מה כל כך רע בהפרטה?

פ ו ק י1

New member
מה כל כך רע בהפרטה?

אני בגדול בעל דיעות סוציאל דמוקרטיות רק שאני לא מצליח להבין את ההתנגדות של השמאל לכל מה שקשור בהפרטה ואני אשמח אם תאמרו לי מדוע השמאל כל כך מתנגד לה. אני באופן אישי חושב שרצוי מאוד להפריט וכמה שיותר, למה? כי בראש ובראשונה לדעתי מי שהכי נהנה ממנה אלו הם מיעוטי היכולת. הוכחה: ניקח למשל את בזק. בזק הייתה חברה ממשלתית, שבעד שירותיה שילמנו הרבה מאוד כסף. מאז שבזק הופרטה, קיימת תחרות בשוק והמחירים יורדים, נכון שבבזק עדיין לא ירדו המחירים אך זה קורה בגלל שהממשלה לא מרשה כי היא רוצה שמתחרים נוספים יכנסו לשוק עם מחירים זולים יותר כדי שאנשים יעברו למתחרים, ורק אחרי זה מותר יהיה לה להוריד מחירים. כלומר מי שבסופו של דבר משלם פחות זה הצרכן, או מיעוטי היכולת אם תרצו. אז זו אחת הסיבות מדוע אני חושב שהפרטה עוזרת במיוחד למיעוטי היכולת. כמו כן, בחברה שהיא ממשלתית יש בזבוז גדול יותר כי לאף אחד לא אכפת כי הכסף בכל מקרה מגיע מהציבור ואילו בחברה פרטית יש יעילות ושירות הרבה יותר טוב. הרי אתם לא יכולים להשוות את השירות הקלוקל שאתם מקבלים בביטוח לאומי למשל או במשטרה לבין השירות בחברה פרטית כמו למשל yes, הוט או כל חברה פרטית אחרת. לדעתי יש להפריט גם את המשטרה, ביטוח לאומי, חינוך והרבה ארגונים וחברות אחרות. מדוע השמאל מתנגד? תודה

יש תחומים שאפשר להפריט

ויש כאלה שאסור, מדוע? דבר ראשון, הפרטה היא לא תמיד תחרות, לעיתים חברות מתחרות מתאמות מחירים ויוצרות סוג של קרטל, ראה מקרה החברות הסלולריות. הפרטה משמע שהעסק הוא בידיים פרטיות ולכן מי שמממן אותם זה אנחנו, זה אומר שמי שיש לו יכול להרשות לעצמו בריאות הכי טובה, חינוך הכי טוב, ולמי שאין, אין לו כלום, ההשלכות הן גם יחס לא שיוויוני בין מי שיש למי שאין והגדלת הפערים, בתחומים האלה צריך לשמור על הלאמה עד כמה שניתן כדי לשמור על שיוויון, כמו כן בתחומי הבטחון פנים וחוץ ורווחה. הישראלים לא יודעים להפעיל לחץ צרכני על חברות שעושקות אותם ומנצלות אותם, אנחנו מעדיפים להתבכיין במקום להחרים, יש כזה דבר חרם צרכנים, במדינות אחרות בעולם זה עובד מעולה, ככה יש תחרות אמיתית, מי שמעלה מחיר, עוזבים אותו ואת השירות שלו, עם יש עליה במחירי מזון מסויים אז הוא מוחרם. אני בעד ההפרטה בתקשורת, בעד התחרות בנמלים, בחברת החשמל אני נגד כי זה ההתייעלות תבוא על חשבון תשתיות, בטיחות ושירות, זה נכשל בקליפורניה, יהיא להרבה הפסקות חשמל. כאשר יש סוג של קרטל, שוברים אותו, קרטל זה מנוגד לחוק והוא דרך לסחוט עוד ועוד כספים מהציבור.

orvegan

New member
כי הממשלה אמורה להיות בשביל האזרח

והאדם הפרטי לא. לכן לא יהיה אכפת לו לפגוע בזכויות להעלות מחירים ולנצל עובדים

doresh shalom

New member
האזרח מחוייב רק לעצמו ../images/Emo41.gif

המדינה מחוייבת לכלל האזרחים. רוצה לומר: המגזר הפרטי דואג רק לעצמו ולרווחיו ולא לשאר החברה. בעוד שהמדינה (אמורה להיות) מחוייבת לכלל החברה ונקייה מאינטרסים של רווח.

tapr

New member
נכון

אבל הניסוח לא שקול לוגית למה שאמרת.

למעלה