שמלת תחרה1
Well-known member
טוב בדת?
ומה רע בדת?
ומה רע בדת?
הטוב הוא האמונה במשהו, העקביות, השורשים.טוב בדת?
ומה רע בדת?
יש הרבה דברים טובים בדת כרמו, להאחוז באמונה, מנהגים, לדעת שיש לך עוגן לתפילות.טוב בדת?
ומה רע בדת?
טוב בדת?
ומה רע בדת?
טוב בדת?
ומה רע בדת
לא כל כך יודעת מה זה 'דת'...
מכאן מילים כמו 'דתי', 'דתיה' לא כ"כ מדבר אלי...
ודאי שלא הסממנים החיצוניים... שהם יותר תחפושת
וצורך לישלוט בבני אדם כבני אדם.
הקשר שלי ב'דת' זו האמונה השלמה שלי בקב"ה...
ומסביב לאמונה הרצון והצורך שלי להעביר לדור הבא מסורות,
אותם המסורות שאני קבלתי מהורי...
ואם 'דת' מאובחנת בשטריימל ובמאכלי מסורת... אז אני לא
דתיה בשטריימל אבל אני חסידה... ומתנגדת... ולאומית... וחרדלית
בענייני מאכלי מסורת בית אמי...
אז מאחר ואני לא רואה ב'דת' שום דבר שלילי... אני שמחה לראות
שהמגידרים 'דברים רעים' לא ראו ב'דת' פסול אלה בבני אדם שמפרשים
את ה'דת' למקומות לא טובים ועד מלחמות...
הטוב הוא... כשאתה בצרה, אז יש לך למי לפנות.טוב בדת?
ומה רע בדת?
הדת נותנת פתח מילוט כביכול, תירוץ שחל על כל דבר, על-מנת שכבני-אדם נוכל להסביר לעצמנו את הסיבות לדברים הקורים בחיינו. אני מבינה את הצורך בדת, אך אין הדבר אומר שאני מסכימה עם הדת.טוב בדת?
ומה רע בדת?
הדת גורמת למלחמות!!טוב בדת?
ומה רע בדת?
מכיוון שבשביל להאמין לא צריך דת והמיסוד (עצם הפיכת אמונה לדת) רק מוציא את הצדדים האפלים, הכופים, המושחתים והרצחניים במקרים מסויימים מהאמונה אל הפועל (כי אמונה היא טובה רק כשהיא פרטית, לא כשהיא ציבורית) יש רק רע בדת, אין בה שום טוב. לעומת זאת באמונה (אך ורק בתנאי שאינה ממוסדת) יש דברים טובים שכבר יש מי שציינו כאן אך ייחסו זאת בטעות לדת.טוב בדת?
ומה רע בדת?
סתם סקרנות, אתה הבנת את עצמך?מכיוון שבשביל להאמין לא צריך דת והמיסוד (עצם הפיכת אמונה לדת) רק מוציא את הצדדים האפלים, הכופים, המושחתים והרצחניים במקרים מסויימים מהאמונה אל הפועל (כי אמונה היא טובה רק כשהיא פרטית, לא כשהיא ציבורית) יש רק רע בדת, אין בה שום טוב. לעומת זאת באמונה (אך ורק בתנאי שאינה ממוסדת) יש דברים טובים שכבר יש מי שציינו כאן אך ייחסו זאת בטעות לדת.
הבנתי טוב מאוד, אתה פשוט לא רוצה ולכן גם לא מנסה להבין.סתם סקרנות, אתה הבנת את עצמך?
אה, אני לא רוצה. זאת בטח הסיבה שקראתי לא פחות משלוש פעמים מתוך נסיון להבין .הבנתי טוב מאוד, אתה פשוט לא רוצה ולכן גם לא מנסה להבין.
כל עוד אמונה היא פרטית בלבד והמאמין לא משתמש בה נגד מי שלא מאמין בה או מתארגן (מתמסד) כדי לכפותה (או פרקטיקות הנובעות ממנה) על אחרים אין בעיה, ברגע שאמונה ממוסדת היא הופכת לדת וכשהיא ממוסדת יש בה רק רע, כולל פוטנציאל לרצח המונים ודברים כאלה כבר קרו בהיסטוריה.אה, אני לא רוצה. זאת בטח הסיבה שקראתי לא פחות משלוש פעמים מתוך נסיון להבין .
אשריך על אבחנתך המדויקת (אעלק).
כשתוכל להגיב עניינית בלי לחלק ציונים או לנסות להחליט עבורי מה אני רוצה או לא רוצה, תרגיש חופשי לעדכן. אולי נוכל אז (ולא רגע קודם) להמשיך את הדיון באופן קצת יותר בוגר וענייני (עד אז אנא סלח לי אם לא אקרא את הודעותיך בתת-השרשור הזה או אגיב עליהן).
אני לא יודע מה זאת אמונה ממוסדת. אדם יכול להאמין. מוסד לא יכול להאמין. זאת פשוט הגדרה לשונית שגויה. בוודאי שיש קשר וסנכרון בין האמונה לדת. אם נורא חשוב לך שהמילה דת לא תופיע בהקשר חיובי, אתה יכול לבצע את החלוקה מלאכותית בין הדברים. אבל זאת חלוקה מלאכותית ולא אמיתית.כל עוד אמונה היא פרטית בלבד והמאמין לא משתמש בה נגד מי שלא מאמין בה או מתארגן (מתמסד) כדי לכפותה (או פרקטיקות הנובעות ממנה) על אחרים אין בעיה, ברגע שאמונה ממוסדת היא הופכת לדת וכשהיא ממוסדת יש בה רק רע, כולל פוטנציאל לרצח המונים ודברים כאלה כבר קרו בהיסטוריה.
באמונה יש דברים טובים, בדת יש רק דברים רעים.
לא רק עשרת הדברות. אם תבחן את זה, אתה תמצא שחלק גדול מאוד מההלכה היהודית אומצה בצורה כזאת או אחרת אל תוך החוק האזרחי ברוב מדינות העולם.יש הרבה דברים טובים, עובדה שהחלק הארי של עשרת הדברות מוביל גם בדתות האחרות
אשרינו שזכינו להשתייך לדת שאין בה את האמונה הזאת .מה שרע בכל הדתות זו הכפייה, האמונה השגוייה שרק הדת שלהם והדרך שלהם היא הנכונה
ואת כל היתר ניתן וצריך להשמיד..
תגדיר "ידוע". הטענה ידועה, אבל מישהו פעם בדק את זה? למשל השווה למלחמות טריטוריאליות?ידוע שבמלחמות הדת נרצחו הכי הרבה אנשים..
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.