מה כדאי

הראל

New member
מה כדאי ../images/Emo35.gif

גם אני, כמו רבים וטובים, פוטרתי בימים אלו מעבודתי. עד כה, הייתי מקושר לאינטרנט ע"י modem רגיל. כי זה לא עלה לי כסף. איטיות התקשורת די מעצבנת, אך אשתי טוענת שהדבר הטוב ביותר הוא זה שאינו עולה כסף (כמו הלינוקס)
(ומצחיק, עכשיו אותו מקום עבודה מבקש שאעבוד עבורם כ- "פרי-לאנס") מכיוון שאני מטפל עבור כמה גרושים בכמה שרתים בחו"ל (בעיקר debian) מעצבנת אותי התקשורת האיטית. שתי שאלות האם חיבור ADSL באמת יאיץ את התקשורת ? דרך מי כדאי להתחבר ב- ADSL ? ואני מתכוון לעלות מול תועלת, וגם למי שבאמת תומך (או יודע לתמוך) במערכות לינוקס המחוברות דרך ADSL. אני רואה פה כל הזמן שאלות ובעיות, ואני מניח שיש פה רבים שלמדו על בשרם. בתודה.

היי הראל ..

קיימים מספר הבדלים בין קווי ADSL שונים (מבחינת מהירות העבודה ומחיר הקו). בימים טרופים אלו אין לי שמץ של מושג כמה יוצאת עלות חיבור דרך מודם (תשלום גם לספק וגם על הקו). ב adsl אני מגיע בערך לעלות של 100-200 ש"ח בחודש. מהירות העבודה הינה סבירה בהחלט גם בעבודה מול שרתים מרוחקים .. עכשיו השאלה הינה האם במודם אתה משלם פחות או יותר.. כמובן שיש לזכור ש adsl יכול להיות מחובר 7X24 (כלומר כל הזמן) מה שיאפשר לך הן לעבוד על השרתים המרוחקים כל הזמן והן לקבל מהם חיווי on line דרך מערכת ה mail לגביי נסיונות כניסה לא מורשים וכיוצ"ב..

thezal

New member
אם שואלים את עצתעי לגביי ספקים...

שלום... אני לא אדבר אל מחירי חבילות וכו´... הייתי ממליץ לכך להתחבר לספק שיש לו קו עצמאי לחו"ל (כמו ברק 012 בזק בינלאומי). יש להם את התשתיות הטובות יותר לחו"ל. ואם היית שואל אותי למי להתחבר הייתי עונה 012 . הם אמינים כמעט ללא ניתוקים והכי מהירים..(ממי שבדקתי עד כה) יריב

mavor

New member
גם ACTCOM

לא רעים בכלל (ותומכים ב LINUX ) ודי זולים (279$ לשנה +כתובת IP קבועה) נדב

Outlawz

New member
בקשר לACTCOM

לצערי!! הם לא ממש תומכים בלינוקס הם ינסו בכמה שניות למצוא לך דף הסבר באינטרנט על מה שאתה מחפש אבל הם עצמם.. לא יעזור לך בלינוקס וגם לא בטוח שימצאו לך דף מתאים ופשוט... רועי.

beitar

New member
הם בטח תומכים יותר מ 012.

אני התחברתי אליהם ל ISDN בשל העלות הזולה, לקח לי חצי יום לצרוח עליהם בטלפון ולבטל את העסקה. היתה איזה בעייה, שממש לא ברורה לי, שמנעה חיבור לרשת. אז זרקתי אותם. הם לא רצו לעזור לי, הם טענו שהמערכת שלהם לא תומכת בלינוקס (לא התמיכה הטכנית, אלא שמאודייתכן שהשרתים שלהם לא תומכים בלינוקס ועוד כל מיני קשקושים). אני כבר לא מצפה לתמיכה בלינוקס מאף ISP.... אבל את 012 זרקתי לנוכח החוצפה שלהם במעין אנטי לינוקס שהם מפעילים, לפחות בשיחה איתי !

ezaton

New member
מי שלא יודע לתפעל מכונת לינוקס

שלא יבקש תמיכה טכנית מאחרים. אי אפשר לתמוך טכנית באדם שלא יודע מה קורה אצלו, בעיקר משום שהמערכות מאוד מגוונות, וגם מכיוון שיש צורך בהבנה של השימוש במערכת. תקלות פותרים בטקסט. כתומך לשעבר (מזמן מזמן) של אקטקום, אני יכול בהחלט לומר שאי אפשר לתמוך באיש לינוקס שאיננו איש לינוקס. ולהזכירכם, לימוד לינוקס מבוסס על, קודם כל, לימוד עצמי, ואח"כ פנייה בשאלות, ולא ההיפך. אם אתה לא מסכים עם זה, תחזור לחלונות. Ez

beitar

New member
אני מצטער ידיד, אבל אתה

עונה בצורה הלא נכונה לאדם הלא נכון. אני מדבר על התקופה שבא עבדתי עם isdn-config לסידור האינטרנט. היה לי ספק אינטרנט שדרו היתחברתי בלי בעיה... גם אחרי שהייתי מתקין גרסאות אחרות של לינוקס, הייתי יודע להתחבר בין אם דרך kisdn ובין אם isdn-config של ראד האט. בכל מקרה, הספק אינטרנט שהייתי מחוייב לו שנתיים, שהיה אגב ספק מעולה, היה דורש ממני 29 דולאר בחודש לפני מע"מ. עשיתי חשבון שזה מעט יקר ומוגזם. אז חיפשתי משהו יותר זול. מצאתי את אינטרנט 012, נדמה לי שעלה משהו כמו 15 דולר לחודש, אמרתי ננסה חודש אחד. הגדרתי הכל נכון, תאמין לי ידעתי מה אני מגדיר, אבל משום מה לא הייתה תגובה, אם אני זוכר נכון מה DNS שלהם (והגדרתי ידנית את ה DNS שלהם !). טילפני לשאול אם יש אצלהם תקלה, המרכזנית אמרה שבטח הבעיה אצלי, והתחילה להסביר לי מה לעשות, אמרתי לה שלא נראה לי שזה יעזור, אני עם לינוקס, היא התחילה לצרוח עליי, שהם לא תומכים בלינוקס, שייתכן מאוד שהשרתים שלהם לא עובדים מול לינוקס, שהם מבטיחים שהעסק יעבוד מול חלונות ועוד כל מיני קשקושים. בלי שבכלל ביקשתי תמיכה בלינוקס, הם התחילו לצרוח עליי שיש סיכויי שהשרתים שלהם לא יעבדו מול לינוקס. אמרתי להם תודה רבה, ודרשתי מהם ניתוק מיידי, עשו לי פרצופים העבירו לו אחד אחראי יותר גבוה, אמרתי להם תודה והתנתקתי. באותו יום עשיתי נטוויז´ן, והפלא ופלא הכל עבד פרפקט, תוך 5 דקות. אין לי שום בעיה עם 012, הם אולי מעולים, אבל היחס שלהם אלי, היה מחפיר... הם לא צריכים לתמוך בלינוקס, תמיכה בלינוקס זה באמת נושא בעייתי מאוד, אני מסכים עם זה, מעולם לא ביקשתי תמיכה מה ISP שלי בלינוקס, ועדיין אני ב"ה מסתדר לא רע.... בכלל התמיכה בלינוקס אצל ה ISPים בארץ היא באמת עלובה: היה לי ספק איזורי, שעובד עם לינוקס למערכת השרתים שלו, שפשוט לא תמך בלינוקס (לגיטימי מאוד), אבל הכי מצחיק היה שכששאלתי אותו אם המודם שהוא נתן במצכ התחברות ל ISDN תומך לינוקס, הוא ענה לי משהו כמו אין לי מושג, וזה לא מעניין אותי בכלל.... הוא אגב מכר משפחה, אז שאלתי אותו ככה במפגש שלא קשור לכך שהייתי מנוי שלו.

ezaton

New member
אני מתנצל

את התגובה כתבתי הודעה אחת נמוך מכפי שהתכוונתי. היא מיועדת לזה שמעליך. איתך הסליחה. Ez

mavor

New member
תתקשר ותבקש את

גיא מנסיון יש לו הרבה סבלנות נדב

למעלה