מה יש לי?

שחרפון

New member
מה יש לי?

שלום,

אני בן 24.
לפני חודשיים היו לי תסמינים כמו לשפעת (לא הלכתי לרופא) - כאב ראש, כאב גרון, חולשה (יכול להיות שהיו תסמינים נוספים, אני לא זוכר, וגם אף רופא לא בדק אותי)... זה עבר לבד אחרי בערך 5 ימים. לפני חודש אובחנתי כחולה בדלקת ריאות (חום גבוה, כאב גרון, כאבי ראש, חולשה, מעט תפליטים). הרופא הביא לי אנטיביוטיקה ואמר שזה חיידק (ולהבנתי הוא לא עשה משטח גרון, אז אני לא יודע למה הוא קבע שזה חיידק). זה עבר לי אחרי בערך 5 ימים. ועכשיו שוב אובחנתי כחולה בדלקת גרון (חום נמוך, כאב גרון, שקדים מנופחים, בלוטות לימפה בצוואר מוגדלות, כאבי ראש, חולשה). שוב קיבלתי אנטיביוטיקה (הפעם בוודאות לא היה משטח גרון), והרופא אמר שאני צריך לעשות גם בדיקת דם למחלת הנשיקה.

אני רוצה לציין שעד לפני 3 המאורעות האלו, לא הייתי חולה כ"כ הרבה פעמים בתדירות כ"כ גבוהה. שנים לא היה לי חום, ושנים לא הייתה לי מחלה שלא עברה אחרי מקסימום 3 ימים.

מה יכולה להיות הבעיה?
האם זה הגיוני שמדובר במחלת הנשיקה? אני לא חש איזו עייפות קיצונית מאוד לאחרונה (תמיד הייתי בנאדם קצת עייף). אבל לא ישנתי 12 שעות או משהו כזה (אני תמיד מתעורר ביקיצה טבעית אחרי כמה זמן, ולא מצליח להרדם גם אם קמתי קצת עייף כי לא הגעתי אפילו ל-6 שעות שינה).

תודה.

מה יש לי

מדובר בתסמינים לא ספציפיים. כדאי לעשות בדיקות כלליות שכוללות בדיקת רופא, מחלת הנשיקה, HIV, CMV

למעלה