מה לא ככה?

boriska1

Well-known member
לא ככה, חורזת. דווקא מחירי החשמל? זולים בכל השוואה עולמית בעשרות אחוזים.
ראי מדו"ח משרד האנרגיה:
"ניתן לראות שמחירי החשמל בישראל נמוכים בהשוואה למחירי החשמל באירופה בכ-78%. זאת, בין היתר בשל מחירי הגז הטבעי בישראל, ששמרו על יציבות ונותרו נמוכים ביחס לעולם גם בתקופות משבר. בנקודות השיא, מחירי המסחר בגז טבעי בישראל עמדו על כ-4.7$ ל-MMBTU, בעוד שבאירופה המחירים נסקו לכ-70$ ל-MMBTU ואף מחירי המסחר בבורסת ארה"ב הגיעו לשיא של 8.79$ ל-MMBTU. "
גם לא הקוטג", בארץ הקוטג" אחר. גם לא הדלק.
הבעיה במאות פריטים אחרים, בארנונה, במוצרי מזון.

boriska1

Well-known member
חחחח ומה לגבי אוכל ?? הכל מתייקר 🤭
נכון, ולא רק האוכל. הארנונה למשל. ויש תופעה, רשתות וחנויות מזון מביאות מוצרים נחותים, אמנם מוכרים במחיר נמוך יותר, אבל שכרו בהפסדו.
ועוד תופעה נרחבת, מקטינים את האריזות ולא משנים מחיר. (לדעתי תופעה עולמית), אמנם יש איזה חוק צרכנות שלתקופה מסויימת חייבים לציין זאת על גבי האריזה... אבל חוץ ממני וכמה כמותי, מי שם לב? ואם כן, אין כמעט מה לעשות.

ריקי זו אני

Well-known member
נכון, ולא רק האוכל. הארנונה למשל. ויש תופעה, רשתות וחנויות מזון מביאות מוצרים נחותים, אמנם מוכרים במחיר נמוך יותר, אבל שכרו בהפסדו.
ועוד תופעה נרחבת, מקטינים את האריזות ולא משנים מחיר. (לדעתי תופעה עולמית), אמנם יש איזה חוק צרכנות שלתקופה מסויימת חייבים לציין זאת על גבי האריזה... אבל חוץ ממני וכמה כמותי, מי שם לב? ואם כן, אין כמעט מה לעשות.
פרט מעניין...
היו שנים בארץ שהשוארמה עדיין לא נכנסה לשוק... בטח שלא כמאכל רחוב. ברחוב אכלו פלאפל...
אז - בדוכני הפלאפל ובמאפיות מכרו פיתות גדולות בהרבה מהפיתות כיום...
ככל שהפיתה קטנה יותר... הבפנוכו שבפלאפל מביא לבעל הדוכן רווח כדול יותר...
אז, כשנכנסה השוארמה... והגברת מגונדרת זה כבר לא כדורים מטוגנים מחומוס ושאר..., אלה בשר הודו (אז)... ושומן כבש... החלה הפיתה לקטון...
המחיר לא זז... רק כמות הבשר בפיתה נע לכיוון אחד..., לכיוונו של בעל הדוכן - כמובן.
המעניין שאצל בני דודנו האהובים... הפיתות לפלפאל היו ענקיות בהשוואה... כי למי היה אכפת מחומוס זול... וכרוב זול לא פחות...
וכיום הם השוו את גודל הפיתה לאל יהוד...

דורון-55

Active member
מה שיותר קשה זה מילואיניקים שסגרו 300 יום מילואים וזנחו את העסקים שלהם
ולא אחד כבר מבין שאין לו מקום עבודה שתסתיים המלחמה
למה שיש כבר לו מחליף בעבודה
ומי שעזב את ביתו מהצפון וכמה חודשים טובים לא עבד
ואכל כמות לא מבוטלת מהחסכונות .
ועכשיו בואו נראה מה כמה עוד יעלה לנו בחודש מזון חשמל מים ארנונה וכ"ו ...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מה שיותר קשה זה מילואיניקים שסגרו 300 יום מילואים וזנחו את העסקים שלהם
ולא אחד כבר מבין שאין לו מקום עבודה שתסתיים המלחמה
למה שיש כבר לו מחליף בעבודה
ומי שעזב את ביתו מהצפון וכמה חודשים טובים לא עבד
ואכל כמות לא מבוטלת מהחסכונות .
ועכשיו בואו נראה מה כמה עוד יעלה לנו בחודש מזון חשמל מים ארנונה וכ"ו ...
קשה ולא הוגן, מילואינקים שסוגרים 300 שום, ואחרים אפילו לא יום אחד.

lemner40

Well-known member
קשה ולא הוגן, מילואינקים שסוגרים 300 שום, ואחרים אפילו לא יום אחד.
סליחה ?
כשהמדינה משחררת מרצונה 20 אחוז משכבת הגיוס, החרדים, אנשים צעירים ובריאים
ועוד 30 אחוז אחרים מכל מני סיבות אחרות
אין שום סיבה ללכת למילואים
אפילו לא יום אחד
רק פריאר ומטומטם הולך למילואים לסכן את עצמו שהמדינה עצמה לא עושה כלום
זה מאד פשוט
או שכולם הולכים
או שאף אחד

Harrington

Well-known member
מנהל
סליחה ?
כשהמדינה משחררת מרצונה 20 אחוז משכבת הגיוס, החרדים, אנשים צעירים ובריאים
ועוד 30 אחוז אחרים מכל מני סיבות אחרות
אין שום סיבה ללכת למילואים
אפילו לא יום אחד
רק פריאר ומטומטם הולך למילואים לסכן את עצמו שהמדינה עצמה לא עושה כלום
זה מאד פשוט
או שכולם הולכים
או שאף אחד
ברוך ה' זכה עם ישראל ויש בקרבו הרבה מאוד "פרייארים ומטומטמים". אמנם זה לא מתאים כל כך לנרטיב שאתה מתעקש לקדם כאן ולמצג השווא שאתה נהנה להציג בעניין, אבל המציאות כידוע לכל ישראלי (שגם מתגורר כאן בפועל), שונה בתכלית השוני. אשרינו שזכינו בעם כזה ובאנשים כאלו.

ריקי זו אני

Well-known member
בואו נשים את הדברים על השולחן...
כי מי שגורם לכך או מי שהכי משפיע בעניין זו הממשלה. אין מה לעשות וחשוב להגיד.
מחירי המים בידי הממשלה
מחיר הדלקים בידי הממשלה
ארנונה בידי הממשלה
אבל ולא נשכח את העובדה שהממשלה לא נלחמת בקרטלים, ביבואנים הבלעדיים וכו. כמעט הכל מצב היסטורי של ימי מפא"י העליזים.
ד.א. שכחנו את מחירי הקרקע לבניה ועוד ועוד.
אחרי הממשלה באות החברות הענקיות ששולטות בשוק... אין תחרות בישראל ויש מי שמשמר את המצב...
אבל - בסופו של דבר נראה מה יקרה פה לקראת פסח, בנמלי התעופה...
נראה באם קוקה ישראל תעשה פחות מכירות...

נראה לי שלא...

Harrington

Well-known member
מנהל
בואו נשים את הדברים על השולחן...
כי מי שגורם לכך או מי שהכי משפיע בעניין זו הממשלה. אין מה לעשות וחשוב להגיד.
מחירי המים בידי הממשלה
מחיר הדלקים בידי הממשלה
ארנונה בידי הממשלה
אבל ולא נשכח את העובדה שהממשלה לא נלחמת בקרטלים, ביבואנים הבלעדיים וכו. כמעט הכל מצב היסטורי של ימי מפא"י העליזים.
ד.א. שכחנו את מחירי הקרקע לבניה ועוד ועוד.
אחרי הממשלה באות החברות הענקיות ששולטות בשוק... אין תחרות בישראל ויש מי שמשמר את המצב...
אבל - בסופו של דבר נראה מה יקרה פה לקראת פסח, בנמלי התעופה...
נראה באם קוקה ישראל תעשה פחות מכירות...

נראה לי שלא...
אכן נראה שהממשלה לא עושה די לטפל ביוקר המחיה. לא נלחמת מספיק בקרטלים וביבואנים וכו'. זה לגמרי בכוחה, על אף שזה כנראה לא כל כך פשוט כמו שהיה לכתוב את המילים האלה. אמנם הממשלה טוענת שהיא עושה, אבל ככל שזה נכון הרי שמדובר בצעדים שלוקח להם זמן רב עד שהם משפיעים והשפעתם תורגש ברחוב. עדיין התחושה היא שהיא לא עושה מספיק.

עם כל זאת, צריך לזכור שאחת הסיבות לגל עליות המחירים בעת הזאת היא דווקא שהממשלה מנעה אותם בשנים האחרונות. כל אימת שנתבקשה עליית מחירים, הממשלה עצרה זאת וביקשה לדחות את ההעלאה. התוצאה היא שכעת הכל בא ביחד, בבת אחת. אז שוב כולם מתלוננים ונראה לכאורה שאין לה שום אפשרות ריאלית לצאת טוב מהעניין הזה :).

ריקי זו אני

Well-known member
אכן נראה שהממשלה לא עושה די לטפל ביוקר המחיה. לא נלחמת מספיק בקרטלים וביבואנים וכו'. זה לגמרי בכוחה, על אף שזה כנראה לא כל כך פשוט כמו שהיה לכתוב את המילים האלה. אמנם הממשלה טוענת שהיא עושה, אבל ככל שזה נכון הרי שמדובר בצעדים שלוקח להם זמן רב עד שהם משפיעים והשפעתם תורגש ברחוב. עדיין התחושה היא שהיא לא עושה מספיק.

עם כל זאת, צריך לזכור שאחת הסיבות לגל עליות המחירים בעת הזאת היא דווקא שהממשלה מנעה אותם בשנים האחרונות. כל אימת שנתבקשה עליית מחירים, הממשלה עצרה זאת וביקשה לדחות את ההעלאה. התוצאה היא שכעת הכל בא ביחד, בבת אחת. אז שוב כולם מתלוננים ונראה לכאורה שאין לה שום אפשרות ריאלית לצאת טוב מהעניין הזה .
הרינגטון חברי,
אני לא חושבת שאתה צודק... למרות לא הייתי טוענת שאין בשר בדברים שלך...
ואין לי ממי ללמוד, אלה ממי שיודע לעשות כסף... ואת גאוניותו מעביר הלאה, לא שומר לעצמו קוראים לאיש דונלנד טראמפ. כשהקורונה החלה להרביץ הנ"ל חילק לכ ו ל ם אלפי $ למשפחה בתנאי אחד... חשבון בנק במדינה... וקרא להם לצאת ולבזבז...
כ"כ הפוך... כ"כ שונה כ"כ נכון... כי הכסף הזה הניע כלכלה עצומת מימדים ולא נתן לה להירדם... והיא עבדה.
שןב כהרגלי אדבר על עצמי...
את ההון שלי השקעתי בנדל"ן זול...
הנדל"ן הזה מושכר לדיירים ברובם קשיי יום
שכ"ד יחסית נמוך...
אם חד הורית לילדה מרויחה לחודש -.7,500 ₪
נניח... מזה יורד לה -.2,800 שכ"ד. עכשיו היא צריכה לשלם חשמל ארנונה וכו. ב- -.5,300 ₪
הכל עלה... האשה הזו חייבת לצמצם את עצמה
כדי לשרוד. לשם העניין קצצה בחוגים לבתה. אין יותר בלט. מי הרויח מהסיפור?
המורה לבלט נשלחה לאבטלה...
המקום שהושכר ירויח פחות...
מוכרי הביגוד לבלט...
זו כלכלה...
אני הודעתי לפני חודש על העלת השכ"ד ב- 5%...
אני לא אפגע... אולי ארויח יותר... אבל אני הדוגמא או הדיירים שלי???

למעלה