מה לבחור? אנלוגי או דיגיטלי???

הבולגרי

New member
מה לבחור? אנלוגי או דיגיטלי???

אני בדילמה - האם לקנות מכשיר אנלוגי אבל עם אפשרות כיוון עוצמת קול ידנית - כלומר השליטה בידיי או לקנות מכשיר שמיעה דיגיטלי - אבל שהוא אוטומטי לגמרי לגבי האפשרות של כיוון עוצמת הווליום - קרי מכוון את עצמו אני בעל לקות שמיעה קלה. אשמח לשמוע מה דעתכם בעד ונגד אשמח לשמוע בעלי מכשירים אנלוגיים/דיגיטליים האם הם מרוצים מהרכישה שלהם - והאם יש להם טענות ומהן תודה מראש

Summer Spirit

New member
לפי דעתי...

אני מעדיפה מכשיר אנלוגי כי אפשר לכוון בו את העוצה שאתה רוצה לשמוע בה ואילו במכשיר דיגיטלי העוצה נקבעת באוטומטיות. עליך לעשות רשימה של ההתרונות והחסרונות של כל סוג מכשיר- אנלוגי ודיגיטלי ובכלל להתנסות בהם לתקופה מסויימת כדי לראות מה יותר נוח לך.

המרחפת

New member
האם יצא לך לנסות אותם, בבדיקת שמיעה

? זה משתנה מאחד לאחד. אצלי לדוגמה, שניהם נתנו לי תוצאות זהות, כך שבחרתי את הזול משניהם. אני גם די דובקת באנלוגי, כיוון שהוא נותן לי את התוצאות המעולות ביותר. לגבי הדיגיטלי אני יכולה רק לספר לך שחברה שלי די מקללת את עצמה על שרכשה אותם- הם מאד עדינים ונוטים להתקלקל מאד בקלות. זה אומר שכנראה הם פחות מתאימים לילדים ונוער, אך אנחנו לא יודעים בן כמה אתה. תוסיף פרטים- יצא לך לנסות כל אחד מהם? גם יש אפשרות לשאול מכשירים דיגיטליים לתקופת ניסיון.

הבולגרי

New member
עד עכשיו היה לי רק אנלוגי

אין לי אפשרות לנסות - כי מדובר במכשירים שהם מותאמים לגודל האוזן - פנימה ולא במכשירי שמיעה שמעל האוזן לכן אני צריך להזמין - ולהמר בעצם אני בן 33 (כן מזמן עברתי את גיל הנוער :)) ) איפה יש אפשרות לשאול אותם לתקופת נסיון???

Catty

New member
אני לא יודעת על זה כלום...

אז אולי תעזרו לי? לי יש מכשיר של phonak, מהקטנים האלה שמאחורי האוזן, האם הוא אנלוכי או דיגיטלי או סתם חברה? :p

המרחפת

New member
השאלה לתקופת ניסיון

היא בשמע, אך האירגון מטפל רק עד גיל 21. אני לא יודעת אם אירגוני חרשים אחרים מאפשרים תקופות השאלה, אך במקרה שלך זה די בלתי אפשרי (בגלל שהמכשיר פנימי) אני ממליצה לך לתת תשומת לב מיוחדת לצורת השימוש שלך במכשיר. האם אתה אכן משתמש לעיתים קרובות בשינוי הווליום? בהתאם למצב הסוללה, לסביבה, או שאתה תמיד משאיר זאת באותו מצב? אתה מאלו שאוהבים לשמוע הכל מאד חזק, או הכי בעדינות? ותתייעץ עם הקלינאית. קלינאית טובה תהיה כנה ותעזור מכל הלב.

לדעתי...

אז ככה, יש לי ניסיון עם שני סוגי המכשירים (אנלוגי - 17 שנה, דיגיטלי - שנתיים). לאנלוגי יש שני יתרונות חשובים. הראשון - האפשרות לכוון את עוצמת הקול, ממאוד חלש, עד מאוד חזק. השני - העמידות שלו, יחסית למכשיר, במים. ניתן לשחק אפילו כדורגל ולהזיע מאוד, בלי שהמכשיר יהרס בתוך שניה. מאידך, לדיגיטלי יש יתרון אחר והוא התאמה כמעט מושלמת של המכשיר לתדרים הבעייתים, בלי להגביר תדרים אחרים שבהם שומעים יותר טוב. זה תלוי איזה טיפוס אתה. אם אתה הטיפוס שכל הזמן מסתובב בכדורגל ומזיע, תוותר על מכשר דיגיטלי שרק תרוץ איתו לתיקונים. מאידך, אם אתה עובד בעבודה משרדית, ו"משתפשף" עם אנשים, אתה צריך לשמוע טוב, ולכן עדיף אנלוגי. הערה קטנה: בגלל שהאנלוגי הוא הרבה יותר טוב, המחיר שלו יהיה גבוה בהתאם.

מכשיר דיגיטלי

אני לקוית שמיעה ולי יש מכשיר דיגטלי והוא פשוט מצוין, ותנו לתקן משהו במה שאמרתם, העוצה לא נקבעת אוטומטית, לבד, אלא מחברים את המכשיר למין מכשיר כזה שאיתו קובעים את העוצמה שמתאימה. ואחר כך ביומיום זה משתנה. לא חשוב, אני ממליצה על מכשיר דיגטלי בחום!

Motti18

New member
הדיגיטלי לא כבד...?

לי יש אנלוגי ואני מרוצה ממנו...

המרחפת

New member
המשקל לא היסטרי

רוב המגיבים פה די צמודים לאנלוגי. יכול להיות שאנחנו פשוט מתקשים להחליף משהו מוכר?

הבולגרי

New member
עוד שאלה - מה יותר אמין?

מי יותר אמין - דיגיטלי או אנאלוגי? מי נוטה יותר להתקלקל???

למעלה