בוצ'ר או שיש
זו שאלה מצויינת שאני נתקל בה המון, אנסה לענות בצורה הפרקטית ביותר מבלי להתייחס לעניין העיצוב כיוון שהוא מושפע בעיקר מטעם אישי.
השאלה אותה את צריכה לשאול את עצמך היא עבור מה מיועד המשטח.
אם אתם בשלנים בבית ואוהבים להכין בצקים מאפים שדורשים משטח עבודה גדול אז שיש הוא הבחירה הטובה ביותר. השיש עמיד מאוד וניתן לניקוי בקלות ועבודה עם מים לא מפריעה לו בכלל. כך, אם השימוש הוא כמשטח עבודה, עדיף שיש (במקרה זה צריך לוודא שהאי זהה בגובהו לגובה של המטבח עצמו).
מצד שני במידה והאי מיועד בעיקר לארוחות משותפות ומשמש כמעין פינת מפגש ושיחה, אז הבוצר הופך להיות מתאים יותר כיוון שהוא חם ונעים יותר. במקרים כאלו ניתן להתקין את האי גבוה יותר בצורת אי או נמוך יותר בגובה של פינת האוכל.
בהצלחה