מה כדאי

מה כדאי

אני חדשה.. אני נורא אוהבת לשמוע את PINK FLOYD אבל לא יודעת בדיוק איזה שירים הכי כדאי לי לשמוע!!!! אני שומעת בנתיים רק את THE WAII!!! ורוצה להקיר עוד שירים/דיסקים שלהם!!! בבקשה תענו לי!!! תודה ענבר..!!!

One Echoe

New member
לכי לחנות המוזיקה.

תבחרי דיסק באימפרוביזציה מלאה. וכך תמשיכי. זה אחד הדברים הכי יפים בלהכיר אמן! בזמן האחרון אני רואה המון בקשות של המלצות... פשוט תקנו ותחליטו לבד..

וואלה

צריך לשים את התשובה שלך בראש עמוד הפורום, באופן קבוע. (תוך החלפת המילה “אימפרוביזציה” ב”אימפולסיביות”. מי קרא לי פדנטית?)

Shakty

New member
לא מסכים - פינק פלויד בגלל גילגוליה

היא טעם נרכש - יש אנשים בפורום שעדין לא מצליחים לעכל את PIPER... על ידי בחירה עיוות של דיסקים היא תיפול במקרה על אומהגומה ותשאל את עצמה - זו אותה להקה שעשתה את THE WALL ? לדעתי אחרי החומה תקשיבי ל WISH YOU או DARK SIDE אחרי זה אפשר ANIMALS וMEDDLE ואז OBSCURED... אם צלחת עד כאן - ATOM HEART קורא לך... כמובן בהומור ולא לפי הסדר המוחלט הזה אבל ללא ספק WISH YOU ANIMALS ו DARK SIDE הם יותר ניתנים לעיכול לאוזן ה (אין מילה כזו בעברית) UNINITIATED... אם תשלחו אותה ישר ל SAUCEFUL או PIPER או UMMA איבדתם כמעט בטוח "מעריצה" פוטנציאלית של הפלויד.

רגע רגע..אתה טוען ש...

אם היא נניח תשמע את several speicies of small furry animals gathered together in a cave and grooving with a pict היא לא תמשיך לשמוע פינק פלויד? המצב קשה.

Shakty

New member
זה לא דיכוטומי - אבל הסיכוי

בהחלט גדל. מישהי\ו שלא מכיר ולא בא מרקע מוסיקלי כזה או אחר ישמע את SEVERAL SPECIES ותגיד זה לא מוסיקה, ורוב הסיכויים שבזה יסתיים בטרם עת הרומן שלה\ו עם הפלויד. שוב זה לא אבסולוטי אבל כל אחד עם קומון סנס יראה את ההגיון בדברים שלי. ככל שנוקפות השנים תעשיית המוסיקה גורמת לאלף את האוזניים שלנו למוסיקה נעימה ולא מאתגרת תראו מי לקח לפני שנה ושנתיים את רוב פרסי הגראמי : נורה ג'ונס - פסנתרית\זמרת שעושה מין פופ ג'אז קליל ולא מזיק. זה חדשות מה שאני כותב - לכן מישהו שייתקל ללא הכנה מוקדמת ב Several Species יהיה לו\לה קשה מאוד לעכל את זה.

אולי אתה צודק.......

אבל, 1. זה לא חדש בכלל - אחרי הכל גם ההורים שלי חושבים שרוק פרוגרסיבי/אלטרנטיבי לעומת מוסיקה קלאסית זה לא בדיוק מוסיקה מאתגרת (ואני דווקא מאוד אוהב קלאסי). 2. אולי לא מדובר בדגנרציה אלא באבולוציה ששייכת לעובדה שמוסיקה כצורת אומנות היא האומנות הפופולארית ביותר ועל כן צריכה לענות למכנה הנמוך המשותף? 3. נורה ג'ונס זה הרע במיעוטו - פופ ג'אז הוא עדיין ג'אז ולא סתם פופ. 4. קשה לחשוב שלהקות כמו מאדנס, the police , סטינג (בתקופה הטובה שלו) וכ"ו נחשבו בזמנו למוסיקת פופ - היום בשביל שמישהו בגיל ביה"ס ישמע אותם צריכים לכפות עליו לראות פרסומת לכבלים - הפופ של היום הקלאסיקה של מחר?(אני ממש מקווה שלא) 5. זה נעשה קצת ארוך.....אז זהו.

לא הבנתי אף מילה.

ובאשר לדברי Shakty: אני חולקת עליך. אני לא זוכרת בדיוק מה היה הקטע הראשון של הפלויד ששמעתי, אבל אני מניחה שזה היה See Emily Play או Arnold Layne. לא היתה לי בעיה להתחבר עם התקופות השונות של הפלויד, לאחר מכן. נהפוך הוא, זה סקרן אותי לדעת איך הם עשו מעבר כזה, מהסינגלים האלו, לקטעים הארוכים של אמצע שנות השבעים. באופן כללי יותר, הייתי נותנת יותר קרדיט ממך למאזינים. לא כולם הם הממוצע, ולא כולם נמוכים מהממוצע. יש ביניהם לא מעט אנשים - גם ילדים - אינטליגנטיים שבהחלט מסוגלים “לעכל” גם מוסיקה יותר מאתגרת (לא, לא “פרוג”). למה לא להניח שהמבקשים ייעוץ הם אינטליגנטים? אני חושבת שזה רק מכבודם.

amitexc

New member
מונופול מי אמר?

אח אח,כנראה שטעם במוסיקה מתחיל היום בכפיה אילוצים וסטראוטיפים. מעניין למה אף אחד לא מנסה בכוח להתחיל ולאהוב את ברוס ספרינגסטין ועוד א אחרים וטובים כמוהו. ורק שירשורים כמו "היי אני חדש ומת להתחיל לשמוע את פיניק..."מחזקים זאת, אני רק מתחיל להבין יותר ויותר למה הייתה הכוונה בהתרחקות מהקהל. פשוט הוא התחיל לבוא בלי לדעת על מה מדובר,העיקר להיות COOL. ומה עוד שיש כאלה שבאים בטענות לגביי הצעירים האחרים ששומעים את המוסיקה העכשיות "והלא טובה",תעשו לי טובה אתם בדיוק אותו דבר רק בפזה שונה.

One Echoe

New member
תקשיב

לא הבנתי כלום מההודעה שלך. תוכל לכתוב אותה שוב רק עם ניסוח שונה? כי זה נשמע מעניין

לדעתי

הכוונה שלו היתה,שגם אנשים שמתחילים לשמוע פינק פלויד לא תמיד עושים זאת מהסיבות הראויות.כלומר הם עושים את זה כדי להראות מתוחכמים יותר יחסית לאנשי המיינסטרים ושומעים את הלהקה כי זה יוצר להם סוג של מעמד מוזיקלי הטענה שלו היא שקהל כזה לא מבין באמת מה עומד מאחורי המוזיקה וזה מביא למצב של ריחוק.הדבר הזה הופך אותם דומים לאותם אנשים שרצים אחרי כל דבר ממוסחר בשוק. לדעתי הוא עושה קצת הכללות בעיקר כשבפורום הזה הרוב גדול של האנשים באמת אוהבים את הלהקה ואת המוזיקה שלה ולא מחפשים סטטוס של "קולים" במוזיקה

amitexc

New member
למה לדעתך?!

לפי מה שאני מסתכל בחצי מההודעות פה יש חבר חדש, שרוצה להתחיל לשמוע את פיניק פלוייד וממש נכנס מתחת לאדמה בשביל לאהוב אותם. למה לא רואים את זה לגביי זמרים כמו ברוס ספירגסטין,נייל יאנג,בילי גואל?! התשובה היא בגלל שלהם(בארץ לפחות) אין מוניטין כמו שלפיניק פלוייד יש. הרי אין ילד שלא מכיר את השיר המפחיד עם הילדים לא?! וזה בדיוק העניין שהטריד את ווטרס,כל מה שהוא כתב בא לו מהלב ומהדברים הקשים שחווה ולעומת זאת אנשים באו להופעות בשביל הכיף ואנשים התחילו להגיע להופעות רק בשביל להגיד שהיו שם. ובשיר שבהחלט ניתן לשים לב לזה הוא Welcome To The Machine,שמעתם?!יופי אז הצחוק בסוף בו בא כחלק מההצגה. ודרך אגב לצערי בעולמינו הכל מתחיל בחלק מלהיות COOL ורצון להתברג בחברה. רעו ערך סיגריות, שתיה חריפה .אל תגידו לי שהבירה הראשונה או הסגריה הראשונה היו כלכך טעימים לכם שהשאירו טעם של עוד.בארה"ב העיניין יותר קיצוני וזה כבר בורח לדברים אחרים ולא רק במוסיקה.

One Echoe

New member
אני עדיין לא מצליח להבין

איך זה קשור ומה אתה מנסה להגיד?

thezanani

New member
הוא ניסה להחמיא לך!!!

מה אלה כל הררי התדהמה והזוועה שאתם מפנים כלפיו. כולה בחור נחמד שרצה להחמיא לך. אני בתור אדם ציני מריר ועצוב יותר מבוב גלדוף,לא הצלחתי להבין מההודעה שלו איזושהי נימה צינית חבויה. לא הבנתם אותו. וביי זה ווי איזה גיטריסט!!!
אה לה דוד!!! בעצם, אין כמו דוד. אל תעלב!!!!!

למעלה