מה לדעתכם הקושי העיקרי באספרנטו?

בוזוקיא

New member
מה לדעתכם הקושי העיקרי באספרנטו?

לבינתיים אני רק בשיעור 20, ואני מוצא שאת הרוב יחסית קל לי לקלוט מהר ולבינתיים אני הכי מתקשה בסיומת n של מושא ישיר.
מה הדבר שהכי מבלבל אתכם בשפה?

Eldad S

New member
הקושי העיקרי הוא כמובן

האקוזטיבו, ה-n של המושא הישיר.
ה-n הזאת מתווספת לשמות עצם ולשמות תואר לא רק במקרה של מושא ישיר (akuzativo), אלא גם במקרים נוספים. נראה לי שהיא הבעיה העיקרית באספרנטו, הן עבור לומדים חדשים והן עבור "מתחילים נצחיים", eternaj komencantoj

&nbsp
אני מניח שעוד לא הגעת לפרקים שבהם מסבירים שימושים נוספים של ה-n.

בוזוקיא

New member
הגעתי לחלק מהשימושים

אני שמח לשמוע שגם לפי דעתך זה החלק הכי קשה בשפה, זה אומר שאני לא אמור לצפות ליותר מידי הפתעות בעתיד:)

Eldad S

New member
כן, יש משהו במה שאמרת :)

אכן, לא תצטרך לצפות להפתעות רבות מדי בעתיד, זה בעצם האלמנט הקשה ביותר בלימוד אספרנטו, ואם הגעת אליו וצלחת אותו, אז פחות או יותר אפשר לומר שלא יהיו דברים קשים יותר.
&nbsp
יש כל מיני מבנים של משפטים שלפעמים נראים מסובכים מעט, אבל הם לא רווחים בשפה. נגיע אליהם בהמשך, לאחר שתתקדם

Eldad S

New member
נזכרתי בעוד מילית קטנה שעושה בעיות לפעמים,

והיא המילית "si".
&nbsp
פירושה: עצמו, עצמה, של עצמו, שלו (עצמו), שלה (עצמה).
היא די מבלבלת לפעמים; בהמשך אולי ניכנס להסברים מפורטים יותר.

בוזוקיא

New member
האמת שהגעתי כבר למילית si

בהתחלה נלחצתי קצת, אבל דווקא עכשיו זה דיי זורם לי ואני אפילו אוהב את הבהירות שהיא מוסיפה למשפט. הסיומת n לעומתה פשוט מרגישה לי מיותרת....קשה להקפיד על משהו שכמעט בלתי אפשרי להרגיש בחסרונו:)

Eldad S

New member
כל הכבוד לך!

נשמע שאתה מתקדם ממש יפה.
בקרוב נדון קצת במילית si, ואז אפשר יהיה לראות שהיא קצת יותר מורכבת ממה שזה נראה מלכתחילה.
&nbsp
באשר לאקוזטיבו - האמן לי, הוא נחוץ מאוד, ומאפשר לשפה גמישות רבה, גם אם לא תמיד קל לזכור (או להבין כיצד) להשתמש בו באופן נכון.
&nbsp
ולבסוף, שאלת
:
כשאני קורא את תוכן הודעתך לעיל, מופיע לי בשורה שמתחת להודעה: "אין לקדם הודעה זו". האם עוד מישהו רואה את ההודעה הזאת?

בוזוקיא

New member
תודה:)

רוב החוקים לשמחתי מאוד ברורים וקלים לישום והמילים במדריך ברובן דומות מאוד לספרדית ולכן קל לי להתקדם מהר.
&nbsp
לגבי שאלת הoff שלך, אני אישית לא רואה את ההודעה הזאת, אולי זאת אופציה חדשה למנהלים? תנסה לקרוא הודעה בפורום שאתה לא מנהל בו תבדוק אם גם שם אתה רואה את ההודעה.

Eldad S

New member
רעיון טוב.

אנסה לבדוק את ההודעה בסיטואציות שונות, כדי לראות אם זה עדיין מופיע.

בוזוקיא

New member
יו איזה קטע, עכשיו אני רואה!

אני חושב שאני רואה את זה רק בהודעות שלך ורק כשאני פותח אותן בדף חדש (כלומר לוחץ על העיגול הזה שליד ההודעה).
&nbsp

בוזוקיא

New member
מוזר

הצלחתי למצוא עוד משתמשים שאני רואה אצלם את ההודעה הזאת אבל לא הצלחתי להבין מה גורם לה:)

אני חושבת שאני יודעת

המטרה של אין לקדם וגו' היא למנוע פרסום של הודעות שהכותב לא רוצה שכל העולם ואחותו יראו.
קידום הכוונה היא שההודעה תופיע באתר הראשי: "בוזוקיא מתייעץ: מה הדבר הכי קשה לכם באספרנטו?" לחצו כאן לקריאת התגובות"
ההנחה היא שישנן זכויות פרט, ואם מישהו כותב הודעה אישית מאוד או שעלולה לגרום לו לאווטינג, הוא יעדיף שזה לא יקודם ורק תושבי הפורום (המצומצם יותר או פחות) הם אלה שייחשפו לתוכן הודעתו. יש לו זכות לבקש את זה מתפוז.

אני מניחה שמנהלים רואים את זה בכל הודעה (גם אם היא לא נפתחת בפני עצמה) כי היכולת לקדם היא מהותית מבחינתם וחשוב שידעו מי בקש שלא יקדמו אותו... כשרואים הודעה בפני עצמה, צוות תפוז יכול ישר לדעת שהאדם ביקש לא לקדם, ולכבד את בקשתו.

אני מנסה לסמן את ה"וי" בתיבה התחתונה ביותר - זו שמבקשת לא לקדם את הודעתי זו. אני מניחה שזה זה, ואם לא - ניסחתי פה המון רעיונות בלי בסיס ניסויי. אם אכן כך יהיה, עמכם הסליחה.

בשורות טובות לכולנו!

מיכי 10

Member
לי זה נראֶה סתם לא לעניין. בתור מנהלת פורום, לא קיבלתי שום

הוראה או הסבר לעניין הזה, וברור שאני לא בודקת בכל הודעה שמגיעה לפורום שלי אם ב‍ִּקשו לא לקדם אותה, או לא. אני מכירה את מושג ה"קידום" אך ורק מפורום מנהלים של "תפוז". ושם יש לו, עד כמה שהבנתי, שתי משמעויות:
1. מנהלים מבקשים לקדם הודעות מסויימות. נפתחו בפורומים שלהם שרשורים שבעיניהם הם חשובים/מעניינים. ואז הם מבקשים שיקדמו אותם בדף הראשי של תפוז, וכך מגיעים אל אותן הודעות המון אנשים, שאחרת אולי אפילו לא היו נכנסים לאותם פורומים.
2. בקשות לא לקדם. זה פחות ברור לי, ואני חושבת שגם פחות נפוץ; כשמישהו מבקש ממנהל פורום לא לתת פרסום רב להודעה מסויימת שלו. אני לא יודעת איך אפשר לעשות זאת, חוץ מאשר ע"י מחיקה, אולי.

האמת, חשבתי שהאנשים שאצלם מופיעה בקשה זו, לחצו בכלל בטעות על המשבצת הימנית בשורה התחתונה. ומה שעוד יותר תמוה בעיני, שמי שלחץ פעם אחת ושכח מהעניין - כל ההודעות שלו כבר מופיעות עם "אין לקדם הודעה זו".
לא בא לי לכתוב בפורום מנהלים, אחרת הייתי מודיעה להם את דעתי בָּעניין.

מיכי 10

Member
אלדד, בעיני האקוזטיבו פחות מסובך מאשר הקורלטיבים.

לי מפריעה באקוזטיבו רק העובדה שאני לא בטוחה איזה מילים הן מילות יחס, ואיזה לא. (גם בעברית אני לא בטוחה בזה, אבל בעברית זה היה חשוב לי רק לבחינות. ו"אני את הבגרות שלי כבר עשיתי". ודווקא הציון הכי טוב בבגרות, היה בלשון עברית
).

אם הייתי יודעת לזהות לבטח את מילות היחס, לא היתה לי בעיה עם האקוזטיבו.
מה שכן מסובך בעיני עדיין, אלה הקורלטיבים, אותם קשה לי לזכור.
Kial? Mi ne scias kial, sed fakte...

Eldad S

New member
גם את צודקת...

ובלי צחוק, אכן, גם הקורלטיבים מסובכים בפני עצמם.

בוזוקיא

New member
אני מסכים איתך וחוזר בי בענק

הקורלטיבים האלה זה פשוט קללה. כבר הספקתי להתרגל לאקוזטיבו אבל הקורלטיבים, במיוחד בהקשר של כינויי זיקה, הם סיוט:)

Eldad S

New member

אני מעריך שתתרגל, עם הזמן.
דווקא איתם יש פחות בעיה – מאשר עם האקוזטיבו.
אבל זה עניין של לימוד, שינון, והרגל.

cvi1

New member
: הקושי העיקרי הוא כמובן

:
הקושי העיקרי הוא כמובן תלוי - איזה שפות אתה יודע.
אם אתה יודע שפה אחרת, שהאקוזטיבו קיים - אז זאת לא בעיה.
למשל לדוברי רוסית הבעיה היא "la " ולא "-n"
cvi

למעלה