מה יש מעבר ליקום?

לקשמי

New member
מה יש מעבר ליקום?

עד היום תמיד חשבתי שהיקום הוא אינסופי. עד היום, התכוונתי בעצם עד יום רביעי, שבו קראתי בספר השני של "שיחות עם אלוהים" את ההסבר על כך שהיקום כל הזמן מתרחב ואחר כך מתכווץ. כשקראתי את זה, בעודי חושבת על היקום כאינסופי, לא הבנתי, איך יכול להיות שהיקום מתרחב ו/או מתכווץ אם הוא אינסופי? מה שמעניין הוא שבאותו יום בערב, הייתי בשיעור רג'ה יוגה במרכז ליוגה שבו אני מתרגלת והמורה שם כאילו ענה לי על השאלה. הוא אמר שהיקום הוא סופי ובעצם אמר גם את מה שכתוב בספר שהיקום מתרחב. אז זה די חדש לי העובדה שהיקום הוא סופי בסופו של דבר... וממש מסקרן אותי לדעת, אם היקום הוא סופי, אז מה יש מעבר לו? מה זה ה"אנרגיה הטהורה" הזאת שמתוארת בספר? אפשר להגיד שזה אלוהים אבל הרי אלוהים נמצא בכל מקום. כנראה שזה מסתורין שאין לנו יכולת להבין באמת. בכל זאת אשמח לקרוא מה דעתכם על כך.

seeyou

New member
../images/Emo22.gif-תלוי את מי שואלים

לפי התשובה שקיבלת מניחים שהיקום הוא סופי בגבולותיו המשתנים נמצא בתוך "אנרגיה הטהורה" . אם תבדקי את ההנחות במשך הדורות הדעות חלוקות גם בין אנשי המדע אשר בכלל מתחילים מהמפץ הגדול ללא התיחסות למה שברא אותו, וגם בין אנשי הדת אשר אומרים:"תאמין ואל תחקור" אנו כבני אדם רגילים מבינים גבולות-מימד-מסה,מהירות לפי מה שנלמד בבית הספר. ישנם הרבה שאלות ,יותר קטנות משלך,שעדיין איןלהם תשובה. הייתי מסכם שהתשובה לשאלתך היא באמונה שלך. יוסי

avner167

New member
תשובה

אני אמנם לא קראתי את הספר אך ברור לי שאין אנו יכולים לדעת את התשובה לשאלה הזאת ונראה לי גם שהיקום לא מתכווץ משום מה... אחרת מזמן גם אנחנו היינו מתכווצים איתו. היקום הוא אינסופי לדעתי.

לקשמי

New member
היקום

כרגע הוא בהתרחבות, לפחות לפי ההסברים ששמעתי לאחרונה ולכן אנחנו לא מתכווצים
אבל לגבי השאלה המקורית, אני מסכימה איתך, כנראה שלאף אחד אין תשובה אמיתית עליה.

night mistress

New member
לדעתי..

המוח האנושי לא מסוגל לתפוס מימדים כאלה,לא כעת ולדעתי גם לא בעתיד ולכן היקום הוא אינסופי (רק מאחר והוא מחוץ לגבולות ההבנה שלנו..) אני מאמינה שיש התכווצות של חומרים-ריאקציות של חום וקור וכו', ובתוך המסגרת הזו זה עדיין לא פוסל את היות העולם אינסופי וסופי בו זמנית-פשוט לנו כבני אדם קשה לתפוס את המימד והגודל של הדבר הזה שנקרא יקום..בני אדם אוהבים מספרים,מידות מרחק וכו', וכל עוד אנחנו לא יכולים לתת אותם-אנחנו לא יכולים לקבוע גודל-בלי גודל אין סוף.

למעלה