מה כתבה לי שרמוטהפוריטנית?

Ella Bella

New member
או קיי ../images/Emo5.gif שני דברים

1- חינוך חלופי הוא לעשירים בלבד. 2- במקרים רבים משמש בי"ס גלגל הצלה לילדים שלא מקבלים גירויים אינטלקטואלים בבית. לגבי המשפט השני, לצערי אני מניחה שזה נכון (אם אתם קוראים לדיקלום האינסופי גירוי אינטלקטואלי) . אני רק חושבת שאם בי"ס החלופים היו רבים ונגישים יותר הילד היה עשוי לקבל עוד כמה כלים לחיים כמו סקרנות, דרך ארץ ו"לימודי החיים". הראשון, כמו שכתבתי כאן בעבר, יש אפשרות לסבסד בי"ס חלופים (במקרה שאני מכירה אני מדברת על דמוקרטים) כך שמעבר ל-120 תלמידים יש את סיבסוד משרד החינוך והעלות יורדת לבערך 600 ש"ח. זה אולי לא חינם, אבל בחינוך ילדנו אין פשרות ואצלי זה לגמרי יבוא על חשבון דברים אחרים, ושנית- גם החינוך הקונבנציונלי הוא כבר מזמן לא חינם. ענין של סדר עדיפויות. בתי"ס חלופים המעונינים לשמר צביון משפחתי ומתעקשים על כמה עשרות תלמידים בלבד הם אכן "פרטיים" ולא מיועדים לכל אחד. בפעם האחרונה שביררתי ב"ילדי האדמה" הם גבו 1700 ש"ח לחודש. כל אחד ושיקוליו.

Ella Bella

New member
רק הערה קטנה ../images/Emo9.gif

כמובן ששני המשפטים הראשונים בהודעתי הקודמת הם מה שהסקתי מדבריה של הכותבת מהקישור. אלה לא דברים שאני אישית חושבת.

ברור, ברור...

אגב, למה היא נכנסה לכזאת פאניקה? מה יקרה לעולם אם הבן שלי יילמד בבית?

Ella Bella

New member
התגוננות, פחד ודחייה של הלא ידוע

או מה שנשמע מאיים. היו לנו הרבה "מאויימים" כאלה בימיו הראשונים של הפורום, נאוה בטח זוכרת...
כמה חבל שאנשים מטילים בספק, לא מאמינים ממש, לאינסטינקט הורי בסיסי. כל כך הרבה לא מרוצים מבי"ס, עדיין לא חושבים שאפשר אחרת.

יפעת 27

New member
אתם לא באמת יודעים מאיכן היא

מה גישתה לחיים ובכלל... על אף שקרוב לוודאי שהיא אכן מתנפלת מתוך איום
אני אתן לדוג' את עצמי כדי שתראו שגם אנשים שמאוד בעד חינוך ביתי חושבים כך: אני מאוד מתלבטת לגבי חינוך ביתי, אחת הסיבות הערכיות הן שאני מסוגלת לתת את החינוך הזה (הנכון יותר לעניות דעתי) לעוד מספר לא מבוטל של ילדים מלבד בני, אני חושבת הרבה, האם להסתגר בבועה הפרטית שלי ולחנך רק את בני או אולי למצוא את מקומי במערכת ולתרום לכל אותם ילדים אחרים?!

לא חייבים להסתגר בבועה../images/Emo22.gif

אפשר להיות פעילים בקבוצות הדרכה ושיתוף פעולה בחינוך הביתי, אפשר לארח עוד ילד או שניים באופן קבוע בחינוך הביתי שלכם (תלוי בשיטת הלימוד), אפשר לבקש לעשות אומנה לילד נזקק ונכשל חינוך (בטוח לא יאשרו כי יפחדו שהוא כן יצליח בלימודים אצלכם), אפשר להתנדב לפעילות ציבורית בתור חלק מהחינוך הזה ואפשר להשתתף בניהול בית ספר בחינוך החלופי.

דליה י

New member
לפי מחקר ששמעתי עליו

החינוך הביתי דווקא מקטין פערים. מצאו שאין הבדל משמעותי בהצלחת החינוך הביתי בין ילדים להורים אקדמאים או לא ומבוססים או לא!! זה רק ענין של יציאה מהקונספציה של "יש מי שממונה על זה והוא בטח יודע לעשות את זה טוב יותר" שלום לכולם, אני חדשה ומתלבטת אם לעזוב עבודה טובה כדי למנוע מילדה בגן חובה את נזקי כיתה א'.

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif

אכן זו התלבטות קשה ואין לה פתרון חד משמעי. אני מקווה שהתמצאי את התשובות שאת מחפשת בשאלות שתציבי כאן ובחומר הנלווה של הפורום. האם תוכלי לספר לנו קצת יותר על ההתלבטות שלך?

דליה י

New member
שוב שלום../images/Emo39.gif

תודה על ההתענינות. אנחנו גרים בצפון בישוב קהילתי קטן ומחפשים חינוך דתי כך שבי"ס לא קונבנציונלי הוא לא אפשרות קלה (גם בגלל הצורך בהסעות, גם לבי"ס וגם אחה"צ כדי לפגוש חברים). למרות שאני עובדת בעבודה מעניינת ומתגמלת טוב יחסית, אני שוקלת לעזוב אותה לצורך העניין. יש לי עוד שני ילדים, אחד בגן ואחד בן שנה, ככה שתהיה פה גם תשובה שלי לצורך שאני מרגישה אצלם ליותר "שעות אמא". לגבי משהו שקראתי בפורום, נדמה לי מפי חגית, אני כן חושבת שאנחנו מלאי צלקות מכל מיני תקריות שליליות שקרו בימינו בבית הספר רק שלמדנו לא להתקל בהן ביום יום. קשה לי עם האמירה שבאה מכל הכיוונים על כך שמבחינה חברתית הילד מפסיד בבית, אני לא מכירה דרך להיות חברה טובה של יותר מ2-4 חברות בו זמנית ואותן אפשר לפגוש גם שלא דרך בית ספר. אז למה לכולם זה נראה כל כך משמעותי?

מה את יכולה ורוצה לתת לילדה בית?

איך קל לילדה ללמוד? מספרים? מקלטות וידאו? ממשחקים? דרכים אחרות? נסי לראות באיזו דרך היא קולטת הכי טוב מידע. מה מהחומר המזוהה עם כיתה א' היא כבר יודעת ומה חשוב לך ללמד אותה? קריאה וכתיבה עברית? קריאה וכתיבה בשפה נוספת? כישורים חשבוניים? חומר הקשור ליהדות? אולי ללמד אותה הרבה דברים שמעניינים אותה כדי שהיא תוהב ללמוד ותעריך את כושר הלמידה שלה ואת עצמה?

זה הזמן לפתוח ספרים.../images/Emo63.gif

אמליץ לך על שני סוגי ספרים: ספרי סקירה רחבה על כלל החינוך הביתי וספרים המסבירים מה החוק הישראלי אומר ואיזה עזרה יש בארץ. חפשי ספרים בקישורים של הפורום.

Ella Bella

New member
ברוכה הבאה דליה ../images/Emo140.gif

האם ההתלבטות היא לכיוון חינוך ביתי או שגם בי"ס חלופיים על הפרק? אשמח אם תשתפי ...

למעלה