מה לאכול לארוחת הבוקר-מנת חלבון

s h i r a 1 1 1

New member
מה לאכול לארוחת הבוקר-מנת חלבון

היי חברים. אני מנסה לאכול בריא למרות שאני לא צמחונית ויש לי בעיה בגיוון ארוחת בוקר. חלב ניגר אני לא צורכת וגם שאר סוגי החלב לא טעימים לי כך שארוחת בוקר של דגנים בחלב לא רלבנטית. גם דגני הבוקר זה משהו מעובד ולכן נראה לי שעדיף להימנע מזה. מוצרי טופו וטופו מעובד - אני מעדיפה שלא לצרוך כי זה מעובד וגם יש טענה שזה לא בריא. בד"כ אני אוכלת סלט ירקות, לחם מקמח מלא. ומנת חלבון: ביצה קשה או חביתה או חומוס שהכנתי בבית. אין לי בעיה עם הסלט והלחם - לא נמאס לי מזה. אבל די נמאס מהחומוס/ביצה. יש לכם רעיונות נוספים לחלבון בארוחת בוקר בהתחשב בהגבלות לעיל?
 

tombenarye1234

New member
הייתי מנסה קורנפלקס עם חלב סויה

אני בכל זאת ממליץ על קורנפלקס, זה מאד בריא. קורנפלקס עם חלב סויה, כף שמן פשתן וכמה אגוזים מכיל המון ויטמינים ומינרלים, הרבה חלבון, סידן ואומגה 3. (ואם אוכלים ברנפלקס אז בכלל...זה אפילו מקמח מלא...)
 

s h i r a 1 1 1

New member
קורנפלקס וחלב סויה בריא?../images/Emo13.gif

לא בטוח בכלל .. שניהם מוצרים מעובדים אגוזים ושמן פשתן בהחלט בריא, בלי צל של ספק :) תודה
 

d a p h n a

New member
העובדה שמשהו מעובד לא בהכרח הופכת אותו

ללא בריא. השאלה היא מה החומרים שיש בו. אם לא הוסיפו לו, בתהליך העיבוד, שום דבר בעייתי - אין סיבה שעצם העובדה שהוא מעובד תהפוך אותו ללא בריא.
 

tombenarye1234

New member
זה שמשהו מעובד לא אומר שהוא לא בריא

זה רק מיתוס חסר כל אסמכתא. קורנפלקס מכסה המון ויטמינים ומינרלים שצריך להשקיע ממש הרבה מאמץ כדי להשיגם ולהעביר את כל שאר הארוחות ב"חישובי ויטמינים" ("האם השגתי היום מספיק ברזל?"). חלב סויה מכיל הרבה סידן והרבה חלבון. שוב, זה שמשהו מעובד לא אומר כלום. הסיבה שלמוצרים מעובדים יצא שם רע היא שבעבר לציבור היה חשוב רק הטעם, ולכן החברות השקיעו מאמץ רק בטעם ובכלל לא בבריאות. לאחרונה רואים שיש הרבה חברות שמשקיעות ממש הרבה מאמץ בהפיכת המוצר שלהם לבריא ויש הרבה מוצרים כיום שהם יותר בריאים ממוצרים שמכינים בבית. (למשל קורנפלקס)
 

s h i r a 1 1 1

New member
כי אומרים שצריך בכל ארוחה מנת חלבון

כלומר, בכל אחת מ-3 הארוחות ביום צריך לוודא שיש מנת חלבון לא כך?
 
סליחה נלחץ לי בכל מקרה מה שאמרתי:

את ממש לא בכיוון.. קודם כל מי אמר לך 3 ארוחות זה לא נכון רצוי לאכול הרבה יותר ארוחות ביום ,דבר שני מה זו מנת חלבון ? אני מציע לך להסתכל על הערך התזונתי של כל דבר שאת אוכלת - כמעט כל מה שתאכלי יהיה בו חלבון אז לא יודע מה זו מנת חלבון ובכל מקרה הגוף לא צריך כל כך הרבה חלבון רק אולי בודי בילדרים שמתאמנים בצורה מוגזמת בכל מקרה רב ההייפ סביב החלבון נוצר סביב האימון וזה חדר לחדר כושר וכל אחד שמתאמן קצת חושב שהוא צריך המון חלבון כשגם ככה בתזונה מערבית ממוצעת צורכים כבר יותר מידי חלבון גם ככה. באמת שאני לא רואה שום סיבה לשים לב לכמות החלבון שצורכים אם כבר לכמות של ויטמינים השונים זה יותר חשוב.
 

s h i r a 1 1 1

New member
נראה שיש משהו בדבריך

קראתי כמה מאמרים בנושא ומסתבר שאכן כמות החלבון שצריך לא כזו מטורפת כפי שחשבתי ולגבי מספר ארוחות אתה צודק :) שוב תודה לך ולכולם פה
 

אישעם

New member
חלבון הוא המזון של השרירים אבל

גוף האדם יותר חלבונים לפי הצורך שלו. אז עלינו לתת לגוף חומרי בסיס ליצירה, לא בהכרח חלבונים או חומצות אמינו. בכל מקרה זה נכון שצריך, נכון שיש מנה מומלצת ליום, אבל אלה נתונים שנוצרו לאנשים שאוכלים בשר. אכילת בשר היא סזיפית, חלק ניכר מהאנרגיה הנצרכת מבוזבזת לצורך פירוק והרכבה, הקשרים הכימים חזקים יותר במזון מהחי. יתכן, ויש לכך אסמכתות מדעיות, שללא אכילה מהחי אין צורך בהרבה חלבון בכלל, כלומר הרבה פחות מהכמות המומלצת ליום. פירוק חלבון מהחי מצריך חומציות גבוהה ויש בכך פגיעה בגוף, החומציות מגורמת לסידן לצאת מהעצמות למשל (שווה לבדוק אם גם ברזל) וכמובן ביזבוז אנרגיה ע"י פירוק והרכבה. אם תרצי אביא לך סימוכין.
 

רוגלך1

New member
עדשים ירוקות

בלי קשר לזה שאני מסכים עם מה שכתבו מעלי - לא באמת צריך להילחץ ולאכות כמויות של חלבון - גיליתי את זה לפני שבועיים, וזה אחלה. מבשלים עדשים ירוקות עם מים (לא יותר מדי - אפשר להוסיף באמצע אם רואים שחסר. בסוף הבישול לא אמורים להישאר מים כמעט בכלל) וזהו, עד שהן נעשות רקות אבל לא מדי. למשהו כמו כוס עדשים בסיר קטן זה לוקח לי בערך 40 דקות. וזהו. פשוט מוסיפים את זה קר לסלט - פלפלים, בצל סגול, נבטים, פקאנים, פטריות, מלפפונים וכדו' - וזה אחלה. וגם לא מעט חלבון...
 
למעלה