מה כדאי לי ללמוד?

deathcaster

New member
עבודות בניין

לא, לא הנדסת בניין, לא הנדסת אזרחית, ולא הנדסת תעשייה, אלא עבודות בניין.
אני כלל לא צוחק.

בכל יום בו סיימתי יום לימודים ומחקר בשנה האחרונה בביה"ח רמב"ם במסגרת התואר השלישי במדעי הרפואה בטכניון, יצאתי הביתה.
מי שהיה ברמב"ם בשנה האחרונה (וגם לפני כן) - לבטח הבחין כי מדובר באתר בנייה ענקי.
אני עובד כל היום עם חלוק מעבדה וכפפות ומזגן.
פועל בניין עובד כל היום בשמש/גשם בבטון/ברזל וכד'.
אני בסיום יום לימודים נכנס לסובארו 94 שלי.
פועל הבניין שלא סיים 12 שנות לימוד נכנס ל-BMW 2011 שלו.

לא מזמן היו לי כמה ימי חופש, עבדתי עם חבר שהוא אינסטלטור (לפני הגיוס גם אני עבדתי בשיפוצים ולמעשה אני זה שהכנסתי אותו לעסק), עבודת פרך...בגשם ובבוץ.... בגגות של בתים... ובביוב....
בכמה ימים הרווחתי כמו כמעט מלגה חודשית של דוקטורנט בטכניון.

מצא את ההבדלים.

קומרן

New member
מוזר...

הייתי במיני הרצאה לפני שבועיים עם פרופסור מכובד מהפקולטה שלכם והוא סיפר שמי שיסכים לכתוב בתפוז בעד חיסונים וחברות התרופות יזכה במילגה מוגדלת... יכול להיות ששכחת להגיש מועמדות?

deathcaster

New member
חחחח...

אני אשמח לדעת מה שמו של אותו פרופסור.... וגם אוכיח לך שאם אין לו תקציב חוץ טכניוני..... הוא גם מבלף.

טוב נו... טכנית גם 100 ש"ח תוספת לחודש זו מלגה מוגדלת.

לא שכחתי להגיש מועמדות כי לא ראיתי שפרופ' שפיטלני או ד"ר טלמון פרסמו מסמך דומה למה שאתה מתאר

squalus

New member
כסף זה לא הכל בחיים

אם השיקול היחיד בבחירת מקצוע היה כסף, אז כן, יש שלל עבודות שלא מצריכות השכלה ומכניסות הרבה יותר ממקצועות אחרים, אם מישהו מוכן לעשות אותם.
אבל מה לעשות שיש אנשים שכסף זה לא השיקול היחיד בבחירת מקצוע בו יעסקו במשך 30 שנה.

deathcaster

New member
תגובה

"כסף זה לא הכל בחיים" - את המשפט הזה שמעתי בעיקר מאת אנשים שלא היה חסר להם כסף מעולם, לא באמת חסר.

squalus

New member
ועם זאת

אתה לא אינסטלטור או עובד בניין, ואף אחד מחברי האקולוגים הוא לא ממשפחת רוטשילד.

uzi2

Active member
ברור שיש רמה מסוימת של הכנסה

שדרושה. באקדמיה יש את הסגל מן המנין, שהשכר שלהם לא גבוה, אך כולם בחרו בחיי אקדמיה, ורובם מרוצים מהבחירה שלהם. בתחומים רבים (לא בכל התחומים) וויתרו על שכר גבוה בהרבה.
יש גם מסטרנטים/דוקטורנטים/פוסט-דוקים/חוקרים, כאלו שמקבלים מילגות בסכומים שונים מאוד ועם שכר נוסף לפי שעות הוראה שבד"כ רוצים להגיע למקום אחר או להתקדם הלאה. המשכורות שלהם לפעמים נמוכות למדי, אך ההתייחסות בקרב הצעירים שבהם היא כאל שלב זמני.

למעלה