מה לדעתך עדיף?

Cahill

New member
מה לדעתך עדיף?

הגן אצלנו הוא דו שנתי.
השנה הקבוצה של הגדולים מונה 25% מכלל הגן ואילו בגן הסמוך זה בערך הפוך.

מה היית מעדיפה להיות בין ה-25% או הפוך?

שיקוליי הן שב-25% היחס יהיה יותר אישי מהגננת ופוטנציאל למנהיגות גדול יותר כאשר החסרון הגדול שיהיה פחות מבחר של ילדים למשחק ובשנה שלאחר מכן כאשר יהיה ערבוב מכל הגנים במעבר לבי"ס יהיה פחות הכרות עם רוב הילדים למעט ה-2 שיבחרו להיות ביחד.

smile li

New member
העדפה של גן

בכמה ילדים מדובר בקבוצת ה-25%?

אני חושבת שהתשובה תלויה באופי של הילד - האם הוא מופנם יחסית, צריך יותר יחס אישי וקבוצה קטנה? במקרה כזה קבוצה קטנה עשויה לתרום לשיפור הבטחון העצמי שלו ולאפשר לו בהמשך השתלבות קלה יותר בקבוצה גדולה. אם הילד חברותי למדי, זה לא ישנה אם הוא יהיה בקבוצה הקטנה או הגדולה.

התשובה גם תלויה בגורמים נוספים:
* מי הגננת? לאיזו גננת את ובנך צפויים יותר "להתחבר"?
* אלו ילדים נרשמים לאיזה גן? האם הוא מכיר חלק מהם? האם היית רוצה שימשיך עם אותם חברים מוכרים או שיחשף לילדים חדשים?

צריך גם לזכור שבסופו של דבר, כל בחירה היא לא וודאית. אין לדעת אם בנך יהנה בקבוצה הגדולה או הקטנה, אם יתחבר לילדים בגן או שלא, אם יאהב את הגננת וכדומה.
השאיפה שלך צריכה להיות שיהיה לו לפחות חבר אחד קרוב, שיפתח את המיומנויות החברתיות שלו ויחוש מקובל חברתית ושיהיה לכם, המשפחה, קשר טוב ורציף עם צוות הגן.
בהצלחה!

Cahill

New member
7 מתוך 30 שכולם מאשתקד

הגדלים של הקבוצות לא ישתנו כאשר מחלקים אותם לקבוצות.
מדובר על גן עירייה עם גננת אחת + סייעת אחת
העבודה בקבוצות לפי גיל והגננת מדלגת בין הקבוצות.

הגנים קרובים מרחק הליכה אחד מהשני.
את הגננת הזאת אנחנו מכירים כי גם שנה שעברה היינו שם בקטנים.

הבעיה היא שלהבדיל מלהשאיר גן שאז הילד נשאר‬‬ גדול גם אח"כ לבי"ס, כאן זה שונה, כי זה זמני, כי בשנה הבאה בכיתה א' יהיה ביחד עם בני גילו כאשר יורגל לחברת קטנים ממנו שזה מן הסתם ישפיע על בגרותו (ילדותיותו).

smile li

New member
בחירה של גן

מתנצלת על העיכוב בתשובה. חזרתי מירח דבש וכעת יש ברשותי מחשב זמין ואני לא רואה הודעות במצב לא אופטימלי, על צד הטלפון הנייד...
במידה והשאלה עדיין רלוונטית - אני עדיין לא רואה העדפה ברורה של גן זה על גן אחר, אלא אם את חושבת שבנך מתאפיין בילדותיות ואז אולי כדאי שיהיה בקבוצה עם הבוגרים יותר.
בכל אחת מהמסגרות לבנך סיכוי להשתלב חברתית בצורה טובה ולהתקדם מבחינה לימודית ומבחינת בשלותו הרגשית.
אני מאחלת לכם הצלחה מרובה, בכל דרך שתבחרו.

למעלה