מה יש לי נגד מוזיקה מזרחית? שהיא מזוייפת

מה יש לי נגד מוזיקה מזרחית? שהיא מזוייפת

אני שומע כעת פעם שלישית ברציפות משהו שמצאתי במקרה ומרגיש איך נהיה לי שמח בלב וברגלים. ככה צריכה להישמע מוזיקה מזרחית - אותנטית ומלאת חיים.

נסרין קדרי, תזכרו את השם:

http://www.youtube.com/watch?v=XNy2C3eG62E

ebi83

New member
האמת, לא נפלתי..

מבחינתי צריך שאו המוזיקה או המילים יאתגרו אותי, אפילו ברמת הנונסנס.

כאן (וברוב המזרחית או הפופ כיום) אין את זה. מבחינתי מזרחית טובה הייתה ותשאר צלילי הכרם, אביהו מדינה, זוהר ארגוב וכמובן ג'ו עמר.

יש יציאות מדי פעם לזמרים אחרים שנותנים מוזיקה טובה, אבל רוב המוזיקה המזרחית היום מתאימה כרעש רקע לחתונות (שאז לא באמת אכפת לך מה זה העיקר שאתה יכול לזוז עם זה), לא להאזנה לכיף

זוהר ארגוב נפל קורבן לעיבודים רשלניים

להביא את יהודה קיסר שינגן גיטרה כמו בוזוקי ושמישהו אחר יעשה כינור על הסינתסייזר רק כי מישהו התבייש שזה יישמע יותר מדי ערבי או כי זה יותר זול מלהביא עוד וסנטור זה בעיני פשע תרבותי.

זוהר - וג'ו עמר, צודק, ושושנה דמארי ועוד מעטים הביאו משהו עוצמתי ואותנטי, אבל לא תמיד קיבלו את הכבוד הראוי מהמפיקים שלהם עצמם. למוזיקה המזרחית יש עושר אינסטרומנטלי שלא קיים במערב ולא היה מקום להסתפק בתחליפים.

ebi83

New member
לא אומר שהם מושלמים..

לפעמים דווקא שם קבור הקסם שלהם.

אבל הם לא זלזלו בקהל שלהם עם שירים בשקל תשעים. כי את שירי יוסי גיספן אז כותב בעשר דקות עם לחן מזרחי "עממי" כמקובל.

לטעמי גם היום יש מספר אומנים שעושים מוזיקה מזרחית טובה, מעמיר בניון ועד דודו טסה שפשוט דואגים לשילוב של מזרח עם מערב בדגש על המזרח. (תקשיב לדודו טסה והכווייתים, שירים בעיראקית).

גם שלומי שבת הרבה פעמים יוצר מוזיקה טובה, אמנם יותר ספרדית ממזרחית אבל גם קצבית ומעניינת עם מלל ומוזיקה עם חשיבה מאחוריהם.

ב'לא מושלמים' הכוונה לשירים ולא לזמרים, נכון?

כי אלה היו זמרים גדולים על באמת. אני לא בטוח שבועז שרעבי שייך לתחום, אבל גם הוא מגדולי הגדולים.

אלך עוד מעט להקשיב לדודו טסה, שכבר מזמן הסתקרנתי לגביו. למוזיקה עירקית יש לי כבוד במיוחד בזכות סבי.

וגיספן... חבל, הוא הפסיד את יעודו. אם הוא לא היה לוקח את עצמו כל כך ברצינות הוא היה יכול להיות משעשע ביותר.

לשלומי שבת יש לי חיבה מיוחדת, אפילו אם הוא ישיר מספר הטלפון.

ebi83

New member
לחלוטין השירים ולא הזמרים

למרות שהיום בטח היו עושים כבר זוהר והפילהרמונית או משהו וזה בטוח היה מדהים!

היתה פעם התזמורת הערבית של בית רשות השידור

והסולן היה נדמה לי זוזו מוסא. מוזיקה מזרחית תמיד אהבה ביג בנד. מעניין אם התזמורת עוד קיימת.

כמה יפה, ועצוב. אני נזכר שהכרתי את אברהם סלמן

נגן הקאנון העיוור שהיה דמות איקונית ידועה, לפי הכתוב. הוא היה המרכזן בקופת חולים בנתניה - איש אינטלגינטי וחביב ביותר.

תודה על הקישור, אבי.

ebi83

New member
בכיף

ורק לאור זה התברר לי על מי מתבסס החיקוי הקבוע של נגן הקנון העיוור

למעלה