מה כדאי לי לקנות ??

kinchi

New member
מה כדאי לי לקנות ??

מבקש המלצה לכרטיס מסך כולל TV OUT התקציב: כ- 500 ש"ח אגב, למה משתמשת היציאה DVI ?

המממ... תיקון קטן

היציאה DVI היא יציאה שממוקמת על כרטיס-מסך ולא במצלמת וידאו (וזה גם מובן מהשאלה עצמה). היציאה הזו היא יציאת וידאו דיגיטלית המשמשת להעברת תמונה באיכות גבוה אל מסכים מהדור החדש שמצויידים בכניסת DVI מתאימה. למשל מסכי LCD, מסכי פלזמה וטלוויזיות HDTV. אגב, על-מנת לחבר יציאת DVI אל המסך יש צורך בכבל DVI מיוחד שהוא לא זול כל-כך. בברכה גיליוטין

kinchi

New member
תודה, ובכל זאת יש אולי המלצה...

לכרטיס מסך (בסביבות ה- 500 ש"ח) ? אני פשוט מתלבט..

לדעתי הפורום המתאים לשאלה כזו...

הוא פורום "תוכנה וחומרה". יש שם כמה חבר'ה שמבינים די טוב בכרטיסי-מסך ויוכלו להמליץ לך על כרטיס בהתאם לתקציב שלך. לפני שאתה ניגש לשם, אני ממליץ לך להחליט מה הולך להיות רוב השימוש שלך בכרטיס, האם זה משחקים, אינטרנט, עיבוד תמלילים, עריכת וידאו, תכנון בתלת-מימד, כתיבת תוכנות, תוכנת ניהול מלאי או משהו אחר?... בדרך-כלל קל יותר לבחור כרטיס-מסך מתאים מבחינת ביצועים/מחיר אם יודעים מה יהיה השימוש העיקרי שלו. בברכה גיליוטין

kinchi

New member
כמובן שעריכת וידאו

לכן שאלתי כאן, כדי לשמוע מניסיון של אחרים..

יש בזה מן ההגיון... ../images/Emo8.gif

פשוט שאלת שאלה כללית מבלי להזכיר את הביטוי "עריכת וידאו"... אז לא הבנתי מיד את הכוונה. אני עובד עם כרטיס GeForce 4 MX440 64MB של חברת Chaintech. זהו כרטיס מסך זול יחסית (היום עולה פחות מ-400 ש"ח) אבל הוא עושה את העבודה כמו שצריך ואני מרוצה ממנו. בברכה גיליוטין

erezb1

New member
fx5200

כרטיס לא רע בכלל, עובד על שני מסכים עם 128RAM. בגלל השני מסכים, עובד על רזולוציה של 2048X768 ולא יותר. בכל אופן, זה אמור להספיק. לא אמור להגיע ל 500ש"ח. קבל לינק

למעלה