מה לא בסדר איתי?

בדדי

New member
מה לא בסדר איתי?

כעס עצור זה מה שיש בפנים אבל מהיכן הכעס הזה ועל מה? הכעס הזה מבעבע בי ורוצה לפרוץ והדרך היחידה שהוא מכיר זה לפגוע חס וחלילה במישהו אחר אלא בי... וכשזה מתחיל שם בפנים ככה סתם בלי הודעה מוקדמת אני נבהלת זה מחבר אותי לכל החלקים השייכים לחוסר השליטה שבי. איך זה שאני לא שולטת על מה שקורה בי איך זה שזה מביא אותי כל פעם מחדש לפגוע בי? למה רק כשיש כאב פיזי הכאב הרגשי נפשי נרגע? מה לעזעזל לא בסדר איתי?

zoro3

New member
קבלה עצמית

קבלה עצמית הבעיה העדר קבלה עצמית מהווה בעיה עבור מכורים-מחלימים רבים. פגם חמקמק זה הוא קשה לזיהוי .ולעיתים קרובות איננו מכירים בו רבים מאתנו האמינו שהשימוש בסמים הוא בעייתנו היחידה, תוך הכחשת העובדה שחיינו נהיו .בלתי מנוהלים. אפילו לאחר שאנו מפסיקים להשתמש, הכחשה זו יכולה להמשיך לדבוק בנו כמגיפה .רבות מהבעיות שאנו מתנסים בהן בתהליך ההחלמה, נובעות מחוסר יכולת לקבל את עצמנו ברובד העמוק יתכן שאיננו קולטים שחוסר נוחות זה הוא מקור הבעיה שלנו, כי לעיתים קרובות הוא מתבטא בדרכים .אחרות. יתכן שנמצא את עצמנו הופכים לנרגזים או ביקורתיים, לא מרוצים, מדוכראים או מבולבלים .יתכן שנמצא עצמנו מנסים לשנות גורמים סביבתיים, בנסיון לספק את הכרסום הפנימי שאנו חשים בסיטואציות מסוג זה נסיוננו הראה שהטוב ביותר הוא להביט כלפי פנים בחיפוש אחר המקור לחוסר שביעות הרצון שלנו. לעיתים קרובות נגלה שאנו מבקרים מחמירים מדי של עצמנו, מתפלשים .בתיעוב עצמי ודחיה עצמית לפני שהתחלנו בדרך ההחלמה, רובנו בזבזנו את כל חיינו בדחיה עצמית. שנאנו את עצמנו וניסינו .כל דרך שיכולנו כדי להפוך למישהו שונה. רצינו להיות כל אחד אחר חוץ ממי שהיינו לא היינו מסוגלים לקבל את עצמנו, ניסינו לגייס קבלה מאחרים. רצינו שאנשים אחרים יתנו לנו .את האהבה והקבלה שלא יכולנו להעניק לעצמנו אולם אהבתנו וחברותנו שלנו תמיד היו מותנות. היינו עושים כל דבר עבור כל אחד, רק כדי להרוויח את .קבלתם ואת אישורם ואז דחינו את אלה שלא הגיבו בדרך שרצינו שיגיבו משום שלא יכולנו לקבל את עצמנו, ציפינו להיות נדחים על ידי אחרים. לא הרשנו לאף אחד להתקרב אלינו מפחד שאם הם ידעו מי אנחנו באמת, הם ישנאו אותנו. כדי להגן על עצמנו מפגיעות אנו נדחה אחרים .לפני שתהיה להם ההזדמנות לדחות אותנו שנים-עשר הצעדים הם הפתרון כיום הצעד הראשון בדרך לקבלה עצמית הוא ללמוד לקבל את ההתמכרות שלנו. אנו מוכרחים לקבל את .מחלתנו ואת כל הצרות שהיא מביאה לנו, לפני שאנו יכולים לקבל את עצמנו כיצורים אנושיים הדבר הבא לו אנו זקוקים שיעזור לנו לקראת קבלה עצמית הוא אמונה בכח גדול מאתנו שיכול להחזירנו לשפיות. איננו צריכים להאמין בתפישה של אדם מסויים את אותו כח עליון, אולם עלינו להאמין בתפישה העובדת עבורנו. הבנה רוחנית של קבלה עצמית היא הידיעה שזה בסדר למצוא את עצמנו חשים .כאב, לעשות טעויות, ולדעת שאיננו מושלמים .האמצעים היעילים ביותר להשגת קבלה עצמית הם דרך ישום שנים-עשר צעדי ההחלמה עתה, כשהגענו לאמונה בכח גדול מאתנו, אנו יכולים להסתמך על כוחו לתת לנו את האומץ כדי לבחון בכנות את פגמינו ויתרונותינו. למרות שזה לעיתים כואב ואולי לא נראה כמוביל לקבלה עצמית, זה הכרחי לבוא במגע עם רגשותינו. אנו שואפים לבנות בסיס איתן של החלמה ולכן עלינו לבחון את פעולותינו ואת מניעינו .ולהתחיל לשנות את הדברים שאי אפשר לקבלם ,פגמינו הם חלק מאתנו ויוסרו רק כשנתרגל לחיות את דרך ההחלמה. יתרונותינו הם מתנות מהכח העליון שלנו .וכשאנו לומדים להפיק מהם את מירב התועלת, קבלתנו העצמית גדלה וחיינו משתפרים לעיתים אנו גולשים לתוך המלודרמה של לרצות להיות מה שאנו חושבים שאנו צריכים להיות. יתכן שנחוש .נשלטים על ידי רחמים עצמיים וגאווה, אך על ידי חידוש אמונתנו בכח עליון, ניתנים לנו התקווה, האומץ והכח לגדול .קבלה עצמית מאפשרת איזון בהחלמתנו, איננו צריכים לחפש עוד אישור מאחרים, כי אנו מרוצים להיות עצמנו אנו חופשיים להרגיש את יתרונותינו באסירות תודה, להתרחק בענווה מפגמינו ולהפוך למכורים המחלימים הטובים ביותר שאנו יכולים להיות. לקבל את עצמנו כמו שאנחנו, משמע שאנחנו בסדר, שאנחנו לא מושלמים, אבל אנחנו יכולים להשתפר. אנו זוכרים שיש לנו את מחלת ההתמכרות, ושלוקח זמן רב להשיג קבלה עצמית .ברובד העמוק. לא משנה כמה רעים הפכו חיינו, אנו תמיד מתקבלים בחברותא של מכורים מחלימים לקבל את עצמנו כמו שאנחנו, פותר את הבעיה של לצפות לשלמות אנושית. כאשר אנו מקבלים את עצמנו, אנו .יכולים לקבל אחרים אל תוך חיינו, ללא תנאים, קרוב לוודאי בפעם הראשונה חברויותינו הופכות עמוקות ואנו חווים את החמימות והאכפתיות שהן תוצאה של מכורים המשתפים זה את זה .בהחלמה ובחיים חדשים מתוך אתר נרקיסים

בדדי

New member
קוראת שוב ושוב

את מה שכתבת כאן וזה כל כך נכון... הצורך הזה כל החיים לרצות אחרים בשביל לקבל קצת אהבה , חיבוק ומצד שני מי שרוצה להתקרב לא נותנת לו מהפחד מהפחד שיש בי מפלצת... זה פשוט עושה לי רע לקרוא את הדברים עד כדאי הגברת הגועל העצמי... הלוואי ואני אגיע ליום הזה שאני אחבק את עצמי ואלמד לאהוב את מה שבי

למעלה