מה כבר אפשר לעשות ב- 1200$ שבזבז טראמפ

מה כבר אפשר לעשות ב- 1200$ שבזבז טראמפ

התחמושת של טראמפ לא הרגיעה את השווקים
רעיון פיזור הכסף ישירות על האזרחים, מהלך שהאפקטיביות שלו מוטלת בספק

איי ל

New member
מנהל
הרבה אנשים סביבי לא מסכימים איתך

בשבוע וחצי האחרונים אני נתקל בהרבה (מאד) אנשים שאיבדו את העבודה שלהם ביום אחד. אז כנראה שהסכום לא יאפשר לאף אחד מהם לשלם שכר דירה או משכנתא, אבל בהחלט יעזור להם לא לרעב למוות. לפחות לחודש הקרוב.
&nbsp
ואתמול הייתה לי שיחה עם חבר שהוא ד"ר לכלכלה, הוא היה כלכך נגד הזרמת הכספים שהממשלה עושה וטען שלא רק שהוא ואני לא נקבל שום דבר מהסכום הזה, אלא שהעלות למדינה היא $6,000 לאדם.
התשובה שלי הייתה שזה בגלל שהוא ואני לא צריכים את הסכום הזה כרגע כדי לשרוד, אחרים כן אם זה היה תלוי בי, הסכום היה אף גבוה יותר.
&nbsp
אני לא סוציאליסט, מעולם לא הייתי ולא נראה לי שאהיה. בימים אחרים הייתי חושב אחרת. אבל המצב כיום הוא לא רגיל והוא דורש שכולנו נעזור אחד לשני כדי לשרוד.
&nbsp
&nbsp

randomwinds

New member
הכסף צריך להיות מופנה למי שצריך

קריטריון החלוקה הוא הכנסה ולא מצב תעסוקתי או צורך.

הקריטריון גם לא לוקח בחשבון יוקר מחיה ששונה מהותית בין המדינות. 75K לשנה לא משקף רמת חיים זהה בכל המדינות.

תנאי הקבלה מתחיל בהכנסה שנתית של 75,000 ויורד לאפס בהכנסה של 99,000 כלומר יהיו כאלה שמרוויחים 80 ו 90 לשנה ויקבלו מענק.

ישנה גם דרישה לדיווח מיסים ב 2018 או 2019 מה שמשאיר בחוץ רבים שזקוקים לסיוע הזה בעוד שאחרים שלא זקוקים לו, מקבלים אותו

ההכנסה מחושבת לפי דיווח המיסים שהוגש עבור 2018 או 2019, לא בהכרך משקף את המצב היום של מי שניכלל או לא נכלל במענק.

זה פשוט רעיון טיפשי.

vinney

Well-known member
זה לא טיפשי, זה פרגמטי

אתה צודק שהחלוקה היא לפי קריטריונים גסים מאוד ו75K באלבמה או נברסקה שווים כפול מ75K בקליפורניה.

אבל מצד שני מדינות עם יוקר מחייה יותר גבוה הן גם מדינות שיכולות לספוג משברים כאלה יותר טוב. בקליפורניה למשל יש איסור לפנות דיירים שלא משלמים שכר דירה אם יראו שהם לא מסוגלים לשלם בגלל המצב, אבל כמה שידוע לי במדינות עם יוקר מחייה יותר נמוך אין חוקים כאלה.

צריך גם לחשוב על היישום, לא רק על הצדק. הכסף הזה צריך להיות מפוזר כמה שיותר מהר. אילו קריטריונים אתה מציע לקבוע שיתבססו על מידע שכבר קיים בIRS, יהיו יחסית אובייקטיביים ומדידים ויאפשרו להתחיל להדפיס שיקים כבר היום? כל הדברים שתיארת לא ניתנים לפתרון תוך יום.

מי שלא הגיש מסים ב2018/2019 - יכול להגיש עכשיו. זה אומנם יעכב את הגעת הכסף עבורם, אבל לא ימנע אותו.

מי שהכנסתו נפלה בצורה משמעותית, עדיין יקבל את הכסף - כשיגיש את המסים של 2020. נכון, לא מיידית, אבל מצד שני אם מישהו היה בעל הכנסה גבוהה ופוטר ולא מצא עבודה חדשה בגלל המצב - עכשיו הוא חי מחסכונות, ולקבל את הכסף בעיכוב יכול להיות דווקא מועיל בתסריט כזה.

vinney

Well-known member
יש סתירה מסויימת במשפט הזה שלך שאתה כנראה מפספס

vinney

Well-known member
הכסף הזה קריטי למי שמסתמך על משכורת בשביל מחייתו

בתור מי שלא מקבל גרוש מהכסף הזה אין לי שום בעיה עם זה ואני שמח שהרפובליקנים ירדו מעץ ה"סוציאליזם זה רוע" שלהם.

הכסף הזה מיועד לכאלה שבלעדיו לא יוכלו לקנות לחם ופורמולה

המתנגדים יכולים להמשיך לאכול עוגות

adifrank

New member
יש כאן בעצם שתי שאלות שצריך לשאול אותן

שאלה 1 — לגבי העזרה המיידית והזמנית כדי שאנשים שאיבדו את פרנסתם יוכלו איכשהו לשרוד. אישית, אני אוהב יותר את הפתרונות של דנמרק, שבדיה, נורבגיה וקנדה — העובדים ממשיכים לקבל משכורת כרגיל. המדינה מסבסדת למעסיק את רוב המשכורות.
הפתרון צריך להיות כזה שעוזר לגשר איכשהו על המצב ולשמר את המצב מבלי שהמערכת תקרוס. כי יעלה הרבה יותר לבנות אחר-כך מחדש מאשר לשמר את מה שיש.

שאלה 2 — איך הגענו בכלל למצב שבו 40% מהאוכלוסיה בארה"ב אין להם אפילו אפשרות לעמוד בתשלום לא צפוי של $400??
[URL]https://abcnews.go.com/US/10-americans-struggle-cover-400-emergency-expense-federal/story?id=63253846[/URL]
בעוד של-3 האנשים העשירים בארה"ב יש יותר כסף מאשר החצי התחתון של האמריקאים??
האם הגיוני שחצי מארה"ב — אנשים שעובדים משרה מלאה, לפעמים שתי משרות — ובקושי מצליחים לגמור את החודש בעוד שג'ף בזוס יושב על 120 מיליארד?

** רק נקודה למחשבה: אדם שמשתכר 50 מיליון דולר בשנה יצטרך לעבוד 2400 שנים מבלי לבזבז סנט אחד, כדי להגיע לסכום הכסף שיש לג'ף בזוס. זה נשמע לכם חברה בריאה?

למעלה