתן לשדר אליהם. במחשב הבעייתי האיכון של ה CAST כלל לא מופיע, כאילו המחשב לא מודע כלל לקיום התקני CAST ברשת..

למרבה הצער אין כל זכר לתלונה שכזאת ברחבי הרשת. חשבתי שאולי יש בעיית חומרה במחשב, אבל זה לא הגיוני, כי אם אני משחזר IMAGE עי REFLECT מלפני חודש, בו המחשב היה לאחר התקנת חלונות וחבילת אופיס, שם הכל עובד והוא רואה את כל ההתקנים. מכאן אני יודע שאו עדכון של מיקרוסופט או תוכנה שמריצה ברקע איזה SERVICE גרמה לתופעה הזאת, רק שאין לי מושג איזו...

מה שנשאר לי לעשות זה לחזור אחורה, ואז להתקין תוכנה תוכנה ובכל פעם לבצע גיבוי דיפרנציאלי לפני ולבדוק שהכל עדיין עובד, אם כן לבצע שוב גיבוי ולהתקין את התוכנה הבאה... זה מן הסתם ייקח לי חודש ויותר וגם סתם מעלה בלאי של דיסק הגיבוי... אני מעדיף לאתר את מקור הבעיה. אבל אין מושג אילו בדיקות ניתן לבצע?

אם משהו יכול להמליץ על מעבדה או טכנאי שמסוגל לאתר בעיה כזאת, אני אשמח לשמוע...

תודה

קבצים מצורפים

• NETPROB.jpg
    NETPROB.jpg
    KB 919.4 · צפיות: 2

HelpSupport

Active member
ניסיתי כל פתרון שניתן למצוא בחיפוש בגוגל
אתה רוצה שננחש מה ניסית ולהציע לך מה לנסות שלא ניסית.

מה שנשאר לי לעשות זה לחזור אחורה, ואז להתקין תוכנה תוכנה ובכל פעם לבצע גיבוי דיפרנציאלי לפני ולבדוק שהכל עדיין עובד, אם כן לבצע שוב גיבוי ולהתקין את התוכנה הבאה
רעיון מצויין. בהצלחה.

Vivaldi2021

New member
אתה רוצה שננחש מה ניסית ולהציע לך מה לנסות שלא ניסית.

רעיון מצויין. בהצלחה.
רק אמרתי שאם הפתרון המוצע מתועד היכן שהו ברשת, אז כבר ניסיתי אותו. בכל אופן, היום גיליתי שהבעיה ככל הנראה אינה קשורה לרשת אלא קשורה לאיזה תהליך חיפוש. אני משתמש בתוכנת מטלאב וסימולינק. ושם ניתן לחפש רכיב עי קליק כפול באזור ריק ואז מקלידים חלק משם הרכיב ומטלרב מאתר אותו. אז הפונקציה הזו גם נעלמה כילו שספרית הרכיבים ריקה. אבל היא לא. אם אני נכנס אליה אני יכול לבחור כל רכיב ולהוסיף.

יש לי הרגשה שהבעיה הזזו קשורה. כאילו חלונות 10 איבד את תכונת החיפוש המהיר. אני כן מצליח לבצע חיפוש בתפריט וגם עי תוכנות צד ג', אבל חלק מהאלמנטים כאילו נעלמו ממאגר האינדקסים. באופן מעניין זה קשור בחיפוש ב DATABASE של שרת, כי תוכנת מטלאב אכן מריצה שרת ברקע.

ובאופן מפליא, מצאתי תיעוד מדוייק של הבאג אצל עוד משתמש כאן:

אם תקרא עד הסוף או תעשה חיפוש למלה MATLAB, תראה שהיא מוזכת בשרשור. גם אצלו חלק מהפונקציות של התוכנה חדלו לעבוד.

אני חושד שמדובר בבאג בחלונות 10 שעל מנת שהוא יקרה צריכים להתקיים תנאים מאד ספציפים. בשרשור ההוא לא נמצא פתרון ואותו בחור בסוף פרמט את המחשב וחזר לגרסה ישנה יותר של חלונות 10.

למעלה