מה יש נהגים כל כך מטומטמים??

הדס100

New member
מה יש נהגים כל כך מטומטמים??../images/Emo46.gif

בזמן האחרון אירעו לי שתי תקלות כ"כ מפגרות והנהגים שהיו מעורבים בעניין פשוט הרתיחו אותי. במקרה הראשון- בכביש עירוני נאלצתי לבלום בפתאומיות כאשר כלב קפץ לכביש- הנהג מאחורי לא שמר מרחק-- נכנס בי (לא קרה כלום לרכב אבל זה היה מפחיד!) ובמקום להתנצל ולהודות שהוא אשם- התחיל לצעוק עליי שאני לא בסדר ושהייתי צריכה לדרוס את החתול. ובמקרה השני- הרכב שלי עמד בחניה, ומישהו עשה רוורס בלי להסתכל במראה, נכנס בי (גם לא קרה כלום חוץ מכנה שריטות) ובמקום להודות שזו הייתה אשמתו (אני אפילו לא הייתי ברכב!!!) הוא יצא והתחיל להגיד לי שזה לא בסדר שהחניה שלי בולטת החוצה (אולי ב20 ס"מ) המקרים האלו מאוד מתסכלים אותי מאחר שלך תתווכח עם נהג כזה שמה שהוא יודע זה רק לצעוק ולקלל ולהעיר הערות בסגנון: " יא אישה, מי נתן לך רשיון תחזרי למטבח"

ברור

ברור שיש. אחרת הנהיגה בארץ לא הייתה כל כך מכוערתתתת נהגים שעושים עבירות ותאונות ועוד מתלוננים על הצד השני החף מכל עבירה היא תופעה חצופה ומרתיחה ביותר. שילכו לטחון מים. וכמובן שרבים מהם נמושות גדולות. על אישה קל להם לפתוח פה כי הם יודעים שהיא לא תצא מהאוטו ותתחיל באלימות. אני מבין את התסכול שלך.

8-AN

New member
../images/Emo45.gif +

גם גברים "סובלים" מזה... מלבד התאונה שאת התמונות אפשר לראות הודעה אחת למטה..שבה הנהג השני היה אשם ללא ספק והודה בכך, היו לי עוד שתיים, כאשר גם בהם הנהג השני היה אשם והם לא מסכימים להודות ואין הרבה מה לעשות...

isra533

New member
שלום הדס

התסכול בנהיגה הוא גדול כאשר רואים נהגים עושים טעויות שברור שכל טעות כזאת עולה בחיי אדם ובעיקר כאשר קורה משהו מסוים, אותם נהגים באים בטענות ולא רוצים לראות את עצמם אשמים בגרימת התאונה כמו במקרה שלך. למרות תמיד הנהג הפוגע מאחור אשם, החובה שלך לשמור שהנהג מאחור לא יתקרב (יצמד)אליך במידה שיכולה לסכן אותך. זאת אפשר לעשות במספר צורות 1. לאותת באורות מצוקה (מנסיון שלי זה הרבה פעמים עוזר) 2. אם קיימים שוליים רחבים, לרדת לשוליים כדי לאפשר לנהג מאחור לעקוף 3. להאט (לא בצורה פתאומית) כדי שהנהג יעקוף. שני דברים מסוכנים בנהיגה - כעס ופחד לתקן את התנהגות הנהגים אי אפשר בעיקר בזמן נהיגה לכן חובה עלינו למצוא תמיד דרכים כדי למנוע מצבים מסוכנים ולהתרחק ככל האפשר מנהגים שמהווים סכנה עבורנו.

פרטנר

New member
לגבי הכלב

את בטוחה שהוא היה חתול? אמנם מקרה לא נעים אך לעיתים ישנם בכביש סדרי עדיפויות , ולמרות שקשה ואולי בלתי אפשרי לשפוט מקרה שכזה יש לתת את הדעת שכשבעל חיים קופץ לנו לכביש האינסטינקט הוא אמנם לבלום ולא לפגוע בו אך מאידך אם הרכב שמאחור קרוב ונשקפת סכנה ממשית (למשל רוכב קטנוע, או להבדיל טריילר עמוס) יש להמנע מבלימה גם במחיר של פגיעה בבעל החיים האומלל. וכן, אני אוהב חיות .

הדס100

New member
אם זה היה ילד???

גם אז הייתי צריכה לשקול ולחשוב? זה לא משנה בכלל למה בלמתי בפתאומיות!!! מי שמאחורי צריך לשמור מרחק- נקודה. סוף פסוק. לא שמר- זאת אשמתו הבלעדית!!! אני חייבת לציין שמאז התאונה הזאת אני ממש מפחדת מנהגים שנדבקים לי לזנב (ולא שאני נוסעת כל כך לאט.) במיוחד כשאני בנתיב הימני- מה הבעיה שלכם? פשוט תעקפו במקום להדבק אליי... הייתי חייבת להוציא קצת קיטור.

פרטנר

New member
בעצם את צודקת.

זו אשמתו המלאה של נהג הפול טריילר מאחורי שלא שמר מרחק. הנה אני רואה אותו נוסע לעבודה מהחלון של מרכז השיקום בלוינשטיין. היי! הנה החתול שהצלתי מחטט בפחים שם למטה... וברצינות- בכביש לא מחפשים מי אשם, אלא מנסים למנוע תאונות!

ofir_y

New member
משהו אחד לא הבנתי,

"וכן, אני אוהב חיות" מה הקשר ללאהוב חיות? אל תאהב חיות, תבין שהחיים שלהן לא פחות חשובים משלך. באותה מידה אפשר להגיד "זו אשמתו המלאה של נהג הפול טריילר מאחורי שלא שמר מרחק. הנה אני רואה אותו נוסע לעבודה מהחלון של מרכז השיקום בלוינשטיין. היי! הנה ההומלס שהצלתי מחטט בפחים שם למטה..." ובנינו, כשחתול\כלב\שפן סלעים קופץ לך לכביש, אתה לא תספיק להסתכל במראה ולראות אם יש מישהו שלא שמר מרחק ולהעריך את המהירות שלו.

פרטנר

New member
נכון, פילוסופ שלי.

אתה לא תספיק להסתכל במראה ולראות אם יש מישהו שלא שמר מרחק. את זה אתה אמור לעשות באופן שוטף ולא רק כשמשתבש משהו. וכן, אני עדיין אוהב חיות ,אך עם כל הצער דריסתן לעיתים היא בלתי נמנעת.

isra533

New member
מצטרף לדעתו

של פרטנר. בנהיגה לא צריך לחפש אשמים, זה מאוחר מדי, החובה שלנו למצוא את הפתרונות כדי לא להגיע למצבים שיכולים לסכן אותנו. במקרה שלנו , כפי שציין פרטנר, חייבים לראות כל הזמן מה המצב מסביבנו כדי לא להיות מופתעים. גם להגיד טעיתי זו תחילת הדרך לפתרון.

למעלה