מה כדאי לכלול בהרצאה של 20 דקות ?

Wolverchenus

New member
מה כדאי לכלול בהרצאה של 20 דקות ?

על אבולוציה כמובן. מדובר בהסב"ש שאני מארגן לחברי הפלוגה שלי. מה כדאי לכלול כדי שיהיה מקיף, מובן ולא יגרום להם לנקר?

Caligola

New member
סקירה היסטורית, המכניזם של הברירה

הטבעית ועקרון ה-Common Descent, הסברים בכלליות על התורשה + מוטציות, לוח זמנים גאולוגי, עדויות לאבולוציה. כאשר דוגמה טובה לעדות לאבולוציה תהיה ה-peppered moth, חפש שם בסוף העמוד את הפסקה: "Industrial Melanism", במרכז בריטניה היו עשים אשר צבעם היה זהה לצבעם של העצים, וכך הם נהגו להשתמש בעצים בתור הסוואה וכך הם היו ניצלים מפני ציפורים רעבות, במהלך המהפכה התעשיתי העצים והצמחים באזור נהפכו ליותר ויותר שחורים וכהים עקב הזיהום והפיח שהמפעלים היו פולטים, וכתוצאה תוך מספר שנים כל העשים באזור שינו את צבעם לשחור, ומאז שהחלו מיושמות תוכניות להפחתת הזיהום החלו העשים (במנצ'סטר ובליברפול בעיקר) לחזור לצבעם המקורי. ניתן גם לדבר עם ברירה מלאכותית מול ברירה טבעית + דוגמאות (כלבים, פרות, וכו')

Wolverchenus

New member
../images/Emo51.gif יש לעוד מישהו הצעות?

הדוגמה של העשים היא בהחלט אחת החזקות.

SilentMike

New member
דגים שטוחים.

יש קבוצה לא קטנה של דגים שטוחים ששוחים על קרקעית הים על צידם, ושתי עיניהם נמצאות באותו צד של הראש ומביטות למעלה, וכתוצאה מכך הגולגולת שלהם מעוותת. דוגמא מצויינת לאבולוציה שעובדת בלי לחשוב, בניגוד לעיצוב. אבות הדגים היו יותר גבוהים מאשר רחבים, אז הם השתטחו על צידם, והאבולוציה "הזיזה" את העין התחתונה לצד השני. זה סוג הדבר שאפשר גם לצרף אליו תמונות. אני מוסיף לך לינק. יש שם כמה ציורים (בעמודים של מיני הדגים השונים), וגם אני מוסיף קישור לתמונה של halibut (מדובר בדג שמגיע לגודל מרבי מרשים, אבל את העינים, מה לעשות, רואים דווקא על אחד קטן יחסית), וגם של דג flounder. תמונות נוספות יש בויקיפדיה וגם

SilentMike

New member
אגב.

Halibut הוא בעברית פוטית, או פשוט הליבוט, Flounder הוא דג-הסנדל, ו-Sole (סוג נוסף של דג שטוח) הוא פשוט דג הסולית. באדיבות כמה מילונים. אגב, התמונות (הוספתי עוד כמה) לא משהו. או שלא רואים את כל הדג, או שלא רואים את העינים טוב, או שזה ציור. אולי אם תחפש תמצא יותר טוב, או שתלך על ציור.

22ק ו ס ם

New member
לדעתי

בהרצאות חד פעמיות כאלו לא כדאי לנסות להקיף את כל הנושא ואפילו לא להרצות על האבולוציה ככללותה. הרצאות כלליות לא משיגות דבר ואם אתה רוצה שהם ימשכו למה שאתה אומר זה גם לא חייב להיות מדויק על קוצו של יוד. אני הייתי בוחר תת נושא קטן כמו למשל ברירה מינית ומדבר עליו. אם תיתן דוגמאות אנושיות זה דבר שיעניין אותם וימשוך אותם להתעניין בנושא.

Wolverchenus

New member
תוצאות ההרצאה

ההרצאה היתה בסופו של דבר כשעה כי הם היו פשוט מעוניינים. דנתי דווקא בהרבה דברים החל מהסברי מושגים (שהפחידו אותם) דרך הרבה דוגמאות חיות של אבולוציה דרך הסברים על ניסויים שעשו בפסיכולוגיה אבולוציונית תוך כדי הכללת כל מיני קוריוזים. באו אליי הרבה ואמרו שהיה מעניין, המון תודה.

למעלה