מה כיווני הרוח/אוויר שצריכים להיות בתכנון בית פרטי ?

mata15

New member
מה כיווני הרוח/אוויר שצריכים להיות בתכנון בית פרטי ?

שלום ומועדים לשמחה!
אנחנו נמצאים בשלב של תכנון בית פרטי בבאר שבע.
אני אדם שסובל מאוד מהקיץ הישראל וחשוב לי שיהיו כיוון רוח/אוויר טובים בבית העתידי (בנוסף לחיסכון הכספי שבדבר).
המגרש הוא מישורי ונמצא בב"ש וכמובן יש גם בתים מסביב.
אני מעוניין שבמהלך היום והערב (שנמצאים לרוב בסלון) תהיה בריזה טובה בסלון ובאיזורים הציבורים
ובמהלך הלילה שהבריזה תהיה בחדרים ( חדר הורים)

אני יודע שכווני הרוח הינם משתנים אבל לתחושה וההבנה שלי כיוון הרוח העיקרי ביום מערבי ובלילה יותר מזרחי . האם נכון הדבר? איפה בודקים מידע כזה ? באופן כללי איך מומלץ לתכנן את הבית בשביל לקבל כיווני אוויר טובים ?

גלמיש1

New member
נושא השפעות האקלים על הבית מורכב קצת יותר מהנדמה.

בדרך כלל בארץ הבריזה הרצויה מגיעה מהים, מהמערב, אבל המיקום הספציפי של המגרש, תנאי השטח (טופוגרפיה), המבנים באיזור, הפרשי טמפ. בין יום ללילה - וכו. הם בעלי השפעה רבה על מה שיקרה במגרש הספציפי שלכם.
לפיכך, הפתרון יבוא רק מהתיחסות לתמונה הכוללת. אתה צריך למצוא אדריכל שיש לו גישה לבניה אקלימית, שיעשה מחקר על ההשפעות האקלימיות במקום וידע לתכנן בהתאם.
אם תשלח לי בפרטי את כתובת המייל שלך - אשלח לך מאמר שיעשה קצת סדר בנושא.

בינא

Member
שאלה במקומה והתשובה פשוטה יחסית...

אין דבר כזה בבאר שבע... "בריזה טובה" היות ובבאר-שבע היא מגיעה עם אבק מכל הסוגים האפשריים (בנין / חול / שאריות חומרים כימיים ועוד...),
לכן המלצתי הכנה מניסיון של שנים רבות של תושבי באר-שבע באשר הם גרים, בנה ביתך כמה שיותר מבודד, (לא בלוקים, בטון וטיח, לא גג רעפים ובטח שלא גג שטוח לא מבודד היטב מבטון...) בודד את הגג שמכניס 80% מהחום היטב, בצע מיזוג מרכזי לכל המבנה, ואל תאמין למי שמנסה למכור לך מזגן בכל חדר... כל זאת, אם אתה באמת סובל מחום, יבש ולח כאחד.
בית מבודד כולל זכוכית בידודית וזכויכת מונעת קרינת UV, "אנטיסאן" LOW E בפרופילים מספיק עבים כדי לקבל את הזכוכית הבידודית ולא בפרופיל "בלגי" עם זכוכית "טריפלקס" שרק מונעת רעש אבל לא מבודדת בכלל!

למעלה