מה לאכול לפני הליכת בוקר

rishumy

New member
מה לאכול לפני הליכת בוקר

שלום .יש לי סכרת 2 . האם מישהו יכול לומר לי מה לאכול לפני שאני יוצא להליכת בוקר ?

tulkin

New member
אני לא מסכים.

תפריט אישי זה התפקיד שלו. בגלל זה קוראים לזה "אישי". הדיאטן יכול להמליץ, לייעץ, לתת טיפים, לכתוב תוכנית תזונתית וכו'. אבל האחריות היא בראש ובראשונה של מושא ה"אישי".
מסיבה זו, זה גם סביר לגמרי לתת עצות בפורומים, איש על סמך נסיונו ודעותיו. ושמושא ה"אישי" ישקלל את הדברים לפי הבנתו. כמובן שדיאטן אמור להבין ולדעת הרבה יותר ממני ומרוב הגולשים בפורום, אבל זה לא הופך את הדעות של חברי הפורום למיותרות או חסרות ערך.

תלוי ברמת הסוכר שלך לפני

אבל זה באמת אישי, אתה מכיר את הגוף שלך הכי טוב. אני רצה ולפני ריצה אני דואגת להיות עם סוכר סביר פלוס אחרי ארוחה קלה, נניח סביב ה130, אני מנתקת את המשאבה (גם לא נוח לי לרוץ איתה...) ותמיד לוקחת איתי גלוקוגם וטבליות גלוקוז.
לא אוכלת משהו ספציפי, אבל כן דואגת שתהיה מעורבת בעסק לפחות מנת פחמימה...

הידע המשותף של הכותבים בפורום הזה

עולה על זה של כל דיאטנית יחידה.
מי שמחפש להיות ראש קטן, ורוצה תשובות חד משמעיות (אם כי לא בהכרח נכונות), שיילך רק לדיאטנית.
מי שרוצה לעשות את הטוב ביותר עבור עצמו צריך ללכת לדיאטנית לפחות לתקופת מה, לשמוע דיעות נוספות כאן בפורום,
ולהחליט בכל עניין מה מתאים לו ולגופו, תוך כדי בדיקה שוטפת של השינויים שעשה.

tulkin

New member
תנסה כמה דברים ותראה מה הכי טוב לך

תבדוק סוכר לפני, סוכר אחרי (אולי גם סוכר תוך כדי) תראה איך מה שאוכלים משפיע.
ספציפית, עבורי, אם אני מעל 110 סוכר ומדובר בהליכה מתונה של עד שעה, אני לא אוכל כלום לפני. רק שותה הרבה מים. אבל זה אני. כל אחד הוא אחר, מגיב אחרת לפעילות, מגיב אחרת למזון, ויש לו הרגלים חיים והרגלי תזונה אחרים.

תומרונתם

New member
מנהל
מסכימה עם טולקין

הכי טוב זה לנסות ולמדוד ולראות איך מאכלים שונים משפיעים עליך. גם לא כתבת אם אתה מטופל בתרופות או אינסולין, שזה דבר שמשפיע על מה כדאי לך לאכול.

באופן כללי, כדאי לאכול משהו שלא יכביד על הבטן אבל עדיין יעזור לשמור על ערכי סוכר תקינים. כדאי מאוד שתקח איתך גם משהו מתוק כדי לטפל בסוכר נמוך במהלך ההליכה, אם יקרה.
דוגמאות - חטיף גרנולה, פרוסת לחם מלא, תפוח או בננה.

tulkin

New member
היום יצאתי לרכיבה ארוכה

מאד חששתי מירידת רמת הסוכר (שלשום במהלך רכיבה קצרה יחסית, פתאום נגמרו לי הכוחות, ובבדיקה הסתבר שרמת הסוכר שלי ירדה מתחת ל60), אז לקחתי איתי פחמימות מתאימות. בסוף, 3.5 שעות של רכיבה, חלקה אינטנסיבית, הסתכמו ב4-5 ביסים בתפוח, וברמת סוכר שנשארה כמעט קבוע על 100.

תומרונתם

New member
מנהל
וואו!

IrisPeleg

New member
אישי מאד

גם אני מאלו שחושבים שזה מאד אישי וכל אחד צריך לגלות את זה לגבי עצמו.
כמובן שזה תלוי בכמה פרמטרים כגון:
1. רמת הגלוקוז לפני היציאה
2. משך הפעילות
3. עצימות הפעילות
4. לפני/אחרי ארוחה

אפשר ליעץ לך אך זה תלו בניסוי וטעיה שלך בלבד.

בהצלחה

למעלה