מה כדאי לעשות?

רוי100

New member
מה כדאי לעשות?

התקבלתי ללימודי כלכלה ומדעי המחשב במכללה באשקלון התואר הוא רב תחומי בגלל זה חשבתי לעזוב כי אני לא רוצה להמשיך לתואר שני וללכת על משהו יותר בטוח כמו סייעת לרופא שיניים אני אוהבת את 2 המקצועות מה כדאי לעשות?

אפרתש

New member
כמה תשובות

א. אי אפשר לדעת מה יהיה המצב בשוק כשתסיימי את לימודייך. על פי המצב בשוק ביום, לימודי המחשבים האלה לא ממש יעזרו לך במציאת עבודה. יש מספיק בוגרי טכניון שיתחרו איתך על מעט מקומות העבודה שיש. ב. אני חושבת שכך גם לגבי כלכלה, אבל לא מכירה את התחום הזה מספיק. ג. למה תואר שני הכרחי? אם זה מה שמפריע לך, תבררי האם זה באמת הכרחי. ד. האם את חייבת ללכת על רב תחומי? לא רק כלכלה? חבל שתשקיעי הרבה בלימודי מחשבים אם אין לך כוונה לעבוד בזה. ה. נשמע לי שכדאי שתתייעצי בצורה רצינית. את לא ממש יודעת מה את רוצה לעשות, לא יודעת מה אפשרויות התעסוקה הקיימות. חבל לזרוק שלוש שנים (והרבה כסף).

siv30

New member
המממ דווקא אני בעד השילוב

אבל כמו שאפרתש אמרה כאן למעלה, ובחוכמה רבה אם מותר לי לציין
, לא ניתן לדעת לאן פני שוק העבודה הולכות. אם הנטיה שלך היא מתמטית שילוב שני התחומים יכול להיות מעניין ביותר. אבל אם יש לך חששות והסתייגויות אולי באמת עדיף שלא (כי המאמץ הוא רב בהשקעה הנדרשת בלימודים מסוג זה). בכל מקרה, אני גם מסכימה עם הסיפא, שיעוץ הכרחי במצב בו את עומדת. בהצלחה.

geni1

New member
בתור סטודנטית למחשבים

נראה לי שבמחשבים תמיד תהיה עבודה , מפני שהכל ממוחשב כיום והמשבר הנוכחי יחלוף . אם את אוהבת כלכלה , אין מניעה שתשלבי זאת עם מדעי המחשב. לגבי כלכלה לבד , בדר"כ לומדים רק את התיאוריה , ואין מה לעשות איתה אח"כ. אם התחום של כלכלה מעניין אותך , עדיף שתלמדי מנהל עסקים וכלכלה (משולב),או ראיית חשבון. ואגב, אל תחשבי בכלל על תואר שני לפני שסיימת את התואר הראשון ... זה תלוי בכל כך הרבה דברים , וגם לא כל מי שמסיים תואר ראשון ממשיך לתואר שני. לסיכום,עצתי לך היא שתלמדי את מה שאת אוהבת , ואם יש לך קושי לבחור תדברי עם אנשים שלומדים אותם (פורום סטודנטים). בהצלחה!

greening

New member
כמה שיקולים שכדאי להביא בחשבון

תחומי הכלכלה והמחשב יכולים להביא אותך רחוק, הן מבחינת ההתפתחות המקצועית והן מבחינת השכר, סייעת לרופא שיניים לא. גם מבחינת העצמאות בעבודה, הסייעת כפופה להוראות כל הזמן, בתחומים האחרים אפשר להגיע ליתר עצמאות, לדעתי. האם את אוהבת לעבוד עם אנשים או יותר לעבוד עצמאית מול המחשב? אלה הם רק חלק מהשיקולים שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים מקצוע. תהליך ייעוץ מהיר ופשוט ניתן לעשות באמצעות מערכת "משיב" באינטרנט, תמורת תשלום לא גבוה (נדמה לי 69 ש"ח). נדמה לי שהקישור הופיע בפורום זה בעבר - תערכי חיפוש. אני השתמשתי במערכת הזו, והיא מיינה לי את המקצועות המתאימים לפי הדברים שאני רוצה מהעבודה. בסופו של תהליך נכלל בה גם המקצוע שאני הולכת ללמוד, ופתר לי חלק מההתלבטות.

geni1

New member
אני עברתי יעוץ לפני שבחרתי מסלול

לימודים ואני חושבת שרק את יודעת מה מתאים לך ללמוד. תסווגי את המקצועות שמעניינים אותך לפי: עבודת צוות , עבודה עם קהל,עבודה במשרד או עבודת שטח ... וכו'.

למעלה