מה יש לחיילות על הנעליים

מה יש לחיילות על הנעליים

מי שלא תדע, תישאר שבת.....

לא. פאטס= רצועת בד גס באורך 2 מטר שמתלפפת על הנעל והמכנסיים

המטרה אותה מטרה: לחבר את המכנסיים לנעליים בצורת רצועת בד ברוחב 10 ס"מ ובאורך מטר, ובהמשך רצועה ברוחב 2 ס"מ מבד דק יותר שמתלפפת על הליפופים של הראשונה, סך הכל רצועת בד של 4 מטר ללפף......

מה שיש לחיילות היא הגירסה הקצרה לחיילות, לחיילים היתה גירסה ארוכה יותר.

אז מה זה בתמונה ?

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, ידעתי את זה...

אני מכירה את הגאטס... מברזנט... חשבתי שקוראים לזה פאטס...
לי לא היה בצבא... אבל לבעלי כן היה...

נכון, אנשים התבלבלו בשמות

בצבא היו ה-"גאטס" ובמשטרה בבית הספר לשוטרים היו "פאטס".
זה היה מטרף בהפסקה בין שיעור התעמלות לשיעור רגיל, ב-10 דקות להספיק להתפשט ולהתלבש ולכרוך את הפאטס.

חיפשנו פתרון ומצאנו אותו:
אמרתי שנאסוף כסף לקנות פית דבק מגע, רוכסנים קטרים כמו של חצאיות - ואז, מורחים דבק על כל הרצועה (4 מטר) כמה חבר'ה מחזיקים בה, אחד עומד על רגל אחת, וכורכים סביב הקרסול את הפאטס , כך שיחבר את שולי המכנסיים לחלק העליון של נעלי ה-3/4.
כשזה מתייבש, חותים בצד הפנימי עם סכין גילוח ותופרים רוכסן.

וכך, כאשר מתלבשים שמים את ה-"פאטס" וסוגרים את הרוכסן וזה לוקח שניות.
במסדר בוקר לא ניתן היה להבחין בכך מכיוון שעומדים דום במסדר והרוכסן נמצא בצד הפנימי של הקרסול (בצד שמאל ברגל ימין ובצד ימין ברגל שמאל).

המדהים הוא שמשך כל ששת חודשי הקורס אף אחד מחוץ למחלקה לא גילה זאת, אלא כאשר בסיום החזרנו ציוד לאפסנאות, סיכמנו שכולם יצהירו על אבדן וישלמו את הקנס (2 לירות) ואני הצגתי בפני האפסנאי את ה-"פאטס" שלי עם הרוכסן, כשזה היה אקט של מחאה ואמרתי שהגיע הזמן להפסיק את הטיפשות הזו, מספיק שבבגדי חורף אנחנו צריכים להיחנק בעניבה בחום הכי גדול.

הועמדתי כמובן למשפט עם כל היתר ואני נקנסתי בעשר לירות בגין גרימת נזק לרכוש המשטרה, והחבר'ה אספו כסף לפצות אותי.
סופו של דבר, ביטלו את ה-"פאטס" סופית.....

חברים צוחקים עלי שעשיתי כל כך הרבה תקדימים וחידושים בשירות, והראשון היה בקורס שוטרים.....

ניומה

New member
לא הייתי במשטרה ולא בצבא אבל בצופים

כנערה השתמשנו בפאטס. זה היה מאד מקובל בעיקר בטיולים. היי שויץ גדול לעטוף את הרגל בפאטס.

emmy 5

New member
יוליקה יקרה ,איפה אפי ,מה קרה לה?כתבת.....

כתבת שהיא עזבה...מה זאת אומרת?

יוליקה

Member
מנהל
אממי יקירה

אפי פרשה מהפורום מזמן...
אבל גם בפייסבוק היא לא פעילה במיוחד...

מינהר

New member
ביידן מבקר בארץ עכשיו. נראה לכם שהפיגועים

הרבים היום זה כדי להפעיל עליו לחץ ללחוץ על ישראל?
נקווה שההפך יושג.

צריך לרחם על הערבים המסכנים המיואשים

רק ממשלה של חולי נפש לא בונה גדר גבוהה מסביב למדינה, גדר סגורה הרמטית, ויורים בכל מי שמנסה לעבור אותה, למוות.

לאמריקאים מותר ולנו לא ? למה ? כי יש פה מי שדואג לאינטרסים של הערבים שיוכלו להמשיך ולרצוח ישראלים שלא חייבים להם שום דבר.

המפכ"ל הנלעג מודיע בטלויזיה שאין יותר מחבלים בשטח... אין ? יש, הם רק מחפשים הזדמנות לרצוח עוד יהודי ואז יצאו לאור.....
למה יש בארץ "שוהים בלתי חוקיים?" כי מישהו נותן להם עבודה מפני שהם זולים יותר, מישהו נותן להם מקום לינה, מישהו מוכר להם כלכלה, מישהו מסיע אותם.
זה למה.

נתניהו הביזיונר ממשיך לתת למצב להתרחש כי הוא פחדן ולא רוצה להיראות רע מול אומות העולם על חשבון בטחון האזרחים, רק מול אמריקה לא איכפת לו לא להתייחס...

התחושה הקשה מאוד של אזרחים בארץ, הפחד המחלחל מפיגועים כשאתה לא יודע מתי והיכן ירצחו אותך, נגרם על ידי הממשלה הפחדנית שממש לא מענין אותה הציבור אלא רק הכיסא. בדיוק כמו את השליטים הערבים..... אין מה לדבר, השתלבנו באיזור השמי.....

בית משוגעים.....

למעלה