מה יקרה אם אני לא אקנה סוודר???

מה יקרה אם אני לא אקנה סוודר???

אני חולמת על סוודר חדש בצבע בז' ונעליים חומות . נעליי הרים כאלה... (אין לי לאן ללכת עם הביגוד הזה , אבל זה לא מפריע לי לחלום) בתור גנדרנית מזעזעת , אני גם רוצה תיק תואם לשני הפריטים הללו.... זאת אהבה, אני יודעת. הפעם זאת ממש אהבה. אופס- ראית את העגילים הללו? והצעיף? וכיסוי המיטה שבול מתאים לצבע של הקיר? אויייישששששש....המצעים האלה מסאטן גורמים לי לגרגר .... וגם כבר מזמן - אבל ממש כבר איזה שבוע ,לא קניתי לי משהו חדש... מכירות??חוויתן? יש טיפים?

חברה6

New member
מי אנחנו ללא החלומות?

ולאן נגיע? לחלום מותר - זה אפילו כייף - הבעיה מתחילה שמתערבב לו החלום עם המציאות ומשתלט עליה... הטיפ שלי - לשים כל שבוע כסף בצד או כמו שאני קוראת לזה תקציב חרום... יש בו כסף למצב שבו אני בדכאון או בדאון ואני חייבת לפנק את עצמי במשהו... ואז זה מותר וחוקי... חברה

שלום לך חברה6 וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אכן לחלום זה כיף! ואכן החלומות הללו שלנו על עוד ועוד ועוד חפצים , בגדים, תכשיטים וקוסמטיקה (אני פריקית של הבקבוקים היפים והמריחים נפלא האלה) מייצגים משהו עמוק מאוד בכמיהות שלנו מהו לדעתך/תעדתכן?

חלומות , סיוטים ומינוף העוצמה שלהם

נעמה וחברה 6 נכון שלחלומות/סיוטים שלנו יש המון כוח? בואו נקח את הכוח הזה לשלב הבא: נדמיין לרגע אחד שמדובר במפל רב עוצמה של מיים הנופלים ממקום גבוה מאוד למקום נמוך מאוד. האם נוכל לנצל את הכוח הנפלא הזה למשהו אחר? האם נוכל לחשוף מה אומרת לנו הנפש באמצעות התשוקות שלנו ולהפוך את כל הדבר הזה למקום של עוצמה? במילים אחרות: מהו חלומכן האמיתי? זה שנמצא מאחורי הקניות? אני יודעת שמה שמסתתר מאחורי בחורה עם סוודר ונעליי הרים חומות הוא הרצון שלי להיות מישהי אחרת.... מתחברות?

בטח שמתחברות. אצלי נמצאת שם

מישהי רזה וגבוהה, שכמה שלא יסבירו לי את זה, אני מתקשה להאמין שאני לא גוצה (52 ק"ג, על 170 ס"מ.. כמה שאני לא אכתוב את זה, זה לא עוזר, אני רואה אותי ככה רק במראה בחנות, מראת קסמים ממש) וסף הגירוי ההוצאות עולה, אם פעם להוציא 300 שקל היה עיניין, היום אני יכולה לגהץ 1000בלי להניד עפעף.

מזדהה לגמרי ודעתי היא../images/Emo40.gif

הממ..בתור מכורה לשופינג אני מודעת כי ההתייחסות לתאוות הקניות היא כאל פיצוי על חסכים,על כל מצוקה מזדמנת,מתחים תסכולים..שלא נגמרים גם לאחר גיהוץ כרטיס האשראי אלא גורמים לנו לסיפוק מיידי..לרגעים קטנים של אושר!

הי סוראליסטית וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כלומר, את מרגישה שאנחנו משתמשות בקניות כדי לנחם את עצמנו?

אז?

איך את מבינה את מראת הקסמים הזאת? אני קוראת אותך כך: רק מה שאת שמה על עצמך הופך אותך באמת יפה. ומה שאת שמה על עצמך זה לא מה שנמצא בארון אלא משהו שהוא עדין לא שלך. כשהוא יהיה שלך, הוא ואת תחזרו להיות אפורים ורגילים. מה לדעתך מפעיל את המנגנון הזה?

כמו שאמרתי למטפלת, הכיטוב יהיה

לקנות את מראת הקסמים הזאת.. כל דבר שעוד לא שלי נותן לי איזו תקווה והבטחה להיות יפה ורזה, הבטחה שבטוח לא מתממשת בסוף, כי אני חוזרת וקונה, וגם תחושה של היי כשאני בחנות, שנעלמת יותר ויותר מהר עם הזמן. אני מניחה שמה שמפעיל אותו זה אותו דבר שהניע את הפרעות האכילה והעיסוק האובססיבי בספורט- דימוי גוף ועצמי מעוות ונמוך. בינתיים בן הזוג שלי מפגין אהבה שלא יכלתי לצפות ליותר ממנה, הסכים להשאיר את הסיפור הזה של אלפי השקלים שנעלמו מאחור, ונותן כמוני תקווה בטיפול ומבין שזו בעייה שאולי נשמעה לו לא הגיונית בהתחלה, אבל בעייה רצינית שיש לטפל בה ושאינה בשליטתי (לא שזה תירוץ לצאת לעוד מסע קניות)

אני הולכת להיות טיפה רעה

אבל נשמע לי , נעמה, שלבן זוג שלך יש תפקיד מרכזי בדרמת הקניות. לפעמים פאסיבי, לפעמים שופט, לפעמים מישהו שמסתירים ממנו, לפעמים תומך. מה התפקיד שלו בכל הסיפור הזה?

זה בגלל שרוב האשמה שלי בעיניין הזה

זו הפגיעה בו, כל עוד דובר בהפרעות אכילה או התעסקות אובססיבית בספורט, הפגיעה העיקרית הייתה בי, וכאן אני כבר גולשת לפגיעה גם בו, גם מבחינה כספית וגם מבחינה מוסרית, הסתרת דברים ושקרים שלא בריאים כל כך לזוגיות ולא על זה ביססנו אותה.

חברה6

New member
הלוואי...

והייתי מרשה לעצמי להיות קצת מכורה לקניות... או למשהו - אני שומרת על התקציב כל כך מסודר כדי שלא אאבד שליטה ואוכל להסתדר עם מה שיש - שגם כאשר אני כבר רוצה לפרגן לעצמי משהו חורג או בגד חדש אני חושבת מליון פעם - אצלי ההתמכרות היא רק במקום של אהבה - לא בשום מקום אחר וגם שם נמאס לי כבר.... חברה

האמת?

נדמה לי שאשליית אהבה מככבת ברוב ההתמכרויות שלנו. בלי להכליל באופן גורף , כמובן.

sh53

New member
כל כך מוכר

וזה מזכיר לי שהתחלתי לקנות מוצרים באינטרנט, כבר הפסקתי לבדוק בחנויות, ישר רצה לאינטרנט לבדוק מחירים שם ולא משנה המחיר ואולי המשלוח כבר יעלה יותר ממחיר המוצר?

למעלה