מה כדאי לעשות כאשר התינוק

irai

New member
מה כדאי לעשות כאשר התינוק

בן 5.5 חודשים מתעורר בלילה כמעט כל שעה - שעה וחצי ובוכה עד שאני מניקה אותו ואז נרדם לעוד שעה-שעה וחצי וכך כל הלילה. ביום הוא יונק כל שעתיים-שלוש בלי שום בעיה וגם ביום ובערב הוא נרדם במיטה עם מוצץ בלי הנקה (ז"א אין קשר בין הנקה להירדמות). כולם מסביב טוענים שאני צריכה לתת תמ"ל בערב ושהוא פשוט רעב. ערב אחד נתתי חלב שאוב בבקבוק 160 מ"ל וזה לא שינה את התנהגותו בלילה. גם כאשר הוא ישן איתי במיטה הוא מתעורר כל כך הרבה. אני ממש מותשת כי גם ביום אין לו אף שינה שאורכה יותר מ- 40 דקות (ישן 4-5 תנומות קצרות ביום) הצילו!!!! רק אוסיף שזה ילד שני ואת הילדה הראשונה הנקתי בלי תחליפים עד גיל שנה+שמונה חודשים והיא הייתה ישנה בסביבות 8 שעות רצוף בלילה מגיל חודשיים.

sagitlaleche

New member
תינוק לא ישן בלילה

שלום irai, כמו שאת רואה, לכל ילד יש התנהגות ייחודית לו, גם בלילה. האם הוא ישן יחד איתך, או קרוב אלייך? האם הוא ישן כך מאז שנולד או שזו התנהגות חדשה יחסית? אם זה משהו חדש, יכול להיות שזה קשור לצמיחת השיניים, שבלילה עלולה להכאיב יותר. תמ"ל לא מכיל יותר קלוריות מאשר חלב אם, לכן זה לא תמיד הפתרון. נסי לראות האם את מחברת אותו לשד בלילה בצורה טובה כך שהוא מקבל כמות גדולה של קלוריות ולא נרדם מהר ואז נשאר רעב ומתעורר כעבור שעה וחצי. גם הארוחה שלפני השינה, כדאי לראות שהיא ארוכה מספיק לפני שאת מרדימה אותו כדי שירדם עם בטן מלאה יותר. בכל מקרה, חלב אם מתעכל במהירות רבה יותר ויש תינוקות שזהו דפוס השינה שלהם וזה מסתדר יותר ויותר כאשר התינוק גדל. ממליצה לקרוא את הספר "הורים גם בלילה", שמסביר על שינה של תינוקות.

irai

New member
תודה על התשובה ועוד פרטים

התינוק ישן במיטת תינוק צמודה למיטה שלי. הוא היה ישן 6-8 שעות רצוף בלילה מגיל חודש וחצי ועד בערך לפני חודש (4.5 חודשים).

למעלה