מה ילמד הטבח את המגזר הדתי?

• פותח הנושא jwin
  • פורסם בתאריך

jwin

New member
מה ילמד הטבח את המגזר הדתי?

אני שואל את עצמי מה ילמד הטבח בישיבה את המגזר הדתי? האם יבינו סוף סוף שאין דבר כזה "תורתו היא אומנותו" וגם הם צריכים להטות שכם ולעזור בהגנה על המדינה?! האם הם סוף סוף יבינו שלא מספיק "לראות" רק את אלוהים? - למה לא היה שומר הפתח הישיבה? למה? כי "הקדוש ברוך הוא ישמור?! עכשיו הוא שומר יותר טוב על 8 ילדים מתים?! האם הם ילמדו שאילולא החייל (שעשה צבא שהיה חמוש והעיקר שידע מה לעשות) - האם הם מבינים שהוא הציל מי יודע עוד כמה ילדים? האם הוא, שאולי רצה לעבוד או ללמוד באוניברסיטה, האם הוא לא הניח לשלוש שנים בצד את "תורתו היא אומנותו" והלך לשרת את מדינתו? האם הם לא צריכים להיות כמוהו? האם הם הבינו שהוא חרף את נפשו וחייו עבורם בעוד הם לא עושים כן, כמגזר דתי, לחברה כולה (אני מדבר על כולם כעיקרון ולא על מעטים מהם שכן מתגייסים)? עם כל הכאב - אסור שלא לראות את האגואיסטיות שלהם. אז בני חילוניים כן יכולים לחרף את נפשם למעם ילדיהם ובניהם הם, דתיים, חרדים, תלמידי רבנות ועוד פויילה שטיק כאלה - אבל הם לא יכולים לחרף את נפשם? אני מדבר על עיקרון. לא מעניין לי אם החייל המציל היה דתי או יוצא ישיבה גם הוא. כל הכבוד שלי מונח לפניו. אני מדבר על עיקרון! מה זה שמדינה מרשה שבני חילוניים הם בשר לתותחים ובני דתיים ילמדו רק תורה?! אני מקווה שהמגזר הדתי למד דבר מה. בדרך הקשה - אבל ילמד. אני שואל איפה משרד החינוך? למה אין קביעה בחוק שבבתי ספר, במרכזים של בני נוער חובה שיהיה שומר?! גם במגזר הדתי? אבל מה לומר? מי שמותר לו לא לחסן את ילדיו או לזכות במים למיקוואות בהנחה גדולה ביחס לחקלאים, או לקבוע לכולנו אם נטוס בשבת או לא - אלה יכולים לא להיות ערניים לאפשרות של רצח ילדיהם וכמובן אחר כך לבכות. הבכי מותר במדינה דמוקרטית. זה אפילו חינם. בכל מדינה שמכבדת את עצמה היתה עפה שרת החינוך, האחראי על הבטחון בישיבה ובפיקוד העורף, ראשי הישיבה וההורים מועמדים לדין יען לא הקפידו על בטחון הישיבה. בכאב ובברכה. יהודה.

jwin

New member
על העיקרון השיח.

לא על ישיבה זו או אחרת. על זה שכולם צריכים להתגייס. אני יכול רק לברך אם זו ישיבה שמתגייסים ממנה. אבל העיקרון. הגועל נפש שאחרים יכולים למות עבורם והם ...לומדים! יהודה

THE WIZARD 55

New member
אני גם חשבתי

על כך שלא היה מאבטח בכניסה, אבל אני אל חושבת שלא היה מאבטח שם מהסיבה שהקדוש ברוך הוא ישמור, אלא מהסיבה שלא חשבו שיחדור לשם מחבל.

respecta1

New member
זה הציונות הדתית..

כל הכיפה הסרוגה.. שהם 40 אחוז מהאנשים ביחידות הקרביות בצה"ל

jwin

New member
אני יוצא יחידה קרבית-

אמנם עברו הרבה שנים - אני כמעט ולא זוכר כיפות סרוגות. ושוב - בוא ספר לי על כל מי שלא משרת בגלל "אומנותו" כאילו שלימודי הרפואה שלי ושתי התמחויות הם זבל שבזבל. רק הם (חרדים, נטורי קרטא ופראזיטים אחרים שאתה מכיר אותם!) לומדים, כן?! - אני שרתתי, למדתי ושילמתי ואני מתחזק את משפחתי! הם אפילו לא יכולים לשים שומר! למה ילדים באים ילדים הולכים יהי שם ה' מבורך?!

respecta1

New member
זה הנתון..

שלא תהיה לך טעות אני תומך במה שאמרת על החרדים.. פשוט הישיבה מאתמול זה ישיבה של הציונות הדתית שהם המיטב וההפך מהחרדים.. וגם הקצין צה"ל שהיה שם לא היה שם סתם הוא לומד בישיבה

אושרי 7

New member
אתה צריך להפריד

בין חובשי כיפה סרוגה שתורמים יותר מחילונים בעניין הצבא, הם תמיד תופסים את המקומות הראשונים ביחידות המובחרות, אם אני לא טועה כמעט 50% מסיירת מטכ"ל הם חובשי כיפה, לבין החרדים. למרבה האירוניה דובר חמאס הגיב על הפיגוע ואמר שמדובר בלקח חשוב לישראל מכיוון שמהשיבה הזו תמיד יוצאים הקצינים והחיילים המובחרים ביותר. שתבין על מה אתה מדבר.

jwin

New member
שני דברים. ועוד דבר...

הראשון - אני שמח ללמוד על אופייה של הישיבה הזאת ללא כל קשר לרצח המזעזע ואכן כזה הוא. השני - אף אחד מכם לא מתייחס לעינינים השוטפים שאני מעלה : למה לא היה שומר? מדוע הם יכולים לעשות העולה בדעתם, למשל בבתי ספר חילוניים יש שומר. למה כאן לא? מי יתן את הדין על זה - או שרבנים וראשי ישיבות פטורים (כמו תמיד..."סוגרים" הכל במגזר ולא לפני שופטי המדינה!) לעמוד לדין - בקיצור, הגיבו גם לחלק האזרחי / תחוקתי. קרה שם דבר נוראי גם בגלל אירגון לקוי מאוד. מה למשל צריכה להיות תגובת משרד החינוך? ואחרון - קיראו את מה שכתב מוחמד כאן למטה. לכל מטבע יש שתי פנים. ואנחנו כאן לשמוע ולמשמיע. זה לא שהייתי שמח אם הרצח היה נעשה בקופישופ או בבית קולנוע. מוחמד שופך אור על "הבחירה". על למה שם. ערב טוב לכולנו ושנדע כמה שפחות צער. יהודה.

מוחמד5

New member
שום דבר חיובי לא ילמד

אם אני לא טועה הישיבה שייכת לציונות הלאומית הדתית , זו שמארגנת את ההפגנות נגד ראשי ממשלה שתומכים בשלום, אותם אנשים שתומכים במאחזים הלא חוקיים, ילדי התנחלויות, אלה ששרו מוות לרבין,אלה שתוקפים ערבים בשדות שלהם. צר לי על כל אחד ואחד מהם. מקווה שהלקח של המשכות המלחמה הוא לא לטובת אף צד, גם אם צה"ל ינצח זה לא ינחם אף משפחה שכולה.

למעלה