"מה כוס התה שלכם?"

chatenoire

New member
"מה כוס התה שלכם?"

בימינו הפוסט-מודרניסטיים, כשקומיקס הוא יותר מששה ריבועים עם שרירנים בתחתונים, האפשרויות בלתי מוגבלות; קומיקס שחור לבן, בעפרון בלבד, צבעי מים, פוטושופ ללא אינק, ליתוגרפיה ידנית של 50 עמודי קומיקס, 32 קנבסי-ענק מרוחים בצבע שמן תעשייתי, כרוכים בנייר מבריק עם חותמת וכיו"ב. מה ההעדפה שלכם? האם אתם שמרנים והולכים על הקומיקס המוכר והחביב עם הקוים השחורים והצבע שלא יוצא מהם, או שאתם מוכנים להתפרע עם העדפותיו האמנותיות של כל קומיקס-ארטיסט פומפוזי?

illustrator

New member
עם נענע ושתיים סוכר

אני די מיושן (פרימיטיבי, אם תרצו). אני בעד עבודה ידנית, בניגוד לממוחשבת. לא משנה לי אם זה בעיפרון, דיו, צבעי מים, שמן, או דם. השתלטות האומנות הממוחשבת כיום די מפריעה לי, בפרט כשהיא מחליפה את קווי הציור המקוריים. וכמובן שהאומנות הכי מדהימה שיכולה להיות לא שווה יותר מדי ללא סיפור טוב.

alro

New member
העדפה שלי היא...

אני קורא בעיקר אקס מן ככה שאין לי הרבה אופציות לדברים משוגעים בענייני ציור הANNUAL של UNCANNY X MEN היה מצוייר בצורה מאוד אומנותית ומופשטת - שנאתי את זה - כל הזמן מחפשים את המשבצות וקשה להבין מי הדמויות לעומת זאת בגליון ה400 היתה אומנות מעורבת של פלאשבקים והיה ממש יפה ORIGIN שך וולברין היה מדהים בציורים ברמה של לקחת כל דף ולתלות על הקיר - שלא לדבר על הכריכה שהלוואי שכל הסדרות של מרוול היו נראות ככה - רק שזה היה מוריד מההתפעלות מסדרה הנ"ל חוץ מזה לקומיקס גיבורים רגיל אני הכי מעדיף את הסגנון של לארוקה (X-TREAM X-MEN) שמצייר גם רקע מושלם וגם דמויות מושלמות תוך הקפדה על פרטים והכל ללא INKING

ויאגרה

New member
דעתי

היום, גם חברות הקומיקס שעשו לעצמן שם בתור מומחות ל"שרירנים בתחתונים" מעיזות יותר, ומוציאות לאור חוברות שכתובות ומצויירות בדרך לא שיגרתית ולא מקובלת (לדוגמה X-Force של מארוול), ככה שגם החוברות שניחשבו עד עכשיו לסטנדרטיות, לא סטנדרטיות יותר... חוץ מזה, אני תמיד מעדיף סיפור טוב ואומנות גרועה על אומנות מדהימה וסיפור עלוב, ככה שאני, באופן אישי, מוכן לנסות כל חוברת, שמצויירת בכל דרך (צבעי מים, צבעי שמן, במחשב וכו´).

yonabarak

New member
ולמי שמחפש גיוון סגנוני...

אולי האנתולוגיה הכי מענינת כיום, BLAB! של Fantagraphics מלאה בסגנונות שונים ומשונים, נסיונות מענינים ואמנות מרהיבה. ואני כבר לא מדבר על זה שהסיפורים קצת יותר מורכבים מספיידרמן. מומלץ לכל מי שמחפש מעבר לקצה אפו.

green lantern

New member
תקראו לי מתפשר

אבל אומנות סבריה כל אומנות מספקת אותי (לא נשמע טוב)... למרות שאם אינקינג טוב אפשר לעשות הכול

giri

New member
הכל...

אנחנו קונים דווקא דברים מעניינים. sin city לדוגמה, הוא קומיקס בכיוון אחר מבחינת הציורים ודווקא אהבתי את זה. ARIA הוא עוד דוגמה לקומיקס פשוט מדהים... מצד שני אני מסתדרת גם עם קומיקסים בנאליים ברמת הציור, למרות שיש לי תמיד בעיה לקנות סיפור טוב שמועבר ע"י ציורים שבגנון ציירתי יותר טוב מהם... או דברים שהם "מכוערים בכוונה כי זה אומנותי" - זו בעיה שלי עם כל סוגי האומנות, כתם אדום על הקיר אף פעם לא עשה לי את זה, ציור מכוער אף פעם לא עשה לי את זה, וגם בקומיקס זה לא עושה לי את זה. אני רוצה לחשוב שעבור הכסף שאני משלמת לפחות עבדו... וחוברות הן קצרות כך שהסיפור לבדו לא עונה על הדרישה. מצד שני, יוצא לי לקנות ציורים רדודים בשביל סיפור טוב, ומצד שלישי - יש לי כמה וכמה חוברות שקניתי רק בגלל הציורים... אבל בגדול - כמה שיותר אמיתי. ARIA, ORIGIN, ALEX ROSS, וכו´ - פלוס כל המוזרים והמעניינים כמו SIN CITY.

chatenoire

New member
אני איתך

KINGDOM COME של אלכס רוס היה משהו לא נורמלי, ואני קרובה לאורגזמה אמנותית כל פעם שאני מדפדפת באריה.

למעלה