מה לגבי חנות אונליין?

מה לגבי חנות אונליין?

הפורום עוסק רק באיביי או גם במסחר אונליין בכלל? האם יש פורום מיוחד גם לזה? אני רוצה לפתוח חנות באינטרנט ומחפש מאמר או הדרכה לכל ענין המיסוי והשיפינג. אין לי נסיון בזה. איפה אפשר למצוא מאמר כזה או מי יכול לתת לי טיפ או שנים לפני שאני יוצא לדרך...

עזרה

מיסוי: רצוי כי תדבר עם רואה חשבון בנושא. בכל אופן, לפי ידיעותי בנושא, מע"מ אתה מחוייב לגבות מלקוחות ישראלים. אם אתה מוכר גם לחו"ל אינך צריך לגבות מע"מ וגם לא לשלם מע"מ על הזמנות מחו"ל. שיפינג: מה אתה רוצה לדעת? אתה יכול לשלוח עם דואר ישראל, EMS, TNT, DHL, UPS או כל חברה אחרת שאתה מוצא לנכון...מחירים...תברר מול כל אחד מהגופים.

אני גובה מחיר מאמריקאי ללא מסים?

תודה לך על התגובה. ממה שאני מבין מדבריך אם אני מוכר מוצר לאמריקאי, אני קובע לו מחיר פיקס ולא מתחשבן במיסים מקומיים ועוד תוספות (חוץ מתוספת משלוח לפי גודל)?

שוב...עדיף כי תלך לרואה חשבון לצורך תשובה

מוסמכת. אינך צריך לחבות מע"מ עבור מוצרים הנשלחים לחו"ל, מכס וכו' ישולמו ע"י הלקוח (רצוי כי תציין זאת בתנאי המכירה), אם יש מיסים נוספים ו/או אישורים למיניהם...כל מקרה לגופו.

עופרר43

New member
מעמ

מעמ כן משלמים על קניות בחול כמו כל יבוא .בכניסה לארץ של מוצר ( תלוי בסכום) יש לשלם מעמ כמו כל תיק יבוא רגיל. כשאתה מוכר לחו"ל הלקוח מחויב במע"מ על ידי רשויות המסים באותה מדינה שוב לא כל רכישה של מוצר בשני שקל מחויב במעמ אבל יש סכום ממנו וצפונה מחויבים במעמ

עופר, שים לב מה הוא שאל ומה ענית...

הוא מדבר על למכור לחו"ל ולא על לקנות מחו"ל. הוא לא צריך לגבות מע"מ מלקוח בארה"ב, ואם הלקוח בארה"ב משלם מע"מ כאשר המוצר מגיע אליו זה לא מעניינו של המוכר, ולכן כתבתי כי רצוי לרשום באתר או בדף המכירה כי המוכר אינו אחראי לתשלום מיסים שידרשו מהלקוח...

למעלה