מה לבחור?

o d e d G

New member
מה לבחור?

שלום לאנשי הפורום אני צריך עזרה.. התקבלתי לשנקר, חולון ובצלאל בעיצוב תעשייתי, ועכשיו צריך לבחור! אז מה באמת עדיף? מה מיוחד בכל בית ספר? איזה תואר נחשב יותר בשוק, ואיך אני יכול לדעת מה באמת מתאים לי.. אשמח לקבל דעות ותגובות. אין לי הרבה זמן להחליט....

scalla

New member
אין תשובה חד משמעית...

ואף אחד לא מבטיח מה יהיה בעוד 4 שנים. הייתי ממליץ לך ממש לקפוץ לכל מחלקה ולתחקר ולראות מה יותר מתאים לך, אבל יש שביתה (חוץ מבחולון שהיא מאוד חלקית).

G2D2

New member
דעת יחיד

לגבי שנקר אין לי מושג, לא פגשתי מישהו שלמד/לומד שם וגם לא נתקלתי בשוק בכאלה (למרות שדי ברור שהם קיימים). לגבי חולון או בצלאל- בתור אחד שלמד בחולון ועובד עם בוגרי בצלאל, אני חושב שההבדל בלימודים הוא שבחולון ההכוונה היא ל"סגירות קצוות" ובבצלאל דוחפים ל"פתיחות קצוות". בחולון הדגש הוא על פרקטיקה מקצועית והבנה ספציפית של העיצוב לתעשייה, ובבצלאל הדגש הוא יותר על הקונספט וההבנה של החוויה העיצובית אצל המעצב ואצל צרכן המוצר. אני יודע שמוצרים גמורים ומדוקדקים (כפי שמצפים לראות היום בשוק) כמעט ולא יוצא לעשות בלימודים בבצלאל ואילו בחולון יש בשפע. לעומת זאת הלימודים בבצלאל נשמעים לי חוויה מדהימה ומאוד מפתחת. ובחולון, יעידו הבוגרים, אתה עובד קשה מאוד ולפעמים בצורה קצת מרובעת ושטנצית. אני חושב שמחולון אתה תצא הרבה יותר מיקצועי ומוכן לשוק, ומבצלאל אתה תצא עם צורת חשיבה יותר חופשית ופתוחה, ואת שאר הדברים תלמד תוך כדי עבודה. בכל אופן שיהיה בהצלחה! ומזל טוב..

scalla

New member
לא קוראים לי עודד...

ואני כבר לומד בחולון

o d e d G

New member
איך היה במילואים?

מה קורה? אני יוצא היום לסיבוב בירושלים לדבר קצת עם סטודנטים שם.. אולי נספיק גם לעבור בחולון תגיד קיבלת מהם כבר מכתב הביתה?

c h e s t n u t

New member
אכן המצב קשה. מה בוחרים:שנקר, בצלאל או חולון?

עודד יקירי, אני איתך בסירה. שקלתי להרוג את עצמי ולשמח עוד 3 אנשים אבל במחשבה שנייה- אני מאוד רוצה ללמוד עיצוב תעשייתי. נראה שגם אתה עוד לא קיבלת תשובה חד משמעית כאן. התעניינתי בעוד מקומות וכל אחד נותן תשובה שונה. נראה לי שאן דן דינו זו הדרך הבטוחה.

eranglr

New member
לא קיבלתי עדיין מכתב

אבל התקשרו וגם באינטרנט התעדכן הסטטוס קבלה.

אני מסכימה לגמרי עם G,יחד עם זאת..

אני מאוד בעד בצלאל, הלימודים שם מיוחדים ואני חושבת שהלימוד לחשוב רחוק, מוביל לתוצאות טובות. כל הכבןד לך בכל מירה! ושיהיה בהצלחה. יפעת שגב

scalla

New member
לא נראה לי שהבנת על מה הוא מדבר...

ולהגיד שבחולון לא מלמדים לחשוב לרחוק זה די בורות בכל הקשור למה שנעשה שם (לפחות היום). הוא דיבר על כך שחולון יותר מכוונים לכיוון המקצועי ובצלאל יותר לאמנותי. יש אנשים שהגישה של חולון או של בצלאל לא מתאימה להם. יצא לי לשמוע על כמה כאלה שלא מרוצים מהגישה של בצלאל ואחד מהם הוא אבא של מישהי מהשכבה שלי בחולון. לטובת חולון ביחס לבצלאל\שנקר אני יכול להגיד שמקבלים אנשים ללימודים שהם לא רק מכיוון "האמנותי" ושיש לא מעט שמגיעים אפילו הייתי אומר מעניין הנדסי כמעט נטו בתחום. בכל מקרה, אני נורא נהנה בחולון וחברים שלי בבצלאל גם נורא נהנים שם. כל אחד צריך לבחור איפה שיתאים לו יותר.

o d e d G

New member
תודה לכולם על התגובות

בסופו של דבר החלטתי על בצלאל... עשיתי סיבוב בית המקומות ומשיחות עם אנשים הכי התרשמתי מבצלאל נקווה שבחרתי נכון..

scalla

New member
אני תוהה ממה בדיוק התרשמת?

בכל מקרה, יש לי משם חבר והוא מאוד מאוד מרוצה, ותזכור בסופו של דבר, מי שטוב יצליח וזה לא ממש משנה המקום.

למעלה