מה כדאי מכללה או אונברסיטה?

gmdani

New member
מה כדאי מכללה או אונברסיטה?

שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד מדע המחשב. אתחיל בלומר שיש לי הרבה נסיון בתחום, נסיון תעסוקתי במספר חברות היי טק בתור תכנת .NET . החלטתי כן ללמוד מגעי המחשב כי הבנתי שללא התואר יש תקרת שכר די ברורה ומעבר לכך ובעיקר אני חושב שבשביל להתפתח בתחום חייבים ללמוד את זה... אני גר בירושלים ורוצה ללמוד בירושלים העניין הוא שבשביל להתקבל למדעי המחשב בעברית אני די צריך לקרוע את התחת בלשפר בגרויות או לעשות שנת מכינה - מה שכרגע הרבה יותר הגיוני במקום לשפר 6 בגרויות. לעומת זאת היום אני יכול להתקבל למכללת הדסה ללא שום שיפור בגרויות למעט לעשות פסיכומטרי - שבכל מקרה אני מתכוון לעשות. השאלות הם כאלה: 1. מה ההבדל בין מכללות לאונברסיטאות? 2. האם בשוק העבודה הבדלי השכר או הקבלה למקומות העבודה הם ברורים? 3. מישהו יודע משהו על מכללת הדסה ומה רמת הלימוד שם?? תודה מראש...

אריק109

New member
לאן שאתה מתקבל...

עדיף העברית אם אתה יכול להתקבל אבל צריך בגרויות מאוד גבוהות וגם פסיכומטרי ולא בטוח ששווה לשפר את זה. זה סתם מעצבן, אתה יכול לשבת על זה שנתיים רק לשפר וזה לא בטוח ששווה את זה...

אריק109

New member
זה תלוי בך

אם יש לך סבלנות לשפר מקצועות מטומטמים כמו ספרות תנך היסטוריה אזרחות ולשון אז תשפר

vinney

Well-known member
אם יש לך נסיון משמעותי

של כמה שנים בחברה בתפקיד מהנדס תוכנה - אין שום הבדל עקרוני בין לימודים במכללה או אוניברסיטה, להיפך, לימודים במכללה יכולים להיות מותאמים ונוחים יותר עבור בן אדם עובד. לגבי ספציפית מכללת הדסה - יצא לי לעבוד עם לא מעט בוגרים שלה, ולדעתי זאת מכללה לא רעה. ממליץ לך גם לבדוק את האופציה של האוניברסיטה הפתוחה (בקמפוס מל"י במלחה).

vinney

Well-known member
עניין של נוחות ושאיפות

לדעתי בפתוחה הלימודים הרבה יותר מותאמים לעבודה (אני לא מכיר את הלו"ז של המכללה, אבל אני מניח שהוא פחות גמיש מתוך היותה מסגרת סגורה). הלימודים גם לא במרכז העיר (מכללת הדסה זה בנביאים, אם אתה עובד באזורי תעשיה של מלכה, גבעת שאול או הר חוצבים - זה בעיה להגיע לשם, למלחה הרבה יותר קל, לדעתי), ובאופן כללי הלימודים באוניברסיטה הפתוחה איכותיים הרבה יותר ומאפשרים ללמוד הרבה יותר דברים (היצע הקורסים התיאורטיים בהדסה, כמה שאני יודע, מצומצם למדי). מפתוחה תצא עם תואר אוניברסיטאי מכובד יותר שיאפשר לך להתקדם לתואר שני (אם תרצה) ביתר קלות. מצד שני הלימודים בפתוחה הרבה יותר קשים, ודורשים יותר השקעה ומשמעת עצמית, וקל יותר לנשור, לעומת מסגרת מחייבת של מכללה.

taltul2007

New member
לגבי הלימודים במכללת הדסה

אני גם רציתי ללמוד שם וכשבררתי נאמר לי שישנה אפשרות ללימודי ערב 3 פעמים בשבוע כולל יום שישי זאת אומרת שאם אתה עובד אתה יכול לשלב את זה עם לימודים. כמובן שגם את האו"פ את יכול לשלב עם לימודים אבל זה מצריך ממך יותר זמן של לימוד. (זה לא אומר שלא תלמד בבית אם תלמד במכללה זה פשוט "יותר קל") בהצלחה!!!

למעלה