מה יענה בפורום לא כ״זה דורש טיפול ותפנה למטפל/ת שלך״?

מה יענה בפורום לא כ״זה דורש טיפול ותפנה למטפל/ת שלך״?

אני שמח ומברך על הפורום הזה. תמיד כיף לקרוא ולשתף.

אני שואל שאלת תם. בפורומים מקצועיים אחרים (ואולי גם בזה) פעמים רבות עונים תשובות כמו: זה דורש טיפול פרטני. תפנה למטפל שלך.

השאלה שלי - מה יכול להענות בפורום ואינו מופנה לטיפול פרטני או למטפל קיים?
מה יכול לקבל תשובה ומענה כבר בפורום? איזה נושאים/עומק/תחומים אוכל ואני יכול לשאול?

בומט

New member
טיפול פרטני מול הפורום

ברור שטיפול פרטני לוקח בחשבון המון פרטים שלא יכולים לבוא לידי ביטוי כאן בפורום. עם זאת, אני מוצאת שגם כאשר מפנים לטיפול הפרטני הערך המוסף של הפורום הוא שהנוכחים ובעיקר המנהלות מביאות הרבה פעמים עוד זוית ראיה. לפעמים היא לא מוסיפה כלום על הידע שיש לנו את עצמנו, ולפעמים דווקא האמירות והעצות הכלליות, לכאורה, משנות משהו מהותי בשואל (גם אם הוא לא מודה בכך על גבי הפורום). לי, בכל אופן, זה קרה כאן ובמקומות אחרים כמה פעמים, ואני מאמינה שזה קורה גם לאחרים.

בעבר כשספרתי למטפל שלי שאני קורא ורושם בפורום כזה

הוא אמר שזה מעיד על ההתנהגות שלי שלא להסתפק במה שיש לי
ולחפש פתרונות אצל אחרים. כמו בזוגיות כך אני צפוי לחשוב על מה יש יותר טוב בחוץ

בומט

New member
אני חושבת שהוא צודק

לגבי זה שמי שמשתתף בפורום כזה מחפש עוד פתרונות אצל אחרים ולא מסתפק בטיפול הפרטני.
להגיד שזה רע או לא מתאים? אינני יודעת. יכול להיות שלך ספציפית זה לא מתאים. לכשעצמי אני חושבת שלכתוב בפורום מביא לפעמים תגובות שפותחות את העיניים לעוד כיווני מחשבה, וזה מועיל לכשעצמו.

בין פורום לטיפול אישי

שלום,
ראשית, אני חושבת שכל מי שנמצא בטיפול פרטני גם מעלה לפעמים שאלות במקומות אחרים - אם בפורומים, אם בין מכרים - ואם בחיפוש חומר כתוב. בעיני זה צורך טבעי ואני לא רואה בזה "בגידה בטיפול" (כמו שאפשר לומר על לחיפוש מחוץ לנישואים).
מעמדת המנהל, בפורום אין היכרות אישית, כך שהתשובות לא מותאמות לשואל באותה רמה שמתאפשרת בטיפול. בנוסף, מאחר שהתשובות בפורום נקראות גם ע"י אנשים אחרים - התשובות חייבות להיות כלליות, כדי שיהיו רלוונטיות גם להם.
היתרון הגדול של פורום בעיני הוא המרחב לדיון פתוח ששותפים לו עוד אנשים, כל אחד עם הניסיון האישי שלו.
שבוע טוב!
חלי

כוכבית מצויה

Well-known member
מה בדיוק מחייב שהתשובות תהיינה כלליות ולא מותאמות לשואל?

למה לא להתאים את התשובה לכל מה שידוע על השואל על מנת לעזור לו קצת יותר.
ואם באמת רוצים שיהיה רלבנטי גם לקהל הרחב תמיד אפשר בנוסף לתשובה לשואל להרחיב ולפרט על המקרה הכללי.

תשובות מותאמות לשואל

תשובה שמותאמת לשואל, על פי הבנתי מצריכה היכרות אישית, הרבה יותר מעמיקה ממה שמתאפשר על גבי פורום ציבורי: היכרות עם האדם, האישיות שלו, נסיבות חייו, הסביבה שבתוכה הוא חי ופועל ונסיון החיים שלו. לכל אלה לא ניתן להגיע בפורום, ובלי המידע הזה, על פי הבנתי כל תשובה שתנתן תהיה כללית.

אופירA

New member
מנהל
איך אפשר להגדיר מראש איזו שאלה תיענה באיזה אופן?

ומה התכלית בהגדרה כזו?
הרי אין לאדם מטרה לשאול לפי התשובה שיקבל... אדם שואל שאלה כי השאלה בתוכו מחפשת מענה.

כששאלה מחפשת מענה בתוכו של אדם, היא לא תמיד תמצא תשובה. היא צריכה להישאל בלי תלות בתשובה שתקבל. אם התשובה נתנה חומר למחשבה שמקדמת את השואל קדימה, מה טוב.
אם התשובה כיוונה למקום אחר כי הפורום לא מתאים, זה כשלעצמו חומר למחשבה בכיוון שבו השאלה מחפשת תשובה.
על כל שאלה פנימית האדם צריך למצוא את התשובה, והגורמים המטפלים השונים, כמו גם הדעות שהוא מחליף בפורום וחוות הדעת השונות שהוא שומע, תפקידם להיות כלי עזר לאדם למצוא את התשובה.

אתה צריך לזכור היטב, שאינך יכול לדרוש לשאלותיך תשובה מיידית. וכן להבין טוב שלא מישהו זולתך ייתן לך תשובה, אלא רק אתה, בעזרת העוזרים לך. לכן תפסיק לחפש שאיזו תשובה של מישהו תתן מרגוע לסבל שלך או להתלבטויות שלך, ותתחיל להשתמש בכלים של ההתייעצות כדי לעשות עבודה של חיפוש, שבסופה - אינני יודעת מתי ואיך, וגם אתה לא תדע - תעלה ותגיע התשובה אליך, מתוך ההבנה הפנימית שלך.

למעלה