מה לדעתכם שרת ה- smtp/pop3 הטוב בי

sagi6

New member
מה לדעתכם שרת ה- smtp/pop3 הטוב בי

שלום לכולם ! יש לי בעיה ... אני הולך להרים שרת דואר חדש בחוות השרתים שלי ואני דיי מתלבט . עד היום עבדתי עם qpopper ו- sendmail אך הם עשו לי המון בעיות וגרמו לי לוותר על מספר תכונות מאוד חשובות . באופן כללי אני צריך מהתוכנה הזו : 1. פתיחת תיבות דואר ע"י רשימה פנימית (לא דרך פתיחת חשבון משתמש כללי ע"י root) 2. הפעלת תיבת דואר ע"י virtual host מסויים ולא כמו שאני עובד היום - מגדיר משתמש במערכת וכן את הדומיין כאשר אי אפשר להשתמש ב- alias ע"י דומיין אחר . 3. שימוש ב- forward ו- smtp מקומי עם אפשרות לחסימות וכו 4. ותכונה אחרונה שהיא לא כל כך חשובה לי אך היא מאוד תקל אלי - משיכת דואר משרתי pop3 אחרים לטובת חשבון מקומי . אשמח לקבל תגובות והצעות , שגיא

לא ציינת מספר דברים ..

כמויות של מתשמשי דואר ועומס על השרת. הסביבה בה השרת עובד. השרתים שציינת שאתה עובד איתם נחשבים לשרתים יחסית טובים (למרות שמידי פעם צץ נושא האבטחה על sendmail - בגלל המורכבות שלו). כמו כן השרתים שציינת יכולים גם לענות לדרישות שלך - כך שאני באופן אישי הייתי שוקל כן להישאר איתם. אבל כאמור נתונים על עומסים ועבודת השרת עשויים לעזור בנושא של קבלת החלטה.

sagi6

New member
הבעיה לא בעומסים הבעיה בתכונות

כפי שציינתי קודם הבעיה שלי מתחילה בתכונות ממשיכה ביציבות ומסתיימת בפשטות העבודה עם המערכת, כאשר היא בנויה מיחידה אחת ולא כמה שלא עובדות טוב אחת עם השניה . נ.ב. אמרת שיש פתרונות לבעיות שלי - אני אשמח לשמוע איך אתה פותר אותם . שגיא

תמר,

New member
qmail

נראה לי ש-qmail יפתור את בעיותך . בעניין aliases ל-virtualhosts, זה אפשרי ב-sendmail. לדוגמה: אתה רוצה שיהיה [email protected] ו[email protected], ושכל אחד ילך לכתובת אחרת. sendmail בגרסאות האחרונות מגיע עם קבצים המיועדים לזה, אחד מהם הוא virtusertable - שבו עושים בדיוק את זה.

sendmail

לש תוילנויצקנופ ללגב .תחא הדיחיכ םעפ ףא טעמכ תבכרומ היהת אל הללכב ראודה תכרעמ .ראודה ךרעמ םילוכי םירחא וליאו רתוי תבחרומ הדובע קפסל םילוכיש םימייוסמ םייוסמ םיתרש ןנשי .תוחפ תבחרומ הדובע קפסל דוע םימייקש ןבומכ ,ביצי תרש וניה וב שמתשמ התאש sendmail ה תרש תוביציה אשונב .תוחפ אל םיביצי םהש םירחא וא qmail תמגודכ םיתרש ןווכמ sendmail ה תא חונזל ץילממ יתייה אל ךכיפלו םיתרש תווח ךל שיש תבתכ התא ,לבא רבעמו לעמ וליפאו תובר תונוכת לעב ,םייקה רתויב שימגה ראודה תרש אוה יל עודיה לככש .הזמ רתוי וליפאו ךלש תושירדה תא הסכמ אוה רמולכ ,תשקיב התאש המל אוה , ריכמ ינאש ומכ םנורסח לבא תרש ןונוויכה לש דמימב אוה םירחא םיתרש לש םנורתיי .קפסמ sendmail הש הדובעה תושימג תא קפסל םילוכי אל םהש הזב .ותיא ראשיהל ןכ אקווד ךל ץילממ יתייה ךכיפל ייבג לע ךלש םיתרש תווחב ראוד לש "תיביסרגא" הכישמ תעצבתמ אל םא - qpopper ה אשונב xinet לש תוריש-תתכ אלא ,יאמצע תורשכ pop ה תוריש תא ליעפהל אל לקוש יתייה pop imap.rpm ב שמתשהל רמולכ לבא ,יתודידי אוהש sendmail ה תרש לע דיגהל השק תצק ,תרשה תויתודידי לש אשונב תבוטל רקיעב ורצונ רשא תונורתפ ,הזה אשונב עייסל םייושעה םיירחסמ תונורתפ םימייק התא םאש ךכ (העוט אל ינא םא רלוד 1000 -ל 600 ןיב תולע) ´וכו םירתא חוריא לש אשונ לוקיש סנכנ ןאכ לבא .... ךל םימיאתמ םה םא קודבל לוכי התא םירתא חוריאל תירחסמ הרבח .ןורתפ לש גוס לכב הקידב ךירצמש החטבאה

מתנצל יצא הפוך ...

פיזרת את שאלתך על כמה פורומים .. מכוון שאני לא ישב לכתוב בכל מקום מחדש .. שיכפלתי .. וזה קצת התהפך ... חפש את התגובה בפורומים האחרים ..

mavor

New member
נסיון

אישית השתמשתי תמיד בsendmail אבל היום אני עובד בלעדית אם QMAIL שזה בעצם אח חורג של sendmail אם הרבה תוכנות צד שלישי להגדרה ושימוש נדב

למעלה