מה כדאי - בשלבים הראשונים

מה כדאי - בשלבים הראשונים

כרגע אבי מתגורר לבד בביתו, אני בת יחידה ולא מתגוררת בבית הוא ואני לא מסתדרים יותר מכמה דקות למרות שאנחנו אוהבים ודואגים אחד לשניה אבל השאלה היא מה עדיף כנראה שזוהי תחילתה של דימנציה אצלו שעדיין לא ברור ממה נוצרה, מה עדיף להביא מישהי שתטפל בו או להעבירו למוסד, להזכירכם הוא לא זקן רק בן 63

ענתי44

New member
../images/Emo50.gifשלום לחדשה

זוהי שאלה קשה ואת התשובה רק את תצטרכי להחליט וההכרעה קשה. כדי להחליט ראשית תצטיידי בכמה שיותר מידע על המחלה ועל מצבו של אבא. אם הוא עדיין במצב שיכול להביע רצון תקשיבי לו. שתפי בני משפחה מורחבת. כמו אחים וקרובים נוספים של אבא. גשי לשיחה עם גורם מוסמך למשל עובד סוציאלי שיאיר את עיניך בנתונים נוספים. במקביל בדקי מקורות מימון כי כל אופציה היא יקרה. האם לאבא יש ביטוח סיעודי, מה מגיע לו אם לא- כל אלו נתונים רלוונטיים בהחלטה הסופית. תבדקי אילו מוסדות יש באיזור שלכם וחפשי מי מהם יהלום את צרכיו של אבא. בררי אפשרות של עובדת זרה ומי יוכל להחליף אותה בחופשות שלה. ברגע שיהיו לך כל הנתונים לפניך: משאבים כלכליים, מצב בריאות ומקומות שביקרת תתבהר יותר התמונה אם כי ההחלטה תשאר קשה ומלאת שאלות. רק תזכרי שבניגוד למחלה ההחלטה שלך היא הפיכה. כלומא תמיד תוכלי לשנותה על"פ הצרכים המשתנים בעתיד. זה התהליך שאני עברתי, שבסופו החלטתי לטפל באמי בבית ולהעזר במרכז יום. זה קשה מאוד פיזית ובעיקר נפשית. אני לא יכולה להגיד לך מה טוב אבל רק להוסיף שעליך לחשוב גם על טובתך ועל צרכיך. לי יש שני אחים שעוזרים וחברה טובה של אמא שאיתי. לך ראיתי אין משפחה קרובה ואת גם צעירה מאוד. ולא שאני בפנסיה וחיי נגמרו אבל בחלק האישי משלמים מחיר כבד מאוד. כל מה שתחליטי הוא הטוב ביותר והנכון ולא משנה מה אחרים חושבים, במקרה הטוב, או אומרים.... מחכה לך משימה קשה. אני יודעת שאולי בילבלתי אותך קצת אבל אין דרך אחרת אלא לעבד את כל הנתונים ואז לקבל החלטה שתהיה טובה לאבא ולך. בהצלחה ואם תתעוררנה שאלות נוספות אנחנו כאן.

למעלה