מה יפה בקומניזם?!

מה יפה בקומניזם?!

קראתי בעיינין רב את המניפסט הקומניסטי של קארל מרקס והיהודי השני. מה אני אגיד לכם, במקרה הטוב אפשר להגיד על זה שזה חלום הזוי ובמקרה הרע, זאת אדיאולוגיה קיצונית ומסוכנת. תמיד אמרו לי קומניזם זאת "אידיאולוגיה יפה" אך לא ישימה... רציתי ממש לדעת מזה קומניזם, קראתי את המניספט, ותאמינו לי, לא רק שהיא לא ישימה (זאת אומרת ישימה אבל בכוח ובדיכוי), אבל גם לא ראיתי בכלל מה יפה באידיאולוגיה הזאת!! ראבק! תאמינו לי, נראה יותר מזה שאולי אני קפיטליסט, עכשיו נראה לי גם נהייתי גם אנטי-קומניזם. אני מוכרח להזהירכם על תתמכו בקומניזם!!! והנה מה שגילתי מקראתי, נתחיל בכך שהקומינזם הוא אלים ומטיף לאלימות. נמשיך בכך שהיום בישראל לפחות הוא לא אקטואלי לא רלוונטי ובלתי מציאותי, והאמת היא שגם בזמן כתיבתו! הוא לא היה מעשי ולא מציאותי (אולי רק במוח של שני היהודים). הם טוענים שם שכל הבורגנים וכל העשירים הם אותו דבר, ופרולטריון ומה לא, כאילו שאחנו היום פרולטריון, היום הדברים השתנו. הוא קורא לשלילת זכיות אדם כמו זכות הקניין. יש בקומניזם מימדים גיזעניים! כמו הכללה ודעה קדומה! הם ממציעים שם סטריוטיפים עלינו על מעמד הביניים (בורגנים), הם יענו אומרים שכל הפועלים או כל העיינים אז או היום סובלים מאותו דבר, בקיצור קומניזם ממש לא! זה גובל בטרוף הדעת. הם גם ממציאים שם דמוקרטיה חדשה! שזה הכי מצחיק! הדיקטטורה של הפרולטיון! ממש ממציאים את הגלגל מחדש... עכשיו גם אני מבין למה הם מקבלים רק 3 מנדטים. ולמה כל הקומניזם היה באמת דיקטטורה, כי הרוב השפוי לא יתמוך בו!!

Original DNA

New member
כנראה קראת תקציר בעריכתו של איזה מילטון

למרות חוסר התוכן בהודעה שלך, אני אנסה לענות על המעט שכן אמרת, כדי שלא תגיד שאני סתם מגיב בלי לנמק: "נתחיל בכך שהקומינזם הוא אלים ומטיף לאלימות." איפה? בכך שהוא קורא למרד של הפרולטריון? זאת לא קריאה לאלימות. "הם טוענים שם שכל הבורגנים וכל העשירים הם אותו דבר, ופרולטריון ומה לא, כאילו שאחנו היום פרולטריון, היום הדברים השתנו." נשבע לך. לא הבנתי מה אתה רוצה. מה פירוש "אותו דבר"? "הוא קורא לשלילת זכיות אדם כמו זכות הקניין." פשוט לא נכון. הוא בסך הכל מבקש שלפועלים תהיה זכות קניין על אמצעי הייצור, ושלא יווצר מצב שאיזה תעשיין משתלט על אמצעי הייצור, ששייכים במקור לפועלים, ועושה מזה הון. זה ההפך הגמור של ביטול זכויות הקניין. "יש בקומניזם מימדים גיזעניים! כמו הכללה ודעה קדומה!" להיפך. קומוניזם הוא ההיפך מגזעני, כי הוא אומר שכל בני האדם נולדו שווים. "הם ממציעים שם סטריוטיפים עלינו על מעמד הביניים (בורגנים), הם יענו אומרים שכל הפועלים או כל העיינים אז או היום סובלים מאותו דבר," מה אתה רוצה לעאזעל? "הם גם ממציאים שם דמוקרטיה חדשה! שזה הכי מצחיק! הדיקטטורה של הפרולטיון! ממש ממציאים את הגלגל מחדש..." אם התכוונת שהדיקטטורה של הפרולטריון זאת לא דמוקרטיה, אז צר לי לאכזב אותך, אבל בגלל חוסר הידע שלך לא הבנת שכשמרקס אמר דיקטטורה הוא התכוון לdictate, כלומר הכתבת הכללים ע"י הפועלים, שהפועלים יהיו הגורם שמכתיב את החיים. זה לא סותר משטר דמוקרטי. זה כמו שהיום הבורגנות מכתיבה את הכללים. " עכשיו גם אני מבין למה הם מקבלים רק 3 מנדטים. ולמה כל הקומניזם היה באמת דיקטטורה, כי הרוב השפוי לא יתמוך בו!!" ההתלהמות המיותרת שלך מראה שמקורה בבורות, וכנראה הקריאה שלך הייתה מרפרפת מאוד, אם בכלל הייתה. אולי אתה צריך קצת זמן לעכל מה שקראת. בכל מקרה, אתה מעצבן. אני שונא שאנשים עושים את עצמם משכילים ותוקפים דברים שאינם מבינים בהם. פשוט מתעב את זה.

מה הקשר מילטון?!!

לקחתי את זה מאתר מרקסיסט!!! ומרד אלים זה כן קריאה לאלימות.. כתוב שם הוא קורא לנתץ , לשרוף, לשבור... ועוד הרבה הרבה ביטוים כאלו.. אני קראתי שם באחד הסעיפים ברשימה שם שלילת זכות הקניין. ממש לא, אני שוב חוזר יש בוא מימדים גזענים כמו הכללה ודעה קדומה, אז על תגיד לי שהקומינזם הוא נגגד גזענות, הוא מדבר אל כל הבורגנות והעשירים כאל מקשה אחת (מימד אחד של גזענות). הוא בעל דעה קדומה כלפיהם ואומר שהם רעים וכו.. עצם זה שאתה כותב "הכתבת הכללים ע"י הפועלים" זהו כאן כבר נגמרה הדמוקרטיה מזה הביטוי הכתבה? ממתי חלק מסויים בעם מכתיב דברים? !! יש בחירות מסודרות והעם מכתיב דברים ומי שמקבל יותר קולות יותר משפיע. אם מפלגת העבודה תנצח אז היא זאת שתתן את הטון ואם מפלגת ישראל ביתנו אז ישראל ביתנו. הבורגנות לא מכתיבה תדברים, זה אולי רק בראש שלך, אני בורגני ואני לא מכתיב לאף אחד מה לעשות.

Original DNA

New member
דייי למה אתה לא יכול לכתוב לעניין?

אני באמת רוצה, מה זה רוצה מת להיות נחמד ולענות לך לעניין, אבל אתה זורק לי סיסמאות
"כתוב שם הוא קורא לנתץ , לשרוף, לשבור... ועוד הרבה הרבה ביטוים כאלו.." הוא מתכוון שהוא רוצה לשבור את המערכת ההיררכית הקיימת, לא לשבור למישהו את הפרצוף. "ממש לא, אני שוב חוזר יש בוא מימדים גזענים כמו הכללה ודעה קדומה, אז על תגיד לי שהקומינזם הוא נגגד גזענות, הוא מדבר אל כל הבורגנות והעשירים כאל מקשה אחת (מימד אחד של גזענות). הוא בעל דעה קדומה כלפיהם ואומר שהם רעים וכו.." לא קשור בכלל. הוא לא אומר שהם רעים, אלא שהמעמד שלהם נצלני וזה נכון. בורגני יכול להיות חמוד, טוב לב ומלאך אבל עדיין הוא שייך למעמד שמרוויח את לחמו מניצול של פועלים פשוטים בשכר רעב. " עצם זה שאתה כותב "הכתבת הכללים ע"י הפועלים" זהו כאן כבר נגמרה הדמוקרטיה מזה הביטוי הכתבה? ממתי חלק מסויים בעם מכתיב דברים? !! יש בחירות מסודרות והעם מכתיב דברים ומי שמקבל יותר קולות יותר משפיע." לא הבנת. תהיה מדינה דמוקרטית, רק שיבוטלו המעמדות החברתיים. אולי טעיתי בניסוח של זה. זה לא שתהיה אליטה מסוימת של פועלים שתכתיב את החוקים.....פשוט כולם יהיו באותו מעמד. גם מי שהיה קודם בורגני, גם מי שהיה פרולטר. כולם יכתיבו ביחד את החוקים, ותהיה דמוקרטיה מלאה. מה שאי אפשר יהיה לעשות זה לנצל, כלומר להעביד בשכר. זכות הקניין לא תבוטל. כל מה שאתה אישית תייצר- יהיה שלך. אבל לא תוכל להשתלט על אמצעי ייצור או להעסיק בני אדם בתמורה לשכר. לא תהיה אפשרות להתעשרות בחברה כזאת.

למעלה