אני מצטער ידיד, אבל אתה
עונה בצורה הלא נכונה לאדם הלא נכון. אני מדבר על התקופה שבא עבדתי עם isdn-config לסידור האינטרנט. היה לי ספק אינטרנט שדרו היתחברתי בלי בעיה... גם אחרי שהייתי מתקין גרסאות אחרות של לינוקס, הייתי יודע להתחבר בין אם דרך kisdn ובין אם isdn-config של ראד האט. בכל מקרה, הספק אינטרנט שהייתי מחוייב לו שנתיים, שהיה אגב ספק מעולה, היה דורש ממני 29 דולאר בחודש לפני מע"מ. עשיתי חשבון שזה מעט יקר ומוגזם. אז חיפשתי משהו יותר זול. מצאתי את אינטרנט 012, נדמה לי שעלה משהו כמו 15 דולר לחודש, אמרתי ננסה חודש אחד. הגדרתי הכל נכון, תאמין לי ידעתי מה אני מגדיר, אבל משום מה לא הייתה תגובה, אם אני זוכר נכון מה DNS שלהם (והגדרתי ידנית את ה DNS שלהם !). טילפני לשאול אם יש אצלהם תקלה, המרכזנית אמרה שבטח הבעיה אצלי, והתחילה להסביר לי מה לעשות, אמרתי לה שלא נראה לי שזה יעזור, אני עם לינוקס, היא התחילה לצרוח עליי, שהם לא תומכים בלינוקס, שייתכן מאוד שהשרתים שלהם לא עובדים מול לינוקס, שהם מבטיחים שהעסק יעבוד מול חלונות ועוד כל מיני קשקושים. בלי שבכלל ביקשתי תמיכה בלינוקס, הם התחילו לצרוח עליי שיש סיכויי שהשרתים שלהם לא יעבדו מול לינוקס. אמרתי להם תודה רבה, ודרשתי מהם ניתוק מיידי, עשו לי פרצופים העבירו לו אחד אחראי יותר גבוה, אמרתי להם תודה והתנתקתי. באותו יום עשיתי נטוויז´ן, והפלא ופלא הכל עבד פרפקט, תוך 5 דקות. אין לי שום בעיה עם 012, הם אולי מעולים, אבל היחס שלהם אלי, היה מחפיר... הם לא צריכים לתמוך בלינוקס, תמיכה בלינוקס זה באמת נושא בעייתי מאוד, אני מסכים עם זה, מעולם לא ביקשתי תמיכה מה ISP שלי בלינוקס, ועדיין אני ב"ה מסתדר לא רע.... בכלל התמיכה בלינוקס אצל ה ISPים בארץ היא באמת עלובה: היה לי ספק איזורי, שעובד עם לינוקס למערכת השרתים שלו, שפשוט לא תמך בלינוקס (לגיטימי מאוד), אבל הכי מצחיק היה שכששאלתי אותו אם המודם שהוא נתן במצכ התחברות ל ISDN תומך לינוקס, הוא ענה לי משהו כמו אין לי מושג, וזה לא מעניין אותי בכלל.... הוא אגב מכר משפחה, אז שאלתי אותו ככה במפגש שלא קשור לכך שהייתי מנוי שלו.