מה לאכול אחרי אימון

שילת281

New member
מה לאכול אחרי אימון

שלום לכולם
שמתי לב שיום אחרי אימון עצמתי הגוף שלי ממש עייף, קשה לי גם לקום בבוקר.
מה כדאי לי לאכול אחרי /לפני האימון ?
יש לציין אני מתאמנת פעמיים- שלוש בשבוע, אימון משולב של כשעתיים.

תודה מראש!!!

The Pinky P

New member
מה לאכול לפני ואחרי אימון

בתאכל'ס הרגלי אכילה זה דבר מאוד אינדוידואלי ומשתנה בהאתם למתאמן אבל בגדול לפני אימון יש המלצה לאכול משהו קטן שיתן לך אנרגיה
ו"בוסט" לאימון אבל שלא יכביד עליך ועל הקיבה, אני אוהב לאכול תמרים או חטיף דגנים קטן מתוק.
הארוחה הגדולה והמסודרת לפני האימון צריכה להיות בטווח רחוק מספיק בשביל שלא תכביד ולא תגרום לתחושה לא נעימה,כבדות, רצון להקאה וכאבי בטן.
כמו כן תהליך העיקול של ארוחה גדולה מצריך "ריכוז" של הגוף בדבר, הזרמת דם למע' העיכול לשם כך ולכן יש לתת לגוף מספיק זמן לעבור את התהליך לפני שמתאמנים.
הדעה הרווחת היא לא לאכול ארוחה גדולה עד שעתיים מהאימון, כמו שאמרתי זה אינדיודואלי, לי מספיק שעה אחת.
אחרי האימון מומלץ לאכול ארוחה מסודרת ומגוונת שתכלול את כל אבות המזון בדגש על פחמימות וחלבון אך יותר חשוב לאכול מסודר לאורך כל היום ופחות להתמקד בארוחה ספציפית ובזמן שהיא נאכלה אלא במכלול התזונה היומית.

סתם שאלה, מה עושים באימון עוצמתי של שעתיים?

שילת281

New member
אימון עצמתי

כוונתי באימון עצמתי, תרגילים עם עצימות גבוהה, אימון אנאירובי, משקולות לדוגמא.
כמובן שהכל יחסי.
אני באופן אישי משלבת ראשית אימון אנאירובי ואז ממשיכה לאירובי.

תודה על תשובתך :)

2 Fit

New member
ארוחות

היי שילת, המלצתי לך היא קודם כל להפסיק לאכול בטווח של שעתיים מהאימון.
בנוסף אם את מרגישה שאת צריכה לאכול משהו קטן לפני האימון אז צריך לשים את הדגש על בחירת מזון נכונה, הכוונה בזה לא לאכול מזונות שומניים שכן זמן העיקול הוא איטי ואת עלולה להרגיש כבדה וחוסר נוחות.
את יכולה לאכול פרוסת לחם לבן עם כפית גבינה אולי יוגורט קל 0 % תנסי אולי קפה שחור ותפוח .
העיקר לאכול דברים שמתפרקים מהר בגוף כדי שנוכל לקבל את כמות האנרגיה הנדרשת לנו .
בנוסף אימון שעתיים? את ספורטאית? התייעצת עם מישהו לגבי משך האימון? מוזמנת ליצור קשר בפרטי

למעלה