מה לא נתנו לי לפרסם באתרהאלמנות

מה לא נתנו לי לפרסם באתרהאלמנות

מה לא מגלים לנו? לא מגלים לנו: שפנינה לא מדווחת שביום ד האחרון בית המשפט קבע שרשם העמותות צדק כאשר שלל מארגון האלמנות את אישור ניהול תקין - ואמר השופט: הארגון מתנהל באופן לא תקין.. לא מגלים לנו: שפנינה מפחדת מפסק דין שיוכיח את זה ולכן מנסה להתחמק מפסק דין שכזה על ידי משיכת העתירה..... ועוד מה לא מגלים לנו? שבעקבות ביטול אישור ניהול תקין לארגון אלמנות ויתומי צה''ל יפסיד הארגון סך של מליון ש''ח שמשהב''ט מסרב להעביר לארגון כל עוד פנינה כהן אינה מוותרת על מעמדה ומשכורתה. מי ניזוק מכך – יתומי צה''ל והאלמנות.

No name for now

New member
מעיון בביטאון

היא לא מסתירה את זה אלא מציגה את זה כאנשים חורשי רעה שמנסים לפגוע באלמנות ובה פשוט מנסה להסית את המוקד מהסיבות להסרת האישורים לכך שהארגון מושבת, במילה אחת? ספין מצער מאוד שהיא לא מנסה לענות לטענות נגדה ונגד התנהלות הארגון, הסבר אחד לא מצאתי רק האשמות
איפה ניסית לפרסם?

almana73

New member
יתום יקר באתר המאבק פרסמנו את

הפרוטוקול המלא של הדיוןץ כולכם מוזמנים לקרוא.

No name for now

New member
קראתי את התמליל

האמת זה הרבה פחות דרמטי ממה שהבנתי מההודעות בפורום, לא הוחלט כלום דחו את ההחלטה עד שתהיה אינפורמציה נוספת

2005אורן

New member
אלמנות המאבק מנסות לנפח את העניין

הסיפור בקצרה, כפי שכתבה אלמנה: בתקנון הארגון, שאושר ע"י רשם החברות, יש אישור ליו"ר לחתום על דבר מסוים, 15 שנה רשם החברות אישר זאת, פתאום בשנה האחרונה, לא אישר זאת, אם רשם החברות טוען שאסור ליו"ר לחתום, אלא רק לוועד, אז מדוע הסכים לכך במשך 15 שנה? מדוע לא התנגד לכך כבר בשנה הראשונה? אם היה מודיע ליו"ר שזהו ליקוי, היו"ר לא היתה ממשיכה בכך. רשם החברות טוען שרק לוועד מותר לחתום, מכיוון שהיו"ר אינו חבר וועד, אסור לו לחתום, אין בעייה, אך מדוע אישר זאת במשך 15 שנה מבלי ליידע את היו"ר, עובדה ש-15 שנה לא עוכב מינהל תקין בגין חתימה זו. כדי לפתור זאת ולקבל מינהל תקין, הציע רשם החברות ליו"ר שהוועד יחתום, ואז היא תקבל מינהל תקין, אלא שהוועד ההוא כבר איננו, אין וועד שיחתום עליו, ומה קרה לוועד? ציפורי פוטר, מכיוון שלא הצליח לקדם את הטיפול בביטוח שלשמו נשכר, כעס ציפורי וסחף אחריו את 3 חברות הוועד, והן עזבו, הרשם הציע להחזיר אחורנית את הגלגל, כלומר, שהוועד יחזור, יחתום, ואז יתקבל המינהל התקין, התנאי של הוועד לחזרה, שגם ציפורי יחזור, הארגון אינו מוכן לשכור את ציפורי שוב, הוועד אינו מוכן לחזור ללא ציפורי, השופטת מעדיפה להוועד יחזור, כדי שיחסך ממנה לכתוב פסק דין ארוך. כשכל הצדדים מתעקשים, הולכים לערעור, מי שטען ששופטים בעליון פוסקים כמו השופט במחוזי, לא יודע על מה הוא מדבר, 90% מהמקרים, השופטים בעליון הופכים את פסק הדין, למי שאינו יודע, לא כל מקרה שמבקש לערער בעליון אומנם יכול, לעתים, כשבית המשפט העליון מחליט שאין עילה לערער על החלטת השופט במחוזי, התיק מוחזר למחוזי, כשהעליון נענה לבקשה לערעור, זה כשיש עילה לערעור. אני מניחה שזה מה שיקרה, היו"ר יודעת שהיא צודקת, זו הסיבה שלא הסכימה למשוך ידה מהעילה. הדרך לעליון סלולה, ושם תיוודע האמת.

2005אורן

New member
ליתום אוהב צדק,אתה כה רחוק מהאמת

אתה בונה את מסקנותיך על סמך הנכתב בפורום של אלמנות המאבק, שהן לא יודעות דבר וחצי דבר, אך מטרתן לסחוף קולות ולשם כך הן מנפחות את האמת מעבר לכל פרופורציה. טילפנתי לארגון, דיברתי עם אחת מהמזכירות, וביקשתי לקבל מידע יותר אמין, נמסר לי שבקרוב ישלח מכתב עם כל המידע. כדאי להמתין בסבלנות, להסבר מהארגון, או לחילופין, לדברו הסופי של בית המשפט העליון, ולא להיסתמך על דברי האלמנות בפורום

No name for now

New member
אני מתארת לעצמי

שכל אחד רואה את זה כנצחון שלו טבעו של עולם בכל מקרה פנינה בוחרת להתעלם מהטענות שמועלות נגדה שוב ושוב ורק תוקפת בחזרה, כך שאני לא ממש מצפה למכתב שישלח "להסביר את הכל"

2005אורן

New member
לי באופן אישי מפריעה

בדרכן של אלמנות המאבק בתעמולת הבחירות, שבמקום להציג במה הן טובות, הן מציגות במה המתחרה רעה, אם יש להן מה להציע, מדוע שלא יתרכזו בזאת, במקום להתרכז במה למתחרה אין להציע. אמי היתה בחוג בית של פנינה כהן, וחזרה עם תשובות לכל השאלות שהיו לה, מכיוון שאמי אשה מאד חכמה, אני סומכת על כושר השיפוט שלה. טילפנתי לאמי ושאלתי את מה שאת שואלת, היא הראתה לי שהסברים מטעמה של פנינה קיימים כמעט בכל חוברת של הארגון. מערכת ותעמולת הבחירות אמורה להיפתח לאחר ההכרזה של האדם שמונה על הבחירות, לאלמנות המאבק אסור היה לשלוח לבתים פליירים הנוגעים לבחירות.

No name for now

New member
תסלח לי

אבל מעיון בביטאון הארגון שמופץ לאלמנות, נראה שפנינה כהן משתמשת בביטאון (שממומן מכספי הארגון) כדי להפיץ את משנתה לגבי כמה שכולם רק רוצים להזיק לה ולאלמנות במקום להתייחס לטענות שמעלים נגדה יכול להיות (אני לא בעניין) שאלמנות המאבק רק תוקפות אבל לפחות יש טיעונים קונקרטיים, פנינה כהן לעומת זאת רק מעלה טענות מעורפלות על כוונות להזיק לה (תמיד לה, משום מה) ולאלמנות (כדי לעורר הזדהות?). לא ראיתי שום התייחסות שלה לשלילת האישור למנהל תקין, לעניין הנסיעות לחו"ל, השכר שלה למרות שלחבר ועד אסור לקבל שכר מהעמותה שלא לדבר על משפטים שהיא אמרה לעיתון 24 שעות לפני 9 חודשים כמו למשל: כש<שם מצונזר> עוד בילתה עם בעלה אני הקמתי את ארגון אלמנות צה"ל
(התביישתי בשבילה על האמירה הזו) אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום על המלה פנינה ולקרוא מה עבר על חברי פורום למה שפנינה לא תתארח באחד מהפורומים של אלמנות צה"ל ותענה על שאלות?

2005אורן

New member
ממש אינני מתמצא במאבקים האלו,

ולכן אני רץ לשאול את אמי, תגובתיה של פנינה בבטאון, קשורות לנושאי הארגון, כל עוד היא היו"ר, כל הטענות נגדה הן טענות למעשה נגד הארגון, וכל עוד הבטאון משמש שופר של הארגון, הוא המקום להגיב בענייני הארגון. שליחת פליירים המיוחדים לתעמולת הבחירות, זה עיסוק בבחירות, נטו, ואסור עדיין לעשות זאת. לגבי אלמנות המאבק, אני מעריך יותר מתמודד שמציג מה הוא יעשה, ומדוע הוא טוב, במקום להיבנות על המתחרה, אדם שמתמודד לתפקיד, צריך לבנות את תדמיתו על עצמו, צריך לבנות את תעמולת הבחירות שלו על עצמו, ולשכנע מדוע הוא מתאים לתפקיד, אדם שבונה את תעמולת הבחירות שלו בהשמצות על המתחרה, מעניק תחושה שאין לו הרבה על עצמו, ולכן הוא משתמש בהכפשה. בקשר למנהל התקין, פנינה מתכוננת לסיים את ההליך המשפטי, ולצאת בהסברה על הכל, ככלל, לא מומלץ לדון בפומבי על נושא שנדון עתה בבית המשפט, שופטים אינם אוהבים זאת. אתן לך דוגמא, אני מכיר טוב את המשפט שנערך על תינוק המריבה, שני הצדדים יצאו עם זה לתקשורת, וזכו לנזיפות מהשופטים. בקשר למשפטים ולביטויים שלה, אמי אומרת שפנינה לא ניחנה בעדינות שפה, אם תשאלי אותי, זה לא מדד לשום דבר, לא את ולא אני שכנות שלה, למי איכפת אם היא לא מנומסת או עדינה? בזאת לא מודדים עשייה, ופנינה עשתה רבות, עדיין לא ראיתי מה מבטיחות האחרות לעשות. בטוח הוא, שהן לא לטובתנו, היתומים. בקשר לאירוח של פנינה בפורום, ראי, זה עניין של בחירה, את ואני ורבים, חובבי אינט', לא כולם מוצאים באינט' מקום לתקשורת. אמי היתה בחוג בית, והיא מדברת כל היום בטלפון עם אלמנות, לטענתן, פנינה שולחת מכתב עם הסברים.

תגיד- עד כמה אתה נאיבי?

אם הכל היה בסדר בממלכת פנינה - מדוע נשלל ממנה אישור ניהול תקין? מדוע השופט בירושלים היה אומר שהארגון אינו מתנהל כראוי ומדוע סירב להחזיר לה את אישור הניהול תקין? מדוע פנינה מתאכסנת בחדרי החינם בטיולים לחו''ל? מדוע אינה נותנת אותם לאלמנות? מדוע היא משלמת משכורת כרגע ל7 (!!!) עורכי דין? כמה נאיבי אתה ואולי גם אמא שלך יכולים להיות. תבין- לשלול אישור ניהול תקין על ידי רשם המותות הוא צעד חריג וחריף!!! והמשמעות האמיתית של צעד זה? שבגל פנינה יפסיד הארגון השנה תמיכה ממשהב''ט בסך מליון ש''ח. את זה פנינה לא אומרת! לבגיד הכל בסדר אנו שומעים כבר שנים. ודבר החשוב ביותר- מאז תחילת העמותה פנינה מסרבת ולו לפגישה אחת איתנו.....ולכן אינה ראויה להקרא יו''ר ארגון אלמנות ו י ת ו מ י ם. ד''ש לאמא שלך.

2005אורן

New member
תקרא שוב את מכתבי הראשון

שבו התשובה לגבי אישור מינהל תקין והסיבה לשלילתו. אגב, שלילה זמנית, כי השופטת דורשת להחזיר את הוועד כדי שהוא יחתום על הנדרש, הוועד מוכן לחזור רק עם עו"ד ציפורי, פנינה אינה מוכנה לשכור בחזרה את עו"ד ציפורי, ולכן השופטת נתנה לפנינה שהות לשנות דעתה, ואז רשם העמותות יתן את האישור, פנינה אינה משנה את דעתה, ולכן האישור אינו ניתן. תבין, במקרה הזה, לא ניתן אישור מינהל תקין, לא בגלל שמשהו אינו תדין בארגון, אלא מכיוון שאין כרגע וועד, ורק הוועד מוסמך לחתום על שיקים, בהיעדר וועד שיחתום על השיקים, חתמה פנינה, למען הסדר הטוב, זוהי חריגה מתקנות רשם החברות. אתה ואלה שרוצים להפיל את פנינה, ניתלים על זה כאילו מדובר בפשע, ואין זה כך, אלא חריגה מתקנה, שאינה כה משמעותית. אם אתה יכול להצביע על דברים רציניים יותר, אשמח לשמוע, אך כשהיו"ר חותם על שיקים, במקום וועד שאיננו, זה אינו משהו שגורם נזק לאלמנות, או עבירה שגזלה מאיתנו משהו, כך זאת בפרופורציה. בקשר לטענותיך האחרות, כמו חדרי חדרים בטיולים בחו"ל, פנינה אומנם מלווה את הטיולים לחו"ל, אך חשבת לרגע מי נוסע בטיולים אלו? אלמנות, כן, אלו טיולים של אלמונת, יש לך משהו נגד אלמנות שיוצאות לטיול שארגנה פנינה? זה ממש פשע, נכון? כרגע יש 2 עו"ד, אחד מהם מטפל במשפט של פנינה, ושכרו משולם מכיסה הפרטי, והשני עו"ד תורג'מן, שנשכר לטפל בענייני אלמנות המילואים והביטוח שמגיע להן. כל זה מול ההישגים שהיא הצליחה, אף אחד לא יצליח, וגם אף אחד אינו מבטיח להישגים חדשים, קראת את המצע של אלמנות המאבק? אין שם שום חידוש, הן אינן מבטיחות שום דבר בעל משמעות, מלבד אחזקת הקיים, לעומת פנינה, שהעלתה את עניין ביטוח החיים לאלמנות, 300,000 ש"ח (חסר משמעות, נכון)? החלפת רכב כל 4 שנים במקום 5, ביטוח סיעודי וכפתור מצוקה למבוגרות, ביטוח שיניים, אמי עברה 4 טיפולי שורש וכתרים, אצל רופא שבהסדר, בעלות של 400 ש"ח במקום 16,000 ש"ח שהיה עולה אצל רופא פרטיו, הלוואות, (אמי מקבלת כל שנה 10,000 ש"ח הלוואה כמעט כמו מענק) אני קיבלתי במשך 7 שנות לימודי, 7 פעמים מילגה, כילד, קיבלתי מילגות ללימודי מוסיקה, במשך 10 שנים, חברת של אמי היתה זקוקה לניתוח בחו"ל, הארגון השתתף ב-50,000 ש"ח מההוצאות. יש מקרים שאינך יודע עליהם. אתה מואכל בשקרים והגזמות, ורוצה להאמין למה שאתה שומע. ראה, יתום אוהב צדק, אין לי בעייה עם מה שאתה מאמין לו, והעובדה שאתה ואני חשובים אחרת, אינה סיבה להגיב בצורה מכוערת כלפי אמי. אגב, יש לך אלטרנטיבה אחרת? נאווה ושולי? אתה מאמין שבתוכנית שלהן להתייחס ליתומים? תמשיך להשלות עצמך. אתה תבין כרצונך, ואני כרצוני, וניפרד כידידים, מבלי להעליב את האמהות, בסדר?

2005אורן

New member
קיבלתי עתה הסבר לגבי החדר בטיולים

אחד התנאים של החברה המארגנת את הטיולים, צירופו של האחראי מטעם הארגון, נראה לך הגיוני שהיא תשלם מכיסה כל פעם? היא יוצאת לטיול כאחראי, במסגרת עבודה, כל הסידורים מוטלים עליה, היא ממלאה תפקיד בטיול, לא כמטיילת, אלא כמארגנת, בכל טיול יש המון "פאשלות", פנינה שם כדי לפתור בעיות ולטפל בכל התקלות, לדוגמא, לא פעם מצטרפות אלמנות נכות, חולות, זקנות, לא פעם אלמנות בכסא גלגלים, אפילו אלמנה עיוורת, תפקידה של פנינה להוליך את העיוורת (לא היה מישהו אחר שיעשה זאת) להוביל את כסאות הגלגלים (אף אלמנה מהמטיילות לא הסכימה לעשות זאת), היו מקרים שאלמנה נשדדה ברחוב, פנינה היא זו שרצה למשטרה וכו', מקרה של אלמנה שהלכה לאיבוד, מי יכול היה לטפל בזה? המדריך? אחת המטיילות?, ברור שבכל המקרים והתקריות, פנינה נשארה לטפל כדי לא להטיל על אחת המטיילות, וכדי שהטיול יוכל להמשיך לפי התוכנית. האם לפי דעתך, פנינה צריכה לשלם מכיסה הפרטי, כדי לטפל בכל המקרים הללו? באופן כללי, כדאי לשמוע את כל הסיפור לפני שמוציאים מסקנה, כפי שאתה עושה, ככה נוצרות שמועות, ומתנפחות בלא פרופורציה.

למעלה