מה יקרה אם יטילו פצצת מימן על הקטבים?

מה יקרה אם יטילו פצצת מימן על הקטבים? ../images/Emo160.gif

סתם שאלה תאורתית שחשבתי עליה..... מה יקרה אם יטילו לדוגמה 10 פצצות מימן בקטבים, לדוגמה בקוטב הצפוני, האם אנרגיית הפיצוץ תהיה מספיק גדולה כדי להמיס את הקרחונים ולגרום לעלייה משמעותית של גובה פני המים בעולם? במידה וכן, תוך כמה זמן המים יהפכו שוב לקרחונים והמצב יחזור לקדמותו? תודה מראש

black mind

New member
לא מומחה אבל בכל זאת ננסה...

כמות האנרגיה שתשתחרר בפיצוף של 10 פצצות מימן היא כל כך עצומה עד כדי כך שהיא עלולה (בסבירות מאוד גבוה) להפר את המאזן הביולוגי של כדור הארץ (למרות כל מה שאומרים עדיין קיים מאזן כלשהו). לאחר שהמאזן הזה יופר אנחנו נתחיל לקבל תופעות חדשות כמו שטפונות במקומות שלא היו בהם שטפונות, חום איימים במקומות אחרים ועוד תופעות (המחשה קלה בסרט היום שאחרי מחר?). בדקתי עכשיו וכמות האנרגיה שפצצת מימן אחת מייצרת זה כ-50 מגהטון נכפיל פי 10 ונקבל 500 מגהטון, שחרור של כמות כל כך גדולה של אנרגיה בשטח קטן יחסית סביר של הקטבים תגרום להמסה של כמות גדולה למדי מהקרח שיש שם ויכול להיות תשפיע על המבנה של האטמוספרה בצורה ישירה (בצורה עקיפה היא על בטוח מאוד תשפיעה על האטמוספרה) black mind

אחמס1

New member
אתה קצת מגזים. זה פשוט לא נכון

אם ניקח את התנאים הכי אידיאליים להמסה של הקוטב - הטמפרטורה היא אפס מעלות והפצצה רק נותנת את הפרש האנטלפיה בין קרח למים ולא משנה את הטמפרטורה*. אזי, 333.55 קילוג'ול ממיסים 1 ק"ג של קרח. 500 מגהטון TNT שקולים ל-2.092x10^18 ג'ול, כלומר ימיסו 6.27x10^12 ק"ג קרח. זה הרבה, אבל זה שקול ל-6 מיליארד טונות מים או 6 מיליארד מטרים מעוקבים, שנכנסים בקוביה שהצלע שלה זה 1.84 ק"מ. שזה ממש כלום לעומת הגודל של כל הקוטב. ואם רוצים לתפות את כל העולם בשכבת מים בנפח הזה, עוביה יהיה בערך 0.01 מילימטר (אפילו נילס הולגרסון לא יכול לטבוע בזה). אם מחשבים את העליה בפני האוקיאנוסים, זה יהיה ממש טיפה יותר ועדיין לא משמעותי. * ההנחה הזאת היא לנזק המקסימאלי - בפועל ממש ממש אין דבר כזה. הרי האנרגיה של פצצת מימן משתחררת רובה לאוויר. וגם אם היא עמוק מאוד בתוך הקרח אז חלק גדול הולך על הפרשי הטמפרטורה ולא על מעבר הפאזה.

black mind

New member
אמרתי שאני לא מומחה נכון?

כתבתי שם שיש סיכוי שאני טועה וכנראה שבאמת טעיתי, מה שאתה כותב נראה יותר סביר למרות שעדיין יהיהיו השפעות על האטמוספרה (ידוע שגל הההדף מניסוים של ארה"ב בפצצות מימין הקיפו את כדה"א יותר מפעם אחת ככה ש10 פצצות סביר להניח ישפיעו לא?)

אחמס1

New member
תהינה השפעות על האטמוספירה

אבל זה לא אומר שזה השפעות קבועות. הרי בעיקרון ההשפעה של פצצת מימן על האטמוספירה זה חימום וקרינה. וגם אם יש גל הדף שמקיף כמה פעמים את העולם, זה לא אומר שזו איזושהי "השפעה" או כתם שישאר לנצח באטמוספירה. צריך לזכור שהספק הקרינה שמגיע אלינו מהשמש הוא גדול באופן בלתי נתפס (חישבתי פעם ונדמה לי שיצא משהו כמו 100 מיליון פצצות מימן ביממה, אם מישהו רוצה להיות בטוח שיחשב שוב) - אנחנו לא מתים מזה כמובן כי זה מתפרש על חצי מפני השטח של כדור הארץ בכל רגע נתון. אבל כל האנרגיה הגדולה הזו עוברת דרך האטמוספירה, ואם מחממים יותר חלק קטן שלה, בכמות כל כך זניחה ביחס לכלל האנרגיה הנקלטת - המערכת תחזור לשווי משקל תוך זמן קצר ביותר. כמובן שאם הפצצות מכילות חומרים מזהמים שמתפשטים באטמוספירה, זה כמובן עשוי לגרום לתופעות שתשבשנה מערכות אקולוגיות רבות.

sagima

New member
לא הייתי מודאג יותר מידיי

תוכנית הגרעין של דרום אפרידה כללה ניסויים בפיצוץ של פצצות אטום בקוטב הדרומי, וכולנו עדין כאן.

mishi2007

New member
מחזק

מה אתם דואגים כל מקרה רק לארה''ב ורוסיה יש פצצות מימן ולא עשו איתם ניסויים עוד משנות ה50

sagima

New member
לא רק ארה"ב רוסיה

אחרי שאתה יודע לפוצץ פצצת אטום, פצצת מימן זה משחק ילדים, בגלל זה כמעט לכל מדינה בעלת יכולת גרעינית יש גם פצצות מימן (וכן, זה כולל את ישראל - לכאורה
)

sagima

New member
כן

בשביל להתחיל בתהליך של היתוך יש צורך בטמפרטורות ולחץ מאוד גבוהים שמושגים ע"י פיצוץ גרעיני קטן.

אחמס1

New member
בשמש אין פצצת אטום וכן יש היתוך גרעיני ../images/Emo3.gif

מי מתנדב להנדס פצצת מימן שמבוססת על קריסה גרביטציונית של ענן מולקולרי?

כותב 485

New member
הוא התייחס לתהליך שיצר את השמש

אם תזריק מספיק מימן לאזור קטן מספיק בחלל, הענן שלך יקרוס מעצמו סביב מרכז המסה שלו ובמרכז יווצר כוכב. זאת דרך ליצור "פצצת מימן" בלי פצצת אטום בתוכה. רק האויב שלך צריך לחכות כמה מיליוני שנים במקום, עד שאתה ממלא את הענן והוא קורס עליו.

sagima

New member
אתה תשעג את

כמות המימן הדרושה, אני כבר אדאג לכל השאר

pistolp

New member
אין שום חשש - מפלס המיים לא יעלה

במצב צבירה מוצק, קרי קרח, נפח המים עולה ביחס לנפח של נוזל (תופעה מעניינת כי בכל יתר החומרים המצב הפוך). נפח שהקרחון תופס מתחת לפני המים יספיק להכיל בדיוק את כל המים במקרה שכל הקרחון נמס, לכן מפלס המים ישאר כמו שהו.

עריסטו

Active member
בקוטב הדרומי

הקרח לא צף על פני המים - יש יבשה מתחת לקרח.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אל תביאי רעיונות לבוש!

בסוף הוא יחליט שאם אתה לא יכול להפסיק לזהם פשוט תפסיק להתקיים...(רק יותר מהר) (-:

amitmis

New member
השערה שלי...

נראה לי שגם אם פשוט יזרקו 10 פצצות מימן / אטום באותו המקום, שהוא לא יהיה הקוטב הצפוני, אלא פשוט בים / אוקיינוס הכי עמוק בעולם, זה ייצור צונאמיים קצת יותר מ"רציניים ביותר", אשר יאיימו בהחלט על חלק נכבד בגורל העולם שלנו, לא כך?

למעלה